Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek z dojenčkom ven, koliko dni po vrnitvi iz porodnišnice

z dojenčkom ven, koliko dni po vrnitvi iz porodnišnice

Vsak govori drugače. Patronažna ena tako, druga drugače, ostali še bolj različno.
Kaj menite?
Jaz sem sicer za čim prej tudi ven. Seveda postopoma, po pet, nato deset minut in tako naprej. Odvisno je tudi od letnega časa.
Ampak, zakaj prav za taka vprašanja primerni nimajo pojma oziroma se ne ujemajo?

kER JE BILO TAKRAT LEPO VREME, SEM ŠLA 10. DAN ven , za pol ure.
ups…………črke so mi podivjale. :)))

Mi smo šli ven takoj po prihodu iz bolnice.
Ne vem zakaj bi bilo zunaj kaj drugače kot noter, seveda, če ne greš v hipermarket.
Postopoma, za pet, deset, petnajst minut, primerno oblečeni. Prve tedne v štorklji.

Mi smo šli prvič ven 8. dan. Bilo je pa v začetku novembra ampak je bilo lepo sončno vreme. Ne spomnim se za koliko časa, mislim da prvič za 15 minut.

🙂 še popravek, sem zdaj točno prebrala.

8. dan od rojstva, če štejem ko sva prišli iz porodnišnice, pa bi bil to 5. dan

jst sem rodila proti koncu aprila…in mi ni padlo na pamet,da bi bla s tamalim noter…pac sva sla na sprehod in to naslednji dan,ko sva prsla iz porodnisnice…drzala sem se ure do naslednjega obroka…ne vem zakaj komplicirat…sej so itak dandanes zaviti v to in ono ne more bit nic narobe….

Pri obeh ko sta bila stara kakšen teden. marca in decembra. Na to 15min se nismo nič ozirali. S hčerko je bil že prvi sprehod cca 20min, ker sem bila jaz bolj boga, pri sinu smo bili zunaj kakšno uro, sneg je padal, ja no imel smo zraven hčerko, ki je sprehod bolj ovirala.

Aja patronažna je obakrat rekla da ne bi smeli prej kot po 14 dneh, ampak zdravnica v porodnišnici nam je rekla, da lahko kar takoj ven šibamo.

Mene moja tašča ni pustila ven prva dva meseca!!!! da to ni zdravo za mamico, rodila pa sem februarja

S prvim otrokom sva prišla iz porodnišnice v začetku novembra, ven sva šla prvič 14 dan. Takrat je bilo “zapovedano” da do prvega kopanja nikamor.

Z drugo sva šli ven že prvi dan (na balkon), bilo je krasno vreme, res pa je, da sva prišli iz porodnišnice šele 10. dan.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Da moraš bit kao 2 – 3 tedne po porodu notri svetujejo predvsem zaradi mamic.

Da se dobro spočijejo in ne obremenjujejo preveč svojega organizma.

Jst sem prvič rodila marca in sva šla ven po 14 dneh, pa še to so me starejše sosede vse zasliševale, koliko je star in, a nisva prekmalu zunaj….)))))))))))))))

Zdaj bom rodila maja in bom šla čimprej ven.

Res pa je, da ni dobro pretiravati s prvimi sprehodi in prehoditi kilometre….

Že to je dovolj, da greš malce okrog hiše in, da si zunaj na svežem zraku. Otrok je itak v zavetju notri v vozičku!

lp

ja kaj, a te je privezala?
Saj si odrasla, kako te nekdo “ne pusti” ven?

aja se popravek…domov sva prisla 10 dan pa se nedonosencek je bil…pa mu je svez zrak prej koristil..meni pa tudi:)

ne dobesedno, ampak me je tako prepričevala, da to ni dobro, da pod posteljo smrt preži na porodnico 2 meseca, da sem ji verjela (saj ne pravim, da nima prav). Bila sem res premalo samozavestna, da bi si upala reči, da grem vseeno ven. Zdaj tega ne bom ponovila

Obakrat smo šli peš že iz porodnišnice. Prvič februarja, drugič oktobra.

ne praviš, da nima prav?

Ne pravim, da nima in ne pravim, da ima. O.k.? Neko obdobje je verjetno res bolje za porodnico da je notri, morda kak teden dva. Odvisno kako je rodila in kako se počuti, ter kdaj je rodila. Jaz sem bila rezana, šivana, prehlajena, komaj sem hodila, rodila februarja, snega je bilo pol metra….

S prvo sem šla ven že kar naslednji dan po prihodu domov, je bilo tako krasno vreme, da sem šla že zaradi svoje energije polnit baterije na sonce 😉 Punči je bila stara 5 dni. Z drugo zaradi obupnega vetra nisem mogla ven cela dva tedna in me je skoraj pobralo :((( Ko me je zašlatala še poporodna depresija, sem vedela, da moram VEN. Na srečo se je vreme popravilo in pri hčerinih dveh tednih starosti sva začeli z rednimi sprehodi 🙂

Ta dva meseca sta držala včasih, ko ni bilo takšnega pred, ob in poporodnega varstva kot sedaj in so bile porodnice res izpostavljene številnim zapletom. Danes to nikakor ne drži več. Tudi mene je tašča skušala zadržati noter 42 dni. In to ne samo noter ampak v postelji!
Ven sem šla z obema po parih dnevih, vendar je bilo pa res lepo toplo vreme.
LP

lol, jaz sem se rodila v 80ih in baje sem spala samo ko sta me starša peljala na sprehod v vozičku.. vsak dan.. tudi pozimi.. in tisto zimo (stara sem bila pol leta) je bilo zunaj 30 stopinj pod ničlo.. jaz pa notr jokala ko dež.. in staršem ni preostalo drugega kot me pošteno zadekat, naložit v voziček in peljat na sprehod.. baje sem 2h spala kot top, oči pa mami pa zmrzvala, jaz pa nič:))))))) in danes, po več kot 20ih letih, sem zdrava, brez alergij, no ja mogoče mal preveč sladkosneda, ampak sicer mi pa prav nič ne fali:))))

vem da tale post ni čist na mestu, samo spomnile ste me kako sta meni pravla kakšna sem bla jaz kot dojenček:)))))
sem bila pa rojena poleti tako da me je mami takoj ven na zrak nesla..

za konec: ravnaj se čisto po svojem občutku………….

in ti uboga Noka si taščo ubogala?

me pa nekaj zanima: praviš, da si bila prehlajena, šivana,…. kje pa piše, da mora dojenček ven samo z mamico? a očka (babica, dedek) ga ne more peljat z vozičkom (ali nesti) za tistih 15 minut?

pa tudi sneg je slab izgovor! otročka pač fino oblečeš, pokriješ čez obrazek bombažno pleničko in ga neseš!!!! preprosto, a ne.

11. marca je rodila, 16. marca je z otročkom pospremila v šolo svojega starejšega sinka – in vsi smo lahko pozdravili malega Viktorčka. Neee, ne v Sloveniji, nekje v zahodni Evropi!;)

New Report

Close