yorkshire terier
Kupili boste psa za 500+€ in že šparate na potrebščinah?
Hm…
No, posteljice sem danes videla v KIKu, ne vem po kaki ceni, so pa sigurno najcenejše. Tudi brisačo za na posteljico lahko kupiš najceneje tam.
Hrana v prodajalni hrane za male živali.
Posodico za vodo in hrano sem jaz kupila inox v kitajski trgovini, se lepo pere in to je pomembno, ena posodica je pa ene 2€.
Oprsnico in povodec v trgovini za male živali, niso kaj dražje kot drugje, so pa v redu.
Kakšno stvar za grizt tudi tam in seveda krtače in glavnike.
Ostalo pa sproti…
Upam, da se zavedaš, da pasma ” MiniYorki” ne obstaja!!!!!
Obstaja YORKSHIRE TERIER in pika. Vse ostalo so komercialne pogruntavščine kvazi vzrediteljev.
Če so vas nategnili in vam prodajajo minija, premislite še enkrat o nakupu, kajti račun zdravstvenih storitev bo precej večji kot je nakup poceni skodelic……
Samo res – mini yorki ne obstaja. In tisti, ki jih imajo, ti bodo lahko povedali tudi kaj o zdravstvenih težavah teh “narejenih” pasem, ki so nastale predvsem zato, ker so tako privlačni za kupce. Predvidevam, da boš zato varčevala z opremo, ker boš vsak mesec dajala na stran za prihajajoče veterianarske stroške
Načeloma te pa o tem kaj pes potrebuje, obvesti vzreditelj. Verjamem pa, da vaš to ni, ker je samo prodajalec in potem je seveda za osnovne stvari treba spraševat po forumih. Ubogi pes.
Mini Yorki ne obstaja! Sama sem imela zelo žalostno izkušnjo. Kupila (500e) sem brez rodovniško Yorkico na hitro po spletu okoliščin, imela je 1,6 kg luštkana in prisrčna. Umrla mi je stara 4 leta v naročju. srčni infarkt. Te brezrodovniški kužki so čist deformirani in odsvetujem kakeršenjkoli nakup. Če se že odločate, naj bo kuža od pravega vzreditelja in z rodovnikom. Drugače je bolje vzeti kužka iz zavetišča!
Mini yorki ni nič drugega kot še en od nategov. Parjenje premajhnih psov, ki so ravno zaradi tega tudi izločeni iz regularne vzreje, ampak kaj, ko jih ljudje pač kupijo, ker so tako luštkani.
Kar se pa osnovnega vprašanja tiče – najboljše odgovore vam na to poda vzreditelj. Preden se sploh odloči, če vam bo psa prodal.
Samo se mi dozdeva, da gre tukaj za klasiko kupovanja na kakšnem parkingu…
Pozdravljeni!
Najprej hvala za vse odgovore. Psa bomo kupili rodovniškega, pri preverjenem vzreditelju. Za najcenejšo opremo sem vprašala zato, ker bo pes itak mladiček in bo vse takšne stvari ki se dajo uničit uničil. Vem tudi da mini yorki ne obstaja zavoljo njegove velikosti (mama ima okrog 2kg oče 1.8) bi lahko rekli da je mini ( mini pa seveda ni pasma).
lep pozdrav!
Ja, potem pač kupi kakšno cenejšo posteljo, lahko pa je to tudi kakšna stara odslužena deka npr. Raznih pletenih ipd. zadev jaz ne bi kupovala, ker jih zna spravit na mikrofaktorje. Prav tako ne zadev s polnilom, dokler ne veš ali bo zadeve demoliral ali pustil na miru. Pa kakšno manjšo igračko – spet brez polnil ali delov, ki bi jih lahko zgrizel in pogoltnil. Potem ovratnico ali oprsnico in povodec (to dobiš zelo poceni, ne rabiš neke oh in sploh firme in kristalčkov), pa po eno posodo za hrano in vodo. Za v avto potovalni boks – doma lahko v njem tudi spi npr. In to je v bistvu vse, kar v štartu potrebuješ. No, kakšen šampon za mladiče še mogoče.
Glede hrane vzami tisto, s katero hrani vzreditelj. Prav tako naj ti vzreditelj svetuje glede potrebnih glavnikov/krtač.