z migreno
Stara sem petinpetdeset let in se že nekaj let čutim zelo ogrožena in onesposobljena zaradi migren, ki jih povzroča vedno več činiteljev..
Dogaja se mi, da me skoraj vsak dan boli glava po eni strani. Veliko pregledov sem opravila, toda razen tablet imigran, nisem dobila pomoči.
Zadnje čase se mi dogaja, da se mi že ob močnem soncu ali delu na računalniku pojavijo cikcakaste vijuge, ki me zelo motijo in onesposabljajo.
To traja nekaj časa, obvezno se moram umakniti v zatemnjen prostor, nadaljuje se z močnimi bolečinami v enem predelu glave.
Ima še kdo podobne težave ? Kako si pomagate ?
Nekaj moraš spremeniti.
Migreno povzročajo lahko tudi stres, pretirana fizična aktivnost ali pomanjkanje magnezija, rudnin, ali vitamina B. Pri migreni je vzrok lahko pretirana vzdraženost mišičnih in živčnih vlaken. Torej po domače: ni nujno, da je za stres kriva služba ali mož, temveč je naš organizem v znerviranem stanju in zato na vse dogodke odreagira s stresom.
Rešitve? Torej, lahko 1)Dodajanje magnezija-v letih menopavze telesu začne tega primanjkovati. 2)Dodajanje B komplexa, saj pomirja, sploh v kombinaciji s hmeljem (čaj iz hmelja ali brezalkoholno pivo) 3)Poskrbi, da nisi na soncu ali se ne preforsiraš v športu, ker tudi to lahko sproži napad zaradi pregretosti glave.. 4)Poskrbi za vrat in hrbtenico s stretchingom in