Z brati in sestrami se bomo pobili
Nekaj me zanima. Ko je prišlo do dedovanja oziroma kako se bo delila zemlja, denar, hiša, umetniška dela,…, koliko vas je imelo slabe izkušnje s sorojenci?
Smo velika družina, 5 otrok, oče je umrl pred kratkim, mati ne bo več dolgo, oporoke ni.
Vsi otroci smo dobro preskrbljeni, zato sem še bolj razočarana kaj se znotraj naše družine dogaja od očetove smrti naprej. Vsakič znova, ko se vidimo, sem šokirana zaradi obnašanje sorojencev. Bili smo povezani, v res dobrih odnosih, od kar vemo, da ni oporoke, je samo še kreg, žaljenje in nevoščljivost. »Pobili se bomo med sabo!« Bojim se, da bo zaradi delitve premoženja razpadla naša družina in na koncu ne bo nihče imel nič od dediščine, razen stroške, ker ne bomo prišli do razumnega dogovora o delitvi.
Prijateljice mi rade rečejo, da je smrtni kreg okoli dediščine slovenska folklora. Je res tako pogosto, da se družine skregajo zaradi delitve premoženja?
Agenda svetovne politike iz ozadja predstave, je da se ljudi razdeli in se jih osami.
Eden od teh načinov je, da se jim svet predstavi na način, ki bi pripeljal, do tega, da se družinske vrednote razlikujejo, družinsko premoženje deli in posledično družine ne ostajajo jake-močne ampak razpadajo s tem pa družinske vezi in skupnost.
To jim uspeva zelo dobro.
Tako smo žive priče razbitju družin, družinskega drevesa in zapuščina, kjer se tako družine,družinsko drevo kot zapuščina potem sčasoma porazgubijo in ostane le bled spomin.
Ob enem pa ti, ki so to svojo agendo aktivirali za druge, tako svojo družino, zapuščino in krvno sorodstvo izredno ščitijo. S tem storijom,da njim sovražnik sam sebe IZNIČI.
Ker se ljudje ne zavedajo kaj pomeni zdrava družina, čemu ji je namen so samodestruktivni v pogledu nanjo. Tako se hočejo dokazovati v širši družbi med tem, ko ožja družina razpada. Ko se to dogaja pa so LAHEK PLEN tako sami, kot z vsem kar imajo tistim, ki se hočejo polastiti vsega in jim nikoli no dovolj.
LAŽNI OBLASTNIKI
Zalostno. Imam enega brata. Ko je oče umrl sem se odpovedala dediščini, saj izvirava iz revne druzine. Ker mi pač finančno malo bojše gre in, ker se on in svakinja bolj angazirata pri pomoči, mi je bila logična odločitev, da se dediščini odpovem. In ni ga lepšega, ko odpreš račun in naješ priliv. Ja, delila sta z mano, čeprav jima ne bi bilo treba.
Res ju spoštujem, ker sta plemenita človeka.
Prava babura, 16.11.2023 ob 22:48
Zalostno. Imam enega brata. Ko je oče umrl sem se odpovedala dediščini, saj izvirava iz revne druzine. Ker mi pač finančno malo bojše gre in, ker se on in svakinja bolj angazirata pri pomoči, mi je bila logična odločitev, da se dediščini odpovem. In ni ga lepšega, ko odpreš račun in naješ priliv. Ja, delila sta z mano, čeprav jima ne bi bilo treba.
Res ju spoštujem, ker sta plemenita človeka.
Hvala, da ste delili to zgodbo z nami. Takih in podobnih zgodb je tako malo na monu. Srčnih in brez žaljenja.
