Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z avtom po Evropi

z avtom po Evropi

Najprej vsem en lep pozdrav.
S fantom že dalj časa premišljujeva o tem, da bi se odpravila z avtom po Evropi. Imam veliko dopisovalcev iz tujine, zato za prespati ne bi bil kakšen večji problem (kdaj pa lahko prespiva v avtu). Zanima me, če ima kdo od vas kakšno izkušnjo s tem, kako je bilo, na kaj naj bova pozorna, kje bi lahko dobila več informacij o tem, itd. Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Potovala sva preko Italije, Francije, Španije, Portugalske in nazaj. Kar precej sva spala v avtu. V Franciji so počivališča ob avtocesti super urejen, vključno s kopalnicami, tuši ipd. Meni je bilo od vsega skupaj žal le za to, ker nisva natančno preučila, kje točno (kaj bi si še lahko ogledala, razen prej zastavljenih ciljev) se bova vozila, tako, da bi se gotovo dalo videti še več (no, seveda je tudi vprašanje časa, ki ga imaš na razpolago). Je pa bilo po vožnji po številnih avtocestah prava sprostitev, ko sva po Španiji in na Portugalskem vozila po navadnih cestah, opazovala vasi, ljudi, se ustavila v kmečki gostilni, opazovala krdelo bikov, ogromne nasade sončnic… Na koncu sva ugotovila, da je bilo 14 dni prekratek čas za najino pot. Predlagam manj kilometrov in tiste bolj umirjene in bolj temeljito obdelane. Je pa odvisno, kaj hočeš videti in doživeti. Srečno pot in veliko uspelih fotografij želiva!
Č. in L.

Hvala! Najina pot je načrtovana za 2-3 tedne, šla pa bi začetek avgusta ali konec septembra (odvisno, koliko izpitov naju bo še čakalo za jesen – upam, da čim manj!). Potovala pa naj bi preko Madžarske do Nemčije, nato Nizozemska, Belgija, Francija, morda Španija in potem počasi domov. Vsepovsod imam dopisovalce, sem že zmenjena z njimi, tako da… me pa zanima edino, kje vse bi lahko dobila plan poti, znamenitosti,… Mi lahko ti zaupaš, kaj ti je žal, da si nista ogledala,… Najdlje se nameravava zadržati v Nemčiji, vsaj 4-5 dni in v Franciji, morda 3 dni na Nizozemskem, ostalo pa bolj za mimogrede… Morda ve kdo za kakšen pameten naslov na Internetu, kjer bi se dalo dobiti takšne in podobne informacije? Hvala vsem za odgovore!

Moja starša potujeta po Evropi z avtom skoraj vsako leto. Pred tem pa oči naredi okviren plan, kam bosta šla, kaj bosta videla,… Vse podatke pa dobi na internetu.

Srečno!

Pozdrav, N.

Živjo,

nič ni lažjega kot se z avtom voziti po Evropi. Če imaš v raznih državah prijatelje, je pa sploh super, saj ti bojo oni povedali tiste najbolše zadeve, ki se jih splača videti in doživeti. To je namreč velika prednost, da v tujini lahko doživiš stvari, ki jih kot navaden turist pač nikoli ne moreš.
Kaj bi rada videla na poti … nabavita si kak vodič Lonely Planet ali kaj podobnega .. ali pa poiščita kaj uporabnega na netu.
Predvsem pa pazita na avto in stvari v njem. Nikoli ne puščajta v avtu NIČ … vse pospravita v prtljažnik. Če se bosta vozila po lokalnih cestah bo pot bol zanimiva, videla pa bosta veliko več kot pa če gresta po avtocesti. Nisi pa nič napisala kam gresta. Vsekakor je bolje manj in tisto bol poglobljeno. Predvsem pa izkoristita družbo prijateljev. Šele ko se družiš z domačini .. pa kjerkoli že si .. lahko dobiš delček predstave .. kako kje živijo …

Lepo se imejta,

Barbara.

Oh, kaksno nakljucje!!!

Jaz in moja punca tudi nameravava letos potovati po Evropi z avtom. Potovati nameravava vse do Skandinavije, torej videti tudi skandinavske dezele, vmes pa obiskati cimvec dezel in znamenitosti. Pot nazaj pa naj bi bila malce drugacna, ker hoceva v 1 mesecu videti in doziveti cimvec.
Nisva bila se nikoli, zato zaenkrat ne veva niti kaj kje videti in kako narediti plan potovanja (od a do z).

Kaj svetujete vsi tisti izkuseni popotniki? Vsakrsna informacija bo dobrodosla.

Hvala za odgovore!

P.s. Mimogrede, denar ni problem.

Aja, se to, najin trenutni, zelo grobi okvirni plan potovanja po drzavah izgleda tako:

1. Slovenija-Avstrija
2. Avstrija-Nemčija
3. Nemčija-Švica
4. Švica-Francija
5. Francija-Luksemburg
6. Luksemburg-Belgija
7. Belgija-Nizozemska
8. Nizozemska-Nemčija
9. Nemčija-Danska
10. Danska-Norveška
11. Norveška-Švedska
12. Švedska-Finska