Najdi forum

Na računalniku imam Windowse 98 in me zanima, kakšna je razlika z novimi Windowsi XP,oziroma če se jih splača zamenjati z XP? Ali se jih lahko “povozi” z XP?

O novostih, ki jih prinašajo win xp, boš lahko največ prebral na netu. Če je mašinca novejša, se splača probat. Sprememba poživi, pravimo poročeni, ko se radi ozremo za mično deklco :)))

Skratka, nekaj novih pristopov pri nastavitvah, uporabi in izgledu.
Meni zelo ugaja, da za skener Umax 3400 ni več treba uporabljati nagravžnega vmesnika VistaScan, kjer je bil preview mizeren. Skaniram lahko iz vsakega programa, uporabljam lahko tudi različne druge pripomočke za skeniranje, ki jih win98 ni za ta tip skenerja ni podpiral.

Odkar jih imam (XP), še niso zmrznili. Res pa je, da nekateri programi radi ponagajajo, se sami zaprejo, ali pa jih sam zaprem – brez resetiranja.

Rač. se hitreje postavi, vse deluje občutno hitreje. Določene težave v sedanjem obdobju lahko prinesejo gonilniki, a jih je vsak dan več tudi za xp okolje.

Tako kot nekateri zelo radi pokritizirajo win ME, češ da so najslabši windowsi doslej, tudi z XP niso vsi zadovoljni. Vse je odvisno od konfiguracije, od načina instalacije samih windowsov in kasneje programov, od aplikacij, ki jih želimo uporabljati.

Primer: paket za LINK Gorenjske banke (za podjetja) menda še ne deluje na XP tudi na WIN 2000 ponekod šteka. Ampak bo, tudi v XP bo deloval. Če ne – gremo pa na kako drugo banko, saj jih mamo ko solate. Le keša je premal, mar ne?

Me zanimajo, kakšna so mnenja drugih o XP-jih.

Lep dan brez virusov.
Tajfun

WinXP so marsikje, v nasprotju s trditvami Microsofta, pocasnejsi od Win2000. Priporocam Win2000 – WinXP potrebujejo se zrelost. Najvecja “pridobitev” je olepsan graficni vmesnik. Sam uporabljam Win2k in sem z njimi zelo zadovoljen.

Razlike med Win XP in 2K niti ni velike, oboji uporabljajo NTFS file sistem (za razliko od ME in 98, ki imajo FAT32) in so kar zanesljivi. Da bi jih pa snemal čez Win ME pa ne priporočam, raje si jih posnemi na formatiran disk ali pa boš imel veliko težav. Pa PC moraš imeti 600 Mhz+ in pa 256 MB RAM+ pa še 16 MB+ grafično…

Čudno da na moji mizerni mašinci z celeronom 400 in 96MB RAM-a prav lepo delujejo. Odkar je rama 160 MB pa še lepše.
Ne vem zakaj bi moral imeti 16 MB na grafiki?
Kar se tiče samih XP pa takole:
grafično lepše izgledajo, so prijaznejši do mojih živcev, kot so to bili W98, W2k in ME (slednje sem imel na računalniku približno 3 ure, kolikor je bilo potrebno, da so se mi 5 – krat sesuli), če imaš počasnejši mlinček ti priporočam W98 SE, ker so se meni osebno zdeli še najbolj stabilni od vseh razno raznih polken, ki jih je stric Bill poslal v naše mlinčke. Poleg tega sem se XP-jev kar navadil. So se mi tudi že sesuli, vendar niti približno ne tolikokrat kot bi to pričakoval od Windowsov.

Lp

Zanimivo, meni pa XP delujejo hitreje od 2k. Vsekakor bo podpora hardweru tista, ki jim to omogoca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close