Z dojenčkom v Antalyo!
Z dojenčkom v Antalyo!
Odpravljamo se z 8m dojenčkom v Antalyo in me zanima, kakšne imate izkušnje?
Ali so tam trgovine prav-tako dobro založene kot pri nas ali pa naj raje hrano (Hipp, Alete…) in plenice nesem zraven? Kako je s higieno in zdravstveno pomočjo. Izbrali smo 5 * hotel, tako da predvidevam, da večjih problemov ne bi smelo biti.
Hvala za odgovore!
Do trgovin boš težko prišla, ker so hotreli ven iz mest in so popolnoma zaprtega tipa (dobesedno se zapre pograja za teboj, ko prideš v hotel). V Antalyiji sva bila v parih trgovinah, in res nisem bila takrat pozorna na otroško hrano. Sigurno jo nekje imajo,kje pa se n+boš morala pozanimat tam. Midva z možem sva tam fasala hudo drisko, pa čeprav sem jaz tako pazila da je bilo že hudo. Oprala sem si zobe z ustekleničeno vodo, ampak sem pa jedla sadje in solate (to je bilo najbrž to). Hoteli so zelo na nivoju, drugje pa kriza. Bolj greš v periferijo, huje je.
Jaz osebno ne bi šla z malim otročkom tja.
lepo se imejte, če boste šli.
V hotelu si čisto odrezan od resničnega sveta v Turčiji. Hoteli so krasni, lepo urejeni, ko pa stopiš ven, pa stopiš dobesedno v samo umazanijo.
Trgovine so takšne kot jih poznamo mi – 20 let nazaj. Tam so pač aktualni bazarji – se pravi tržnice.
Za otroka, nesi čimveč s sabo, ker boš tam težko dobila takšne stvari, katerih smo navajeni mi v Sloveniji.
Živjo,
jaz ti ne morem ne vem, kako pomagati, ker sem bila takrat, ko sva šla z možem v Antalyo, noseča, pa nismo še rabili otroške hrane. Lahko ti le zagotovim, da bo hotel odličen, čist kot le kaj in res vreden kategorije 5 zvezdic. Recimo – z Grčijo ni primerjave. Trgovin sem videla nešeteto. Po moje imajo tudi posebej specializirane za otroke, ker za nosečnice jih imajo!!! Jaz sem si z neta sprintala tudi privat bolnišnice za vsak primer. Nujno uredi zdravstveno zavarovanje za tujino za vse vas. Jaz nisem sicer imela kot visoko noseča prav nobenih težav, tudi kake driske ne! Morda se izogibajte slaščic pa solat. Ne vem.
Želim vam super počitnice.
Še en majhen navet: ko boste z dojenčkom na letalu in boste vzletali, mu nujno dajaj nekaj za jest ali pit. Da bo na tak način izenačeval pritisk. Mi smo šli z našo punčko prvič z letalom pri njenih 6 mesecih in je to res delovalo. Ker jih sicer zna bolet glava ali kaj podobnega.
Ciao,
Tadeja
tud jaz bi na tvojem mestu vzela sabo kar največ hrane za dojenčka … bolš da nazaj prineseš kot pa da ti ta zadeva tam pokvari počitnice … če se še dojita je to super … če ne pa res pazi.
mogoče kak mali kuhalnik da nahitro zavreš (ustekleničeno) vodo in ji narediš kako kašico.
sadje ji peri z ustekleničeno vodo .. vlažilne robčke ali vodo imej ves čas sabo in ji čisti roke … če jih daje v usta.
drugač pa uživajte … pa poročaj ko se vrneš kako je bilo 🙂 … meni je Turčija krasna dežela … čeprav v hotel tja pa nebi šla … ampak z dojenčkom je vse drugače 🙂
B.
oj
Jaz sem bila v Alanyi v hoetelu Buyug ***, hrana tako tako, sobe odlične, trgovine fenomenalno založene, vse evropsko od nestleja, jaz bi vzela ful čokolinota, mogoče mleko za tam naredit, jaz nisem fasala nobene driske, pa sem bila že noseča pa sploh nisem vedela.
No tam je bilo lepo in trgovin z različno hrano kolikor hočeš in tudi z plenicami…
Vse bo ok, samo nič jest od sadja in solate , zelenjave in pit zelo zelo hladne vode, raje sparjeno. Pa vzami s seboj čaje od hippa za naredit tako sem tudi jaz. Tudi lubenica in melone nama niso delale problemov pa so jih oni narezal pri zajtrku, niti ribe ne. So pa imeli nekateri hude hude težave z drisko. Tudi zdravniki so bili na vsakem voglu, itak pa preko agencije dobiš svojega.
čau bau
Mi smo bili že trikrat, vsakič v drugem hotelu in nikoli ni bilo krize, ali pa kakšne driske.
Prvič sem bila noseča, drugič je bila mala stara 13 mesecev, tretjič pa 5 let.
Hoteli imajo samopostrežne obroke, izbira je pa takšna, da je nima noben naš hotel. Tudi pri 13 mesecih smo brez težav nabrali hrano primerno za otroke. Sicer smo imeli nekaj hrane sabo, ampak smo več ali manj vse tudi odnesli nazaj.
Mi smo jedli vse, od sadja, zelenjave, tudi solato, ribe in meso, nikoli nobeneg problema.
Na izletih smo jedli tudi v njihovih restavracijah, tudi vse OK.
Edino vodo smo uporabljali ustekleničeno.
Tudi jaz v Turčiji (Alanya) nisem bila priča nobeni hudi umazaniji, pa sem kar picajzlasta.
Hoteli so bili čisti, hrana v redu in tudi s hrano, kupljeno na tržnici in umito pod tekočo vodo ni imel nihče od nas problemov. Nobene driske, tudi po obrokih v res turških restavracijah (s tem mislim tiste, v katerih se prehranjujejo domačini in redkokdaj turisti).
Trgovine dobro založene z robo, ki jo kupujemo pri nas.
Ana Li, prav nobenega problema ne bo.
Ne nosi s seboj cel paket plenic, nesi jih za prva dva dni, ostalo boš nabavila doli. Tudi z otroško hrano ni nobenega problema. Če ste izbrali hotel s petimi zvezdicami se oglasi na recepciji ali pri osebi, ki je zadolžena za stike z gosti in prosi, da stvari nabavijo, pa ti jih bodo dostavili v hotel. Pa tudi informacijo, kje dobiš plenice in otroško hrano boš dobila na recepciji. Turki obožujejo otroke in se zanje zelo potrudijo.Tudi predstavniki agencije s katero potujete, znajo biti zelo koristni.
Kateri hotel pa ste izbrali, če ni skrivnost ?
LP
Minka
Minka!
Izbrali smo hotel Sheraton v centru mesta Antalya (100. Yil Bulvari, Konyaalti Beach Antalya, 07050 Turkey). Po prvih odgovorih sem se malo ustrašila, sedaj po teh vzpodbudah pa mislim, da res ne bo nobenega problema. Komaj čakamo, da gremo.
Ali poznaš Antalyo zelo dobro? Mogoče veš kakšno vreme lahko sedaj pričakujemo in kaj se nam splača obiskati?
Midva sva prej precej potovala, tako da sedaj res čakava na teh 7 dni.
Hvala!
Pozdravljena Ana Li,
Če ste izbrali Sheraton, ti sploh ni treba nič več skrbeti.
Trgovine so blizu, hotel pa je tudi ena A. Spodaj je link do uradne hotelove strani, če te karkoli skrbi, jim lahko tudi pišeš na email, ki ga najdeš na začetni strani. Samo napiši jim, s katero agencijo pripotuješ, da ne boš slučajno dobila maila nazaj: oprostite gospa, ampak kdo pa ste, pri nas nimate rezervirane sobe in te bo kap.
Tudi zanimivosti v okolici boš našla na isti strani pod rubriko local area, ampak mislim, da se boste z 8 mesečnim dojenčkom zadrževali bolj v sami Antalyi. Imajo nekaj večjih nakupovalnih centrov, kjer boš dobila hrano za malčka in ne boš verjela, v Antalyi najdeš tudi Toysrus trgovino, kjer imajo hrano in plenice. Še naslov: TOYS”R US, Migros Shoppinmg Center Nr:A3A ANTALYA Po moje bi tudi Milupino vodo v tetrapaku našla v kakšni lekarni.
Vreme za naslednjh pet dni pa je bolj tako-tako. Upam, da se bo naslednji teden izboljšalo in boste imeli lepe počitnice. Še link do vremenske napovedi:
Antalye osebno sploh ne poznam dobro, bolj poznam njeno okolico in Bodrumsko obalo, delam pa v turizmu in smo že marsikaterim staršem iskali kakšne informacije in prihranili kakšen dodaten kovček, nabit z otroškimi potrebščinami. Sama se zelo zanesem na to, kar nam pridejo ljudje povedat, ko se vrnejo z dopusta, marsikaj pa se najde tudi na netu.
Evo, še nekaj sem našla na netu, plan Antalye. Še vaš hotel je označen na njem. Klikni na karto, da se ti bo povečala:
Če te še karkoli zanima, vprašaj, celi družinici pa želim miren let in čudovit, sončen dopust. Pa javi mi, kako je bilo, da bodo tudi drugi prišli do informacij.
uaa, sem vam kr fouš, jaz bi tudi šla !
Lp
MInka
Minka!
Se mi je kar takoj zdelo, da si iz “turizma”. Hitro se znajdeš s podatki. Hvala za priporočila in www strani. Hotel sem si ogledala že prej, preden smo še rezervirali in ko sem se prepričala, da je OK sem potrdila rezervacijo. Verjetno bom še danes pisala v hotel, da mi pripravijo kakšen kuhalnik za vodo za pripravo mleka.
Dobro, da imam sedaj dobre informacije iz prve roke, saj bi bila drugače kar malo v skrbeh. Najprej smo imeli rezervirane Tenerife, vendar so nam jih odpovedali.
Še to, mi potujemo z agencijo GULET in me zanima kakšne so tvoje izkušnje z njimi?
Hvala!