Xaurum
BTC, NEO držim kake pol leta, morda malo več. Kupoval pri 4$ CELEGA FUKA.
[/quote]
In kaj si rudaril v 2010?
[/quote]
BTC, saj sem napisal
Priznam, da takrat nisem niti približno znal vzpostaviti računalnika za rudarjenje, sem pa imel 2 gamerska računalnika s SLI in Crossfire, hvala bogu je kolega to znal, zvedeli smo pa za to na 4chanu. Nate se pa poščijem, klošar.
Kaj vse zveš na tem forumu… Večina od ljudi, ki si kriptovalute niti pogledali niso, zato bom najprej začel z kriptovalutami na splošno. Kriptovalute kot Bitcoin omogočajo hitro pošiljanje denarja z nizkimi fee-ji. Kdor rudari kriptovalute potrjuje transakcije, jih daje v dokaj naključni vrstni red prav tako pa sistem preprečuje double spending. Ubistvu ena izmed glavnih funkcij je peer to peer menjava denarja, brez ”posrednikov”. To je le grob opis, saj če želite izvedeti kaj vse zmore tehnologija pojdite sami raziskati.
Dobički so visoki v kriptovalutah zato, ker je še vedno zelo nova tehnologija, kar pomeni da so nihanja večja, saj še nimajo dovolj velike tržne vrednosti, da bi bile bolj stabilne. Ko je počil dotcom balon je bil v trilijonih, kriptovalute so ”šele” pri 100 milijardah…
Če mislite da so kriptovalute le oblak in da s tem ničesar nekupiš, potem se vprašajte kaj je tisti papir v vaši denarnici? Kakšno vrednost ima? Ekonomska teorija FIAT denarja: papirnati denar, ki nima blagovne ali notranje vrednosti, ampak je z odlokom (fiat) vlade določen za zakonito plačilno sredstvo. Fiat denar smo pripravljeni sprejeti le, dokler zaupamo, da ga bodo sprejeli tudi drugi. Tako da ljudje na mesec porabimo okoli 172 ur, da dobimo nekaj kar nima nobene vrednosti, če se prodajalec/kupec tako odloči.
Še malo glede piramide. Kaj si vi predstavljate glede piramide? Zame je piramidalna shema enostavno tisto, kjer moraš pripeljati nove ljudi za pasivni zaslužek. Problem teh piramid je da na koncu zmeraj pridemo do točke, kjer ne moramo pridobivati dovolj novih članov, da financiramo celo piramido. Xaurum to zagotovo ni. Nekdo je napisal, da s tem ko kupiš Xaurum kupiš drugemu zlato. Dejansko imaš nekako prav, ampak ne v tem pogledu kot ti razumeš. Tukaj ni piramidalne sheme, saj so si vsi Xaurumi enaki. To ne pomeni da ima prvi Xaurum več zlata za sabo, kot zadnji narejeni Xaurum s profitabilno inflacijo, ker zmeraj ko se kupi zlato se razdeli med vse imetnike Xauruma ENAKOVREDNO. Nekdo je napisal da so fantje zbrali 100 mio. denarja, kar je še ena velika napaka, nekoga ki nima pojma o čem govori. Zbrali so denarja toliko, kot je zlata, ker ves denar ki ga zberejo gre v nakup zlata in nato gre določen procent zlata v novo nastale kovance, ostalo zlato pa se porazdeli med VSE kovance. Kupovanje na borzi pa temelji na povpraševanju in ponudbi, kar tudi določa ceno kovanca in ta denar ne gre k ”fantom ki so naredili kovanec” ampak tistemu kateri ti je te kovance prodal. Zato imaš dve ceni kovanca. Ena je production price, ki je cena da narediš nov kovaenc s profitabilno inflacijo, saj je zmeraj več zlata za vsakim Xaurumov in pa market price, ki jo določa povpraševanje in ponudba glede na obstoječe kovance. Ko fizična ali pravna oseba kupuje večje količine zlata, so tudi lepe provizije, kar je zagotovo eden izmed dohodkov za kreatorje.
Nekdo je napisal če smo že videli zlato… Jaz osebno ga nisem, sem pa videl certifikat od Loomisa, ki zagotovo ni ponarejen, saj noben ni tako neumen, da bi ponarejal tako pomebne dokumente.
Xaurum Gamma bo zgradila 6 vil. In tukaj je lepota lastništva, saj to niso glavni pri projektu Xaurum. Lastniki teh vil so vsi, ki imajo v lasti token Gamma. V lasti imaš takšen procent vil, kolikor imaš Gamme.
Xaurum dejansko lahko obišče davčna, saj imajo te stvari porihtane. Mislim da je Xaurum edina kriptovaluta, ki tudi lahko izda račun podjetjem itd.
Nekdo je napisal da se pripravlja zakon proti kriptovalutam v Sloveniji… Še ena velika, velika laž. Slovenija poskuša postati ena izmed najbolj konkurenčnih držav v kripto svetu. Tukaj bom prilepil link in se sami odločite kje je stališče države glede blockchain-a: Vaš link
Prav tako bi rad še opomnil samo teorijo zarote, saj tega noben ne more dokazati. Naj bi bila javna skrivnost, da je zlato manipulirano. To je lahko glede količine ipd. Blockchain tehnologija omogoča, da ni mogoče npr. enemu gramu zlata, dati 3 lastnikov. Če ga je en kupil za 1 gram je lastnik samo on. Po drugi strani imaš broker-je, ki lahko en gram prodajo trem različnim lastnikom, saj izdajo samo papir, da si lastnik in nihče ga ne gre iskati v fizični obliki. JPMorgan Chase ki je ena izmed največjih bank v ZDA, so tožili za manipulacijo srebra. Kaj sem s tem hotel povedati, pustim za razmisliti vsakemu posamezniku posebej…
No sedaj mislim da bo počasi dovolj… Hvala vsem, ki ste si vzeli čas za branje in še enkrat povem. Kar sem napisal je le delček tega kar zmore blockchain. Tudi nisem napisal vseh prednosti Xauruma. Nekaj prepustim vsakemu posebej za raziskavo.
In ja še nekaj. Tistemu, ki je napisal da so sama znana kriminalna imena iz forex-a. Prosim povej kdo je to in kaj je počel, ter kje. Koncept Xauruma je dober, ampak če ga vodijo bivši scamerji bom seveda tudi sam raziskal potem ta imena in podatke, ki jih daš in se ponovno odločil.
Tvoje pisanje še kdo, ki približno razume blockchain, težko prebavi, kaj šele večina tukaj, ki pojma nima za kaj sploh gre 🙂
Povej še kam vse si ti vložil, poleg xauruma seveda.
vse dogajanje okrog linka, ki si ga priložil, je pa zelo zanimivo in obetavno, žal so drugo leto volitve in vprašanje, kam bodo šle prioritete naslednje vlade. Bi bilo pa res zelo dobrodošlo, če bi se kaj od tega res uresničilo in predvsem razvijalo naprej. Slo ima velik potencial.
Tvoje pisanje še kdo, ki približno razume blockchain, težko prebavi, kaj šele večina tukaj, ki pojma nima za kaj sploh gre 🙂
vse dogajanje okrog linka, ki si ga priložil, je pa zelo zanimivo in obetavno, žal so drugo leto volitve in vprašanje, kam bodo šle prioritete naslednje vlade. Bi bilo pa res zelo dobrodošlo, če bi se kaj od tega res uresničilo in predvsem razvijalo naprej. Slo ima velik potencial.
[/quote]
Sem prebral svojo objavo še enkrat in je res mala zmešnjava ja… Heh… Preveč sem hotel povedati s premalo besedami.
Drugače nevem zakaj je pomembno kam vse sem vložil, ampak lahko vseeno povem. Najprej bi rad izpostavil, da kljub temu da mi je Xaurum koncept všeč, so dobički vseeno zelo višji v drugih kriptovalutah. Drugače pa imam v svojem portfoliu: Bitcoin, Xaurum, NEO, OMG, ICONOMI, SunContract in verjetno se še kakšen najde… Jih pa tudi menjam malo, odvisno od grafov, za projekte, ki niso iz SLO. Nimam pa niti približno toliko, kot tisti ki je rekel da ima 600.000 NEOta… Čeprav je zakrožil verjetno… Edina denarnica s 600.000 vsebuje 636,420. Vsaka čast če imaš res, ampak nekako težko verjamem da imaš šesto največjo denarnico, ki vsebuje NEO na svetu… Se žrtvujem in vzamem 420 NEO, da boš imel okroglo šteilko. ahaha xD
Vaš link
Zlata nemoreš videti v fizični obliki shranjenega v Loomisu, saj v sefe nemoreš kar hoditi na obisk. Mislim pa da je dokument dosti bolj pomemben, saj sliko lahko ponarediš, če pa ponarediš pomembne dokumente, pa ti zapor ali zelo visoka kazen zagotovo ne uide.
[/quote]
Sem prebral svojo objavo še enkrat in je res mala zmešnjava ja… Heh… Preveč sem hotel povedati s premalo besedami.
Drugače nevem zakaj je pomembno kam vse sem vložil, ampak lahko vseeno povem. Najprej bi rad izpostavil, da kljub temu da mi je Xaurum koncept všeč, so dobički vseeno zelo višji v drugih kriptovalutah. Drugače pa imam v svojem portfoliu: Bitcoin, Xaurum, NEO, OMG, ICONOMI, SunContract in verjetno se še kakšen najde… Jih pa tudi menjam malo, odvisno od grafov, za projekte, ki niso iz SLO. Nimam pa niti približno toliko, kot tisti ki je rekel da ima 600.000 NEOta… Čeprav je zakrožil verjetno… Edina denarnica s 600.000 vsebuje 636,420. Vsaka čast če imaš res, ampak nekako težko verjamem da imaš šesto največjo denarnico, ki vsebuje NEO na svetu… Se žrtvujem in vzamem 420 NEO, da boš imel okroglo šteilko. ahaha xD
Vaš link
Zlata nemoreš videti v fizični obliki shranjenega v Loomisu, saj v sefe nemoreš kar hoditi na obisk. Mislim pa da je dokument dosti bolj pomemben, saj sliko lahko ponarediš, če pa ponarediš pomembne dokumente, pa ti zapor ali zelo visoka kazen zagotovo ne uide.
[/quote]
ni tolk pomembno kam vse si vložil, me pa firbec matra, sej veš, da mal primerjamo kaj kdo ima in tako 🙂 jaz imam recimo BTC, XRP, LTC, Etherum, imela sem še par drugih, pa nimam več, sem menjala. Nekaj še rudarimo, nekaj še bomo rudarili, pa velik se učimo ob vsem skupaj .. predvsem otroc. Me je pa potegnilo, zelo .. bolj ko raziskujem, bolj sem radovedna, kam gremo ..
ni tolk pomembno kam vse si vložil, me pa firbec matra, sej veš, da mal primerjamo kaj kdo ima in tako 🙂 jaz imam recimo BTC, XRP, LTC, Etherum, imela sem še par drugih, pa nimam več, sem menjala. Nekaj še rudarimo, nekaj še bomo rudarili, pa velik se učimo ob vsem skupaj .. predvsem otroc. Me je pa potegnilo, zelo .. bolj ko raziskujem, bolj sem radovedna, kam gremo ..
[/quote]
Ja LTC bom tudi jaz kmalu dodal.. Mislim da bo že letos presegel 100$ ali pa Q1 2018. ETH kupim za kkšn ICO, bom pa Metropolis spremljal in videl če se mi splača kaj notri dati… XRP pa meni osebno ni všeč… Sicer super tehnologija, ampak čisto neuporaben kovanec… Dejansko je bolje za XRP da ima nižjo ceno, saj so fee-ji zato manjši… Pa še nikoli neveš, kdaj bojo v obtok spustili ostalih 62 milijard kovancev… Vem da so jih nekaj zaklenili, ampak vseeno… Če bi osebno iskal kovanec z visokim supplyom bi raje izbral NEM…
Kakor se ustavi padanje, ker je raven za nekoga in vedno več njih nakupna priložnost, se enako ustavi tudi rast, ker je visok tečaj za nekoga prodajna priložnost. Tudi psihologija množice deluje kontraproduktivno, kot, samo za primer: Na 350 pa že ne bom kupoval ETHja in produktivno, če padae za 180 ga bom pa zagotovo kupil za ves razpoložljivi denar.
Q1 je prvo četrtletje… LTC mislim da bi šel že čez 100$, če ne bi bilo problemov s kitajsko…
Tale link je pa še update na inicativo blockchain Slovenija: Vaš link
Na tem linku pa je še najava dogodka: okrogla miza “IZZIVI SLOVENIJE 2020”: Vizija razvoja in ureditve blockchaina v sodobni družbi: Vaš link
ne provizije niso problem.Samo zaradi proviziji se tudi velika podjetja odločijo da bodo prodajala bitcoin in ne zaradi nekega zaupanja v nek projekt.Če se produkt prime je ok drugače se ga pa še vedno lahko preneha prodajati nimaš česa izgubiti(v tem primeru Petrol).Na trgu tako ali tako vsako podjetje zanima samo zaslužek in nič drugega.
Ja LTC bom tudi jaz kmalu dodal.. Mislim da bo že letos presegel 100$ ali pa Q1 2018. ETH kupim za kkšn ICO, bom pa Metropolis spremljal in videl če se mi splača kaj notri dati… XRP pa meni osebno ni všeč… Sicer super tehnologija, ampak čisto neuporaben kovanec… Dejansko je bolje za XRP da ima nižjo ceno, saj so fee-ji zato manjši… Pa še nikoli neveš, kdaj bojo v obtok spustili ostalih 62 milijard kovancev… Vem da so jih nekaj zaklenili, ampak vseeno… Če bi osebno iskal kovanec z visokim supplyom bi raje izbral NEM…
[/quote]
Torej se ti zdi LTC perspektiven glede rasti? Kaj pa Nem, Neo, Ripple? Si morda kje zasledil kake napovedi glede rasti?