Xsara Picasso (plusi in minusi)
Odločamo se za nakup zgoraj omenjenega avta-1,6 bencin (novega).
Vem, da ima veliko prostora in naj bi bila vožnja udobna. Zanima pa me, če se kaj kvari, ima kakšne pomankljivosti in ali priporočate nakup.
Seveda, se bova na koncu odločila sama z možem:)))
Vesela bom vsake izkušnje in mnenja.
Lep večer,Kristi*
v štirih letih se nam ni pokvaril (ga servisiramo enkrat letno).
cvilijo zavore, kar pa slišim tudi pri drugih avtomobilih, menda zato ker so nove bremze brez azbesta, ki ni več dovoljen.
Drugih pripomb nimam, mi ga obožujemo. Ful ima prostora, ko greš na počitnice, lahko potisneš vse tri sedeže naprej (otroci komot sedijo) in s tem še povečaš prtljažnik. Mizice zadaj za otroke so nam super, ker dovolimo jest in pit v avtu. Enostavno je dajanje otroka v avtosedež, ker je avto visok.
Vem da sprašuješ po pomanjkljivostih, ampak nam je tako všeč, da sem morala napisat malo več :))
Oj,
mi smo ga kupili lani septembra imamo cca 4000 km. Do sedaj vse OK. Imamo bencinarja 1,6, mislim da ima 110 KM. Avto je na cesti odziven, hiter pospešuje dobro. Poraba: zdejle pozimi na RES kratke razdalje 10 L/100 km, v jeseni na daljše razdalje z vključeno klimo pa okrog 7,5 L/100 km. Prostora na zadnji klopi precej, v prtljažniku noro veliko, 550 L.
Drugače pa tako: kvari se vsaka stvar. Sem se malo prej pozanimal, občasno imajo kaj problema z elektroniko, kdaj pa kdaj kaj crkne, menda včasih audiosistem, pa slišal sem že da crkne ključavnica za vžig !? Po 4 mesecih sem in tja kaj škriplje (sedeži), drugače pa dela kot šus. V jeseni se je xsara picasso dobro prodajala, mislim da bolje kot Renault Scenic. Res da je model že malo v letih, a za ta denar dobiš res veliko. Menda jo bodo proizvajali sigrno še do leta 2009 ali 2010.
Če bi rada nekaj kar se res ne bo kvarilo, potem kupi japonca, Toyoto Corollo verso, a vedi da moraš pripravit še 5000 EUR več.
Mi po skoraj štirih letih še vedno ful zadovoljni, pokvarilo se ni še nič, ga redno servisiramo po planu, prostora ful. Ker ima vse kar potrebujemo kot družina z dvema otrokoma, enim vozičkom in psom se ga še nismo naveličali (kot drugih avtov, ki smo se jih naveličali že dosti prej in menjali) in se bomo vozili vsaj še 3 ali 4 leta.
LP in dober nakup
Edino kar me moti (je bilo že zgoraj omenjeno) je to, da kar nekaj škriplje in imamo čričke, star pa je cca. 4 leta. Skratka, avto ni kvalitetno izdelan, v smislu pedantnosti in kvalitetnih materialov v notranjosti, ampak to je menda kar splošno hiba francozov. Pred tem sem imel nemca (VW) in je bil po mojem mnenju precej bolj kvalitetno izdelan.
Ampak to so podrobnosti. Važno je, da dela in se ne kvari. Prostornost je tudi plus.
Jaz imam žal bolj slabo izkušnjo.
Zdaj smo se ga na srečo rešili. Priznam, pogrešam njegovo notranjost, ker sem se je navadila, ima veliko prostora in sploh se mi zdi, da je fajn avto za družine z malimi otroki.