Avtorici prispevka pa lahko poklanjam samo velik objem,ker žal v njeni zgodbi ne vidim dobrega konca.
mislim, da zelo napačno razmišljaš. to je tipično žensko. zato pa babe ne bismele na volitve in v uniformo in politiko. to je zelo enostavno resnica. zdaj pa tko. če vidiš, da is edina, ki je dost uredu in nomralna in se bodo vsi pobili, pa še ti poleg, bo treba pač prevzet krmilo. bit alfa samica. če imaš recimo 3 brate al 2 brata. POFUKI OBA BRATA. da ti bota podrejena. za sestri najdi obremenilne dokaze da varata in to zelo hitro. ali pa jim pofukaj može al fante kaj imata. TO JE NAČIN, DA BOŠ TI GLAVNA. in ko boš svoje brate pofukala i njih spraznila lepo, te bota ubogala. in ko boš sestram pojebala može. bosta jezni in živčni AMPAK UBOGLJIVI. in pol narediš, tko kot je prav. da jep ol pošteno za vse. razumeš ti to. al to, ali pavam država vse bek vzela. odloči kaj bi raje. mislim pa da tudi tebi bi prav prišel kak dinar. a je tko? torej veš kaj moraš naredit. pozabi na moralo in vse. v vojni ni morale. v vojni ni čustev. vem pa da ti tega ne boš naredila. zato pa vidiš nisi ti glavna.
od kod pa ste? iz kakšne škrte regije? Če prav pomislim, ne poznam veliko takih primerov. Velika večina se nič ne spre in se čisto normalno zmenijo. Poznam pa eno družino, kjer se ta kregarija prenaša iz roda v rod. Je pa v vsaki njihovi generaciji kakšen motenec ali psihopat.
Tako, da za začetek poskusi ugotoviti, kdo je to obnašanje povzročil. Lahko da je samo eden od sorojencev moten, pa tega ne zaznavate in je naredil štalo med vsemi vami. Ne pustite, da eno gnilo jabolko uniči vsa ostala.
Pozdravljeni,
Včasih se znajdemo v situacijah, kjer se lahko hote ali nehote znajdemo v težavah.
Nasveti odvetnika, spori z delodajalci, spori z zavarovalnicami, družino, zahtevanje primerne odškodnine in še mnogo drugih primerov, povzročajo visoke stroške. Zavedamo se, da so odvetniški in sodni stroški visoki, zato vam ponujamo rešitev – zavarovanje ARAG- ki ga pa morate skleniti pravočasno- še preden nastane težava, saj gre za zavarovanje. V okviru zavarovanja vam pripada enkrat mesečno tudi brezplačni pravni nasvet pri odvetniku.
S sklenitvijo zavarovanja ARAG boste prihranili ter se zaščitili. Tega se zaveda že veliko strank, skoraj 80.000, ki so že sklenili zavarovanje pri zavarovalnici ARAG.
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
Anonimno 4675, 17.11.2023 ob 09:09
Pred kratkim mi je nepričakovano umrl ati. Imam še enega brata. Oba sva se odpovedala dediščini in vse prepustila mamici.
Ne razumem in nikoli ne bom razumela tega krega okoli denarja.
Kaj pa bo, ko mamice več ne bo? Še bosta še tako dobro razumela???
Ni to samo vi Sloveniji, tako je povsod, kjer je kaj za pograbit. Najhujši se izkažejo ponavadi priženjeni, ki od zadaj hujskajo. Žalostno, a resnično.
Pazi, da ne bo kakšne “pogodbe o dosmrtnem preživljanju”, ki obstaja z namenom, da se vse ostale dediče popolnoma izigra. Niti zapuščinske potem ni, ker ni več nič.
Me smo tri sestre in po smrti obeh staršev sem se odpovedala vsemu.Zakaj? Enostavno zato,ker 1. nisem prinesla nič na ta svet,odnesla pa tudi ne bom,
2. ker sta starša sama gradila in ustvarjala,ko smo me bile otroci.
3. ker je mlajša sestra ostala doma,skrbela za dom in mi je v večje veselje priti domov na obisk in na kavo,kjer me bodo vedno čakala odprta vrata kot pa,da se kregamo in grdo gledamo. Premalo časa imamo na svetu,zakaj bi si grenili življenje eden drugemu.
Želim vam,da se odločite po svoji vesti.
Lp
Članica velike družine, 16.11.2023 ob 22:29
Nekaj me zanima. Ko je prišlo do dedovanja oziroma kako se bo delila zemlja, denar, hiša, umetniška dela,…, koliko vas je imelo slabe izkušnje s sorojenci?
Smo velika družina, 5 otrok, oče je umrl pred kratkim, mati ne bo več dolgo, oporoke ni.
Vsi otroci smo dobro preskrbljeni, zato sem še bolj razočarana kaj se znotraj naše družine dogaja od očetove smrti naprej. Vsakič znova, ko se vidimo, sem šokirana zaradi obnašanje sorojencev. Bili smo povezani, v res dobrih odnosih, od kar vemo, da ni oporoke, je samo še kreg, žaljenje in nevoščljivost. »Pobili se bomo med sabo!« Bojim se, da bo zaradi delitve premoženja razpadla naša družina in na koncu ne bo nihče imel nič od dediščine, razen stroške, ker ne bomo prišli do razumnega dogovora o delitvi.
Prijateljice mi rade rečejo, da je smrtni kreg okoli dediščine slovenska folklora. Je res tako pogosto, da se družine skregajo zaradi delitve premoženja?
Prijateljice so ti dobro predstavile dedovanje in zacementirano vzgojo in naravo. Kmet bo vedno kmet in nikoli ga ne izuči, da se kreg nadaljuje če starši ne napišejo oporoke in imetje že prej razdelijo. Skregani boste do smrti. Poznam podoben primer: pet otrok, 4 hčere en sin. Kmetijo je podedoval moj dedi, na tej kmetiji je delal in ostal moj oče (ustvaril si družino in nas 4 hčere in jaz) ima še dva brata. En stric se je poročil k sosedu na kmetijo, drugi pa v mesto v blok. Dedek je umrl, ni pa napisal kdo bo dedič. Druga dva brata smo izplačali, mi smo sicer ostali na kmetiji, vendar z drugimi strici več ne govorimo in tudi ne prihajajo več pomagat, ker so mnenja, da so premalo dobili. Ker je tudi nas pet otrok, kaj mislte, da se bo zgodl? Popolnoma enak scenarij z drugimi akterji. Na kmetiji še starša živita, mama je bolna in nikoli ne veš kdaj Matilda potrka, oče tudi ni več v najboljši formi, zraven bivata še dve sestri, ena je še mladoletna, druga ima že partnerja s katerim tudi biva na naši kmetiji. Ostali trije smo odseljeni. Mislite, da sta starša zemljo že razdelila/nista. Nihče nima toliko da bi ostal izplačal, prav tako nihče se ne bo svojemu deležu odpovedat. Na koncu bomo spet na smrt skregani, ker so starši krivi. Popustil ali se odpovedal pa ne bo nihče. Že po genetiki smo vsi trmasti in egocentrični.
hvala enkao, sva samo dva, tudi zemlja, denar, hiše itd..pri nas je problem, da jaz imam recimo kar nekaj, brat pa tako tako..on bi vse zapravil, nima neke pametne službe..in zakaj bi zdaj on kar avtomatsko dobil več, ker pač kao rabi, jaz pa ne?? Mislim, kar nekaj..ker jaz delam, imam tudi bogatega partnerja, sem racionalna in ne zapravljam za brezveze, zdaj ne bi dobila nič oziroma minimum, brat, ki pa je itak že celo življenje zajedal starša, bi pa dobil vse, ker niam, ubogi revež no….kar nekaj, res pri denarju se vse konča.
Kmet in dedovanje, 17.11.2023 ob 10:44
Prijateljice so ti dobro predstavile dedovanje in zacementirano vzgojo in naravo. Kmet bo vedno kmet in nikoli ga ne izuči, da se kreg nadaljuje če starši ne napišejo oporoke in imetje že prej razdelijo. Skregani boste do smrti. Poznam podoben primer: pet otrok, 4 hčere en sin. Kmetijo je podedoval moj dedi, na tej kmetiji je delal in ostal moj oče (ustvaril si družino in nas 4 hčere in jaz) ima še dva brata. En stric se je poročil k sosedu na kmetijo, drugi pa v mesto v blok. Dedek je umrl, ni pa napisal kdo bo dedič. Druga dva brata smo izplačali, mi smo sicer ostali na kmetiji, vendar z drugimi strici več ne govorimo in tudi ne prihajajo več pomagat, ker so mnenja, da so premalo dobili. Ker je tudi nas pet otrok, kaj mislte, da se bo zgodl? Popolnoma enak scenarij z drugimi akterji. Na kmetiji še starša živita, mama je bolna in nikoli ne veš kdaj Matilda potrka, oče tudi ni več v najboljši formi, zraven bivata še dve sestri, ena je še mladoletna, druga ima že partnerja s katerim tudi biva na naši kmetiji. Ostali trije smo odseljeni. Mislite, da sta starša zemljo že razdelila/nista. Nihče nima toliko da bi ostal izplačal, prav tako nihče se ne bo svojemu deležu odpovedat. Na koncu bomo spet na smrt skregani, ker so starši krivi. Popustil ali se odpovedal pa ne bo nihče. Že po genetiki smo vsi trmasti in egocentrični.
Boste pa prodali in si denar razdelili. V čem je problem? Aja, v tem, da kleni slovenski kmet zemlje ne prodaja. Hkrati je zelo prikladno, ko čez par let kmetijsko zemljišče postane stavbno in naraste njegova vrednost. Temu se nihče ne želi odpovedati.
Imamo še oba starša živa, ne vemo še, koliko časa. Ko gledamo kaj se dogaja, smo se na pobudo očeta kar zdaj zmenili. Smo različno situirani, imamo ali nimamo različno št.otrok, ampak tega nismo upoštevali. Je pač tako, da je tisti, ki potrebuje najmanj, zahteval svojo pošteno tretjino, do katere ima pač pravico. Vsak je sam pri sebi moral pri čem spustiti. Kot kaže, nam je uspelo, čeprav danes nismo niti slučajno tako povezani, kot smo bili kot otroci. Življenje je naredilo svoje. Računamo na to, da ostane tako,kot smo se pred starši zmenili. Vsem priporočam.
Zgodbe s slovenskega podeželja, 17.11.2023 ob 10:51
Boste pa prodali in si denar razdelili. V čem je problem? Aja, v tem, da kleni slovenski kmet zemlje ne prodaja. Hkrati je zelo prikladno, ko čez par let kmetijsko zemljišče postane stavbno in naraste njegova vrednost. Temu se nihče ne želi odpovedati.
Problem je, ker nas nihče ne more izplačati, nihče se ne bo odpovedal dediščini, preostali dve sestri, ki še živita doma pa nebi prodali.
Kmett in dedovanje, 17.11.2023 ob 11:40
Problem je, ker nas nihče ne more izplačati, nihče se ne bo odpovedal dediščini, preostali dve sestri, ki še živita doma pa nebi prodali.
in zakaj se nočeš odpovedati? Pišeš, da je ena sestra še mladoletna, torej sta starša še aktivno dolžna preživljati enega otroka, vi se pa že za dediščino postrani gledate? Včasih so se otroci na kmetijah naučili delat, pa ni bilo problema kaj zase ustvariti. Vsaj eden od staršev, če imata še tako mladega otroka, bo živel še vsaj 20+ let, do takrat se bo lahko pa tudi že kaj spremenilo. V končni fazi, če ste taki kujoni, upam, da starša pa vse prodata in zagonita, pa se potem kregajte, če se boste imeli za kaj.