Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Win XP & 3com ISDN pro TA

Win XP & 3com ISDN pro TA

Kaj ima kdo na winXP delujoč omenjeni modem, ki je bil svoj čas v ISDN paketu? Modem sem priključil, winsi so ga detektirali in inštalirali ustrezen gonilnik. Moti me, da CommCenter, ki je na priloženem CDju ne detektira modema. Na w98 je zadeva funkcionirala brez problema. Rad bi namreč detajlno skonfiguriral modem, kar omogoča CommCenter, win XP dopušča vpis samo dveh naročniških številk za oba analogna izhoda, jaz pa uporabljam še tretjo številko, ki jo pripišem data portu.

Živjo!

Poglej načeloma imaš lahko dva probljema:

1. trenutno imaš povezavo preko USB-ja – kaj pa če ga povežeš
preko com porta (serijska povezava), najbrž ga bo
potem CC našel.

Čeprav po mojem osebnem mnenju v XP-jih ne potrebuješ več CC-ja, ker
lahko vse nastavitve lepo nastaviš v lastnostih od modema (tf. cifre in
ostale “neumnosti”).

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kolikor se jaz spomnim, je TA pogosto delal probleme s CCjem, tudi izven Win XP in vedno je bila rešitev konfiguriranje preko serijskega kabla, šele potem si lahko preklopil na USB.

Modem imam ponavadi priključen na serijski port, tokrat ko me je zafrkaval, pa sem poskusil tudi preko USB. Na obeh portih ga sistem zazna in omogoča tudi določanje “lastnosti” (naročnikih številk). Očitno pa windows driver ne omogoča prirejanje številke podatkovnemu kanalu, kar sem na w98 naštimal reko CC. CC sem sicer zinštaliral, vendar nikakor ne zazna modema, pa če je le ta priključen na serijski ali USB port. Ko sem tole pisal sem pomislil še, da bi mogoče poskusil pognati CC v “compatibility modu” za w98, kaj mislite? Bom poskusil, ko pridem domov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close