Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Word 2010 – Sledi spremembam se samodejno izključi – prosim pomoč

Word 2010 – Sledi spremembam se samodejno izključi – prosim pomoč

Prosim za pomoč:

1) v wordu vklopim “Sledi spremembam”. Spremembe so vidne.
2) Zaprem dokument. Ga znova odprem, opcija “Sledi spremembam” se je samodejno izklopila, spremembe so se sprejele in torej niso vidne.
3) Kako to odpravim? Verjetno gre za kakšno nastavitev, ki pa je ne najdem.

Lepo se zahvaljujem za pomoč.

A sploh veš kaj pomeni funkcija sledi spremembam v Wordu? Kot tu pišeš, se mi zdi da ne. Sledi sprememba m je namreč funkcija, ki spremlja dokument in boš videla vse kar je kdo v tem dokumentu spremenil od začetka vklopa te funkcije naprej.

Se mi zdi, da ti sprašuješ za shranjevanje v Wordu, to imaš pa pod datoteko nastavitve, shranjevanje in lahko nastaviš na koliko minut se ti dokument shrani in kaj se ob zapiranju Worda shrani.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ja, tečno je … pri meni tudi ni dovolj, če vklopim samo sledi spremembam, ampak moram tudi označiti še, kako naj označuje, in to vedno, za vsak dokument posebej. Da se ti zmeša.
Če kdo zna povedat, kako mu to za stalno dotajčat? To je ena od funkcij, ki so v novi različici slabše zrihtane kot v starih.

Ja, pa imaš še gumbe sprejmi in sprejmi vse spremembe. Ampak avtorica piše nekaj drugega, koliko razumem, da je nekaj delala na dokumentu, ga zaprla in ko ga je odprla teh sprememb ni bilo. To pa ni funkcija sledi spremembam , ampak shranjevanje, bodisi s klikom na shrani ali nastavitev avtomatskega shranjevanja na določene minute in nastavitve, da word ob zapiranju tako tudi shrani.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

In to ne drži, edino poglej še pod datoteko, možnosti, dodatki, če imaš vklopljeno dovoli shranjevanje v ozadju. Alia pa v možnostih daj word v privzete nastavitve. Sicer nekaj delate narobe, nekaj preveč kliknete, ne bo word kriv in funkcija sledi spremembam ne deluje na ta način, ampak se čisto lepo ohrani in nič ni potrebno vsako posebej označevat, vse kar narediš ti samodejno označi kot spremembo. Lahko grem popoldan še pogledat v sinov Word, ki je 2010, moj je trinajst, ampak sem prepričan, da je enako.

Hvala, modrival, razumem, da težava ni povezana s Sledi spremembam. Ampak tudi s shranjevanjem ni. Večkrat shranim in če želim zapreti dokument, ne da bi shranila, me računalnik vpraša, ali želim shraniti spremembe. Meni pa se SPREJMEJO VSE SPREMEMBE, ne da bi jih jaz sprejela.

Iščem, a ne najdem nastavitve, ki bi to odpravila. Rabim konkretne napotke, v do zdaj odprtih temah uporabniki sprašujejo druge stvari.

Hvala za morebitne konkretne napotke, s katero nastavitvijo odpravim težavo.

Ne boš našla druge nastavitve ker je ni. Lahko še pogledaš kaj imaš obkljukano pod pokaži oznako. Šel probat včeraj tri Worde, 10, 13 in 16, pri vseh dela brezhibno. Spremembe so vidne po vsakem odprtju dokumenta in funkcija se prikaže kot vklopljena. Če ni druge pa word odstranit in ponovno naložit. Zna se kaj sklumpat ali pa morda da gre za kako črno verzijo, kjer praviloma vedno nekaj ne deluje kot bi moralo, pa tega ne vemo, dokler ne uporabljamo tiste funkcije.

Drugega pa ne vem kaj bi še lahko, vem pa da to znate čuda izvajat v dokumentih. In če dobiš tak dokument v roke, ni variante, da bi lahko kaj normalno oblikoval, si prej fertik če vse na novo napišeš, kot da poiščeš vse kar je bilo poklikano in vneseno, pa se ne vidi, le ko hočeš kaj popravljat v dokumentu se dogajajo čuda:-)))

[img]http://www4.slikomat.com/13/0110/5vh-Neimen.jpg[/img]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close