Vendar pa je pri nas konstantno nagajala elektronika. Za popravila smo zmetali tolk denarja, da bi lahko “kupili še enga zraven”. Najhuje je to, da nihče nikoli ni pogruntal kaj je pravzaprav narobe, pa smo ga vozili na več različnih sevisov (pol Slovenije, če mal pretiravam). Vedno so se zgovarjali, da imajo citoeni tako zakomplicirano elektronko, da jo zlepa ne pogruntaš. In po pravici povedano, meni se zdi, da je ne kup nepotrebnih stvari v tem avtu , ki so povezani z elektronko pol ko pa crkuje pa nihče ni znal nič rešit, ker je očitno prezapleteno. Še najbolj so se mi zamerili pa serviserji, ker so nas samo pošiljali od enga do druzga, v glavnem podajali so si nas kot ping pong žogico, vsak je nekaj zaračunal nekaj zamenjal, elektronka je pa še naprej crkvala :-(((
Mi imamo zadaj montirana dva jahača in en otroški stolček (ne lupinico, je pa tudi prej bila) malo je problem zapenjanja pasov, ker je malo prostora, pa se brez skrbi da, samo malo nagužvano.
Tudi mi bi imeli Toyoto corolo verso pa ni dinarčkov. Smo pa kupili rabljeno xsaro in nimamo z njo nobenih hudih problemov razen, pas smo zamenjali (v motorju ali kaj, sej ne vem).Smo zadovoljni.
Mi imamo zadaj montirana dva jahača in en otroški stolček (ne lupinico, je pa tudi prej bila) malo je problem zapenjanja pasov, ker je malo prostora, pa se brez skrbi da, samo malo nagužvano.
Tudi mi bi imeli Toyoto corolo verso pa ni dinarčkov. Smo pa kupili rabljeno xsaro in nimamo z njo nobenih hudih problemov razen, pas smo zamenjali (v motorju ali kaj, sej ne vem).Smo zadovoljni.
Hoj,
Februarja bo 1 leto kar nam naša Xsara Picasso res dobro služi. Bencinar 1,6 – poraba cca.8 L/100 km. Ja je višja, kot smo jo imeli prej pri meganu, vendar je tudi avto večji…
Zadaj so trije ločeni sedeži, ki jim je mogoče nastavljati tudi naklon, tako da bi verjetno tudi 3 otroške sedeže spravili notri.
Drugače pa izkušnje mamice, ki ji je bilo včasih muka (in nek neopredeljiv strah) se usesti v avto in nekam peljati sinčka (SAMA). V tem avtu res uživam in ga z veseljem vozim. Tisti, ki se vozijo z mano pa so rekli, da je opazna razlika med mojo vožnjo pred Xsaro in sedaj. Menda naj bi vozila bistveno bolje.
Ja po skoraj enemu letu uporabe, praktično ne morem našteti minusov. Mi smo res dobili takšen avto, kot smo ga iskali.
Lep dan vsem
Moj mož je naredl skoraj doktorat iz Picassoja. Imamo ga eno leto. Notranjost super, majhna poraba, prostoren. Kot je napisano že zgoraj, ima probleme z elektroniko. Dobro je it pogledat še stran od Parkersa, kjer so podeljena mnenja o avtih z vsega sveta. Verjetno bo še vedno držalo, da če hočeš čimmanj problemov z avtom, pač kupiš nemca. Jaz sem s Picassojem sicer zadovoljna, mož, ki vozi Audija, ga noče več in bova zato tudi za družinski avto kupila Tpurana ali Passata karavana. Pač ne bo nov, bo pa bolj zanesljiv.
Pri najinem Picassoju včasih neha delat levi smernik, žarnice za žaromete crkavajo po tekočem traku, varovalke tudi hitro crkavajo (npr. za motorček, ki brizga vodo na vetrobr. steklo),… Ampak tako je pri vseh Citroenih.
Dobro se odločite.
Tudi mi imamo že 4 leta Xsaro Picasso 2.0 HDi, diesla in smo z njo zelo zadovoljni. Razen rednih servisiranj z njo nismo imeli nikakršnih problemov. Nikoli se ni pokvarila, elektronika dela, klima tudi, prostora pa je tudi dovolj.
Poraba pri mestni vožnji cca 8l/100 km, pri vožnji po avtocesti pa 5,5-6 l/100 km.
Ni sicer poskočen avto, ni fancy, je pa prijeten in udoben družinski avto.
Še enkrat bi se odločili zanjo.
Lp,
M