windowsi
Na win98 se mi je večkrat pojavil moder ekran zato sem dal gor XP. Zdaj pa se mi XP-ji zmeraj dlje zaganjajo in ko imam sicer namizje že povsem odprto mi procesor še vedno dela še kako minuto al pa dve. In tud programi se mi odpirajo dlje in nasploh se mi zdi zmeraj bolj problematičen-nazadnje se mi niti ugasnil ni.
Pa me zanima kaj je to narobe in ali obstajajo kak boljši windowsi ki mi jih ne bo treba formatirat in spet nalagat.
Slišal sem da so zelo stabilni NT in da se na njih ne da igrat igre kar me ne moti ker jih ne igram. Zanima me ali imajo NT še kako drugo slabost oz. kere windowse mi priporočate.
LP
Andrej
Jaz ti priporočam XP ali 2000. Vprašanje pa je, zakaj pri tebi prihaja to težav, ki jih omenjaš. Lahko nastanejo zaradi določenih programov ali gonilnikov, ki jih uporabljaš.
Kako hitro pride do težav? Kmalu po namestitivi XP-jev ali šele kasneje? Možno je, da boš določene težave imel tudi na win 2000, zlasti če so povezane s hardverom ali softverom. Skratka pravega recepta za posamezen računalnik ni. Treba je poskušat in obdržat, kar najbolje deluje.
Pametno bi bilo še napisati, kakšen računalnik imaš? Kateri procesor, koliko rama, disk, katere komponente so še v računalniku, kaj največ počneš z njim in tako dalje…sam ti ne priporočam win NT, ker je to bolj namenjeno serverjem pa tudi stari so že preveč. Sam ti priporočam Windows 2000 ali XP. XP-ji so nekoliko bolj strojno zahtevni, lepši, stabilnost pa je precej subjektivna ocena. Oba sistema sta zelo stabilna.
800 duron
128ram
disk dovolj prostoren
Preden menjaš sistem poskusi še z obnovitvijo sistema. Ob vsakem zagonu in/ali inštalaciji novega programa XPji naredijo kontrolno točko, na katero lahko kadarkoli povrneš stanje. Orodje za obnovo sistema na prejšne stanje je zelo enostavno: na koledarčku, ki se pojavi izbereš poljubno kontrolno točko in prebereš, kaj se je takrat dogajalo (nova inštalacija in podobno). Tako lahko prideš do kontrolne točke, kjer so se ti začele pojavljati težave.
še to: z obnovitvijosistema na zgodnejši datum ne izgubiš nobenih podatkov.
Forum je zaprt za komentiranje.