win98 in sony cdrom ne dela sploh
Imam amd100k5/24rama/1.28 gb disk( ni ravno masina), kupil sem nov cdrom sony cdu5221 (52x), win98 slo so ga normalno zaznali, zatem povozil win98( format …), novi (win98se slo) pa mi ne zaznajo cdroma.Bios mi ga zazna, tudi ko zazenem z sys diskete za win98 mi cdrom dela, lahko tudi instaliram win z cd-ja, ko pa pridem v windowse pa cdroma ni vec. Za driverje za cdrom sem preiskal ze cel net pa jih ni nikjer. V cem je lahko problem? Za vsak odovor se vam zahvaljujem.
Včasih pomaga sprememba nastavitev BusMaster ID Controllerja (IDE channel). Če se bo računalnik hotel po spremembi resetirati, stanje vrneš nazaj v varnem zagonu. Poskusi!
Win98 ne potrebuje posebnega driverja za cdrom, zato ga verjetno tudi ne najdeš.
Če ti v dosu dela normalno in ti ga v biosu zazna, potem probaj varjanto, ki jo je opisal Tajfun
V Control panelu izberu System, pojdi na Device manager, izberi Hard disk controllers, klikni na Bus Master PCI IDE Controller, pojdi na settings in izberi pri Dual IDE Channel Setings opcijo Both IDE Channels Enabled.
Žal nimam slo winsov, ampak upam da se iz tegale tudi znajdeš.
Forum je zaprt za komentiranje.