Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Word preverjanje črkovanja in slovnice – ne dela :(

Word preverjanje črkovanja in slovnice – ne dela :(

Imam angleški word in angleško preverja črkovanje in slovnico (podčrta rdeče), slovensko pa ne. Tam ko lahko jezik nastavljaš tudi piše pri angleškem zraven abc, pri slovenskem ne piše nič.
Ne sanja se mi kaj naj naredim, bi mi pa bilo v veliko pomoč, če bi stvar delala, tako, da če ima kdo idejo kako urediti, bom hvaležna.

Očitno ni naloženo gor, to so ponavadi dodatki, čista osnova – angleška slovnica – je pa seveda že naložena. Poskusi na spletni strani microsoft office-ov poiskat, če imajo kake dodatke, pazi da bo za word – tisto različico kot imaš, drugače ne bo delovalo. Ponavadi je datoteka v zipanem fajlu in je zraven tudi read-me, kjer so navodila kam kopiraš datoteko da potem deluje. Lahko, da je kaj tudi na Partisu ali Blinku. Upam da ne kompliciram preveč, ne vem namreč koliko imaš znanja o tem, zato tako razlagam :)))))

Poskusi najprej spremeniti privzeti jezik oziroma vsaj jezik v dokumentu – izberi vse in nato izberi slovenščino.
Potem pojdi na pregled in preveri, kako je s črkovanjem in slovnico.

Jezik lahko spremeniš tudi na spodnjem robu dokumenta.

Angleški Word nima priloženega slovenskega črkovalnika, tega ima potem Microsoft v posebnem paketu, ki se mu reče “proofing tool”.
Za Office 2013 ga najdeš tule:

Imaš pa še tole varianto:
To ti namesti zraven še slovenski črkovalnik (ti pa popravlja še kakšne vejice, napačne sklone ipd.). Ampak brezplačno deluje le en mesec, potem moraš pa plačati.

New Report

Close