Najdi forum

Windows XP-slo

Zanima me,ali ima že kdo slo verzijo novih Windows XP-slo.

hvala

V čem je fora? Saj so isti. Ja, jaz imam Win XP slo, samo da je vse v angleščini… Raje ne imeti slovenskih, ker so eni čudni prevodi.

Zivijo!

Sicer sam uporabljam angleske winse ampak morm rect, da so se na Microsoftu Slovenija zelo potrudil s prevodom. Verjemi, da se bolje skorajda ne da, saj pri prevodu ni sodelovalo sam par nakljucno izbranih prevajalcev ampak kar neki strokovnjakov s tega podrocja. Prevodi se folku navadno zdijo cudni, ker nasa predraga Slovenscina pac nima pravih izrazov za dolocene stvari… Tako je in nimas kej. Ce bi se pa zmisljevali svoje besede in izraze, bi bil pa odziv publike se slabsi. Sicer pa se prevodi ponekod zdijo cudni samo poznavalcem. Moji mami je naprimer popolnoma vseeno ce tam nekje za Control Panel pise Nadzorna Plata namesto Nadzorna plosca, ker bo mislila, da je tako prav. In vecini folka je tako popolnoma prav. Poznam kar precej ljudi, ki imajo na svojem racunalniku izkljucno samo produkte v Slovenscini. Si ze kdaj videl kako je par cudakov prevedlo KDE v Slovenscino? Za Desktop so uporabili besedo “Pult”. Ce mene vprasas je Namizje veliko bolj primerna beseda, in ljudje so se je navadili.

Sicer pa Windowsi XP niso na voljo v Slovenscini ampak obstaja Language pack, ki “popravi” jezik v Slovenscino. Se pravi namestis XPje v Anglescini, nato pa ceznje nalozis slovenski language pack in to je to.

Sprasujes v cem je fora? Slovenski so. Vse ostalo ostane tako kot je.

Lep pozdrav,
-Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close