Najdi forum

Hi!

Instaliral sem si Win XP, pa mi igre ne delajo. Do nekih napak prihaja. Ima kdo od vas morda instaliran XP pa mi igre cist ok laufajo?

Kaj je mogoce potrebno kaksne drajverje ali kaj dol pobrat?

Help, bye!

Hm, malo bolj natančvno opiši svoje probleme. Sam imam win XP, pa mi velika večina iger deluje zelo dobro (razen tiste, ki so pisane za dos ne). Starejše igre boš moral verjetno pognati s čarovnikom za združljivost.
No, imam premalo podatkov, da bi ti lahko pomagal, najnovejši driverji (goniliniki) pa seveda ne bodo škodili.

Zdaj imam že win 98, tako, da se prav dobesedno ne spomnim do kakšne napake je prihajalo.

Zdi se mi, da se probal Tony Hawk` s Pro Skater II, pa Return to castle Wolfenstein. Prikazalo se je nekaksno okence, da je prislo do neke napake in konec. Sedaj, če razmišljam, sem ugotovil, da sem imel takrat samo 64 MB RAMa. Je morda to razlog? Ostalo je delalo ok.

Ti si kar instaliral xp, instaliral igre in to je to – vse ok? Kaj pa instalacija ostale strojne opreme? Ki je bila izdelana še pred Win xp? V tem primeru se pa poberejo dol drajveri s strani proizvajalca?

Thanx, lp

Je tako. Verjetno je bil problem v pomanjkanju ram-a, saj XP potrebujejo vsaj 128 (minimum). Jaz sem preprosto inštariral windowse in igre. Seveda pa sem moral za večino mojih strojni dodatkov (jojstick, skener, externi CDRW,…) iz interneta pobrati novejše gonilnike, za grafično kartico, za matično in za zvočno kartico pa jih itak redno posodabljam. Moram pa povedati še, da imam v računalniku precej staro omrežno kartico, pa so mi jo windowsi prepoznali brez problemov in tudi delovala je bp.
Kljub vsemu pa ti priporočam, da na računalnik namestiš vsaj windowse 98 SE, saj mnogo novejše programske opreme windowsi 98 ne podpirajo več.

Verjetno je problem v SP1 (Service pack 1)
Ta popravek dobiš na starni windows update (v Internet Explorerju odpreš meni orodja, tam imaš win. update). Če nimaš hitre povezave z internetom (kabel, adsl) ti to odsvetujem. Sicer pa ima ta popravek okoli 100mb, če ga preneseš iz svojega računalnika pa manj (ker ti prenese samo popravke ki jih potrebuješ).
Meni prej cel kup iger ni delalo: Neverwinter nights, renegade, alien vs predator 2 itd. Zdaj pa mi vse delajo.
Sicer pa mislim da vsaka nova verzija Win slabše dela. Kaj češ ni prave konkurence, na linuxu pa tudi ne moreš iger igrat.

Ej urosss, u linuxu UT2003 teče k urca:=))))))))))))))!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close