Windowsi?
Naložene imam Windows 98 SE, zanima pa me ali se mi jih splača zamenjat z XP-eji? Kakšna je bistvena razlika? Imam Athlon 900 in 256 RAM.
Moje skromno mnenje: upal bi stavit s 95 %, da boš z XP-ji zadovoljen. Odloči se pa sam.
Tudi svetujem… boš videl kak je dan lahko lep brez modrih ekranov ;). Ne resno, toplo priporočeno! Pa ne samo od mene.
Če boš želel v XP-jih imeti moder zaslon in opozorilo o nepričakovani napaki, boš moral ozadje nastaviti modro, sporočilo pa sam napisati.
Sam sem preskočil z Windows 95 na XP, seveda sem zamenjal tudi računalnik. Imam občutek, da sem iz kamene dobe prišel v industrijsko civilizacijo.
Andrej, da nimaš ti kakšne provizije od Billa Gatesa? Taku hadu dobri pa spet niso 🙂
Še vedno ne vidim nobenega razloga, da bi zamenjal stare. Me lahko gdo prepriča v nasprotno?
Jaz imam oboje na disku.Priporočam 100%,res pa je da zavzamejo 1.2G.
Anže!
Če veš kaj boš pridobil in zakaj jih boš imel si jih pač instaliraj.
Če nimaš pametnih razlogov in ti staro Windows okolje še lepo služi,
seveda ni razloga zakaj bi menjal.
Jaz imam še sedaj na eni machini Windows 3.11 EE, kateri služijo svojemu
namenu 100% in še sedaj ne vidim razloga, da bi jih zamenjal. Procesor je pa še
486SX in 32 Mb ram, ter 840 Mb disk.
lp
ps. tudi avto ne menjaš vsake 3 mesece, zaradi tega ker ima sosed novega…
Bolj zanesljivi so gotovo XP (v 98SE in ME imam kake 4 Blue screen of death na dan), samo 3 ali več let stare igrice zafrkavajo (včasih).
Anže, Anže… pa ti nas samo malo zezaš, a?
Pišuka!
Če nisi radoveden, ostani na SE.
Če rad spoznaš kaj novega, svežega…potem presedlaj.
Pa še nekaj: je kar nekaj možnosti, da ti niti instalacija ne bo uspela… potem boš nas preklinjal, ki smo ti hvalili XP.
Pa preskoči vse to… in se posodobi čez kake 4 leta, haha!
ce ne igras igric, ti priporocam windows 2000 z instaliranim service packom 2, vsak cas izide 3. dea res odlicno.
glede xpjev. imam podoben racunalnik. ko jih instaliram, delajo super. ko pa nalozim vse potrebne programe pa zacnejo stekat. ce se ukvarjas z glasbo, ti jih toplo odsvetujem. tudi igrice ti ne bodo vse delale. ce imas tv tuner, ki je star vec kot 2 leti, ti ne bo delal. ce imas scanner, starejsi od 2 let, ti ne bo delal. tudi nekateri starejsi digitalci ne delajo. moj je na zalost med njimi. res je, da ni modrega zaslona, se pa velikokrat pojavi okno, ki hoce poslat report na microsoft, ker je pac zadeva zablokirala. dokaj neprijetna zadeva, razen ce si svoje delo shranjujes vsakih 5 minut, kar pa ima svoje slabosti pa se casa veliko vzame.
baje pridejo popravki za xp avgusta, ti. service pack 1. morda takrat.
Meni SCSI recorder in SCSI scenner ne delujeta ne v Win2K, ne v Win XP. Pa ne govorit, de ne znam, ke sem vse driverje pa firmware probu 🙂 Tko de so W2K in XP skor isti, štekajo ti pa itaq, če nimaš dobrga računalnika, če ga pa maš ti pa veliko bolje delajo kot W2K.
Forum je zaprt za komentiranje.