Najdi forum

Hello!

Rabim Vašo pomoč: kako naj v Wordu oblikovan dokument uredim, da bom lahko v istem dokumentu imela in pokončno in ležečo stran?

Pišem diplomsko nalogo in moram vstaviti preglednice, ki so na ležeči strani; ves ostali tekst je na pokončni strani. Če delam na dveh dokumentih mi številke strani ni ustrezajo, pa tudi oblika kazala je drugačna …

Prosim za pomoč!

Hvala in lep dan!

Melita

File –> Page Setup.
Tam določiš kako naj bo stran postavljena in potem hkrati določiš (na istem tab-u) ali postavitev strani velja za celoten dokument “Whole document” ali “This point forward” – ko se preglednice nehajo pa spet nastavis orientation Portrait in “this point forward” – načeloma bi moralo delati… ampak saj veš … microsoft pa office prerada delata po svoje..

Najlepša hvala!
Deluje – uspelo mi je.

Imam pa še eno vprašanje – kaj vse mi ta diplomska povzroča!!! Kako naj v tem dokumentu naredim dva kazala (z Wordom)? Enega že imam, je vsebinsko; drugi pa mora biti kazalo tabel. Ne bi želela to delati na roke, ker pride vse zamaknjeno in neurejeno.

Prosim, če veš kaj o tem, mi napiši in tudi drugi!

Kljub dežju Vam želim lep dan!

Melita

vse se da…
na kazalu – desni klik – edit field
tam klikneš gumb “table of contents”
in spet v tem oknu, ki se ti odpre rečeš “options”
Tu se nastavijo ravni headingov, ki si jih uporabila in katere naj se ti upoštevajo v kreiranju kazala (in na kateri ravni)
Za naslove tabel boš seveda morala uporabiti drug heading kot si ga za naslove poglavij, da ti jih bo ločevalo v različna kazala…
Nov heading lahko ustvariš tudi s kopiranjem kakšnega obstoječega in ga drugače poimenuješ…

Tako insertiraš še eno novo kazalo in nastaviš, da ti upošteva le headinge tabel…

nekako tako no… upam, da se boš znašla iz moje zmešane razlage…igrati se je pač treba in poskušati (tud jst sm svojo diplomsko 3x sesula preden mi je vse uspelo – zato so kopije na vseh možnih koncih obvezne!!)…:-)))

bo šlo?

Lp,Tadeja

Ja, vedno se kaj novega naučimo! Dokler česa ne rabiš, sploh ne veš, kaj vse se da narediti. Sem mislila, da fajn obvladam word, pa vidim ob pisanje diplomske, da ne veliko.

Hvala za nasvet in pomoč, bom poskusila še tako!

Pozdravček!

Melita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close