Windows xp
Kaksne izkusnje imate?
Ali so dobri ali ne?
Hvala
lp
Imam Win XP Pro cca dva meseca in v primerjavi z WIN 98,ki sem jih imel prej,so ZAKON!Bolj stabilni in manj ranljivi.Priporočam!
LP
Darjo
Sem zadovoljen, samo mora biti vsaj verzija s SP1 in naprej!
recommended, če imaš le mašinco ta pravo!
lp
Windows XP je še en izdelek, ki ga je dal Microsoft, kot še vse do sedaj, prezgodaj v prodajo. Kar pomeni, da so že v osnovi pozabili vgraditi zadeve, brez katerih ne moreš delati, tiste ki so notri, pa imajo kup napak. Seveda obstaja popravek, imenovan Service Pack 1, ki naj bi odpravil nekaj teh napak. Če vemo, da je doživel Win NT kar 6 Service Packov, potem veš, kje je še XP.
Za uporabnika, ki od računalnika ne zahteva veliko in ima sodoben stroj, bo tudi tak XP, kot je sedaj, zadovoljivo delal (ko instaliraš Service Pack, seveda).
Ni pa priemern za naslednje uporabnike:
– tiste s starim računalnikom.. saj za ogromno vgrajenih kartic enostavno nihče nikoli ni in ne bo delal XP gonilnike
– tiste s staro periferijo.. ogromno raznih modemov, scanerjev, tiskalnikov, tablic itd preprosto ni podprtih v XPjih
– tiste, ki uporabljajo profesionalne dodatke … ogromno multimedijskih enot (recimo za video obdelavo) ne deluje pod XPji.
In naj te ne prevara spoznanje, da ima morda ves hardwer, ki ga imaš, tudi gonilnike za XP. Moja izkušnja…. Isti računalnik, isti tiskalnik, ista fotografija, isti grafični program. Fotografija, izprinatana preko Win98 (in njegovega gonilnika za tiskalnik) je bila odlična. Ista slika, izprintana iz Win XP (imam dual boot) pa je bila katastrofalno slaba. To pomeni, da je proizvajalec tiskalnika sicer v naglici spacal skupaj gonilnik za XP, ki pa deluje absolutno zanič.
Tudi brez vsakih popravkov XP-ji odlično delujejo. Če pač kakšen bogi tiskalnik spacka fotko, je krivdo iskati pri izdelovalcu tiskalnika in ne pri XP-jih.
Skratka, na kolikor toliko sodobni mašinci in z novejšo periferijo, naj uporabniki ne bi imeli nobenih težav.
Razumljivo so tudi izjeme, v primeru nerešljivih zagat, se je pač potrebno pomakniti korak nazaj tudi z operacijskim sistemom. Tega smo že navajeni, mar ne?
XP ima preveč lukenj !!!
Pa kaj pol? Kateri OS jih pa nima? Pomembno je, da lepo, hitro in zanesljivo delajo.
Forum je zaprt za komentiranje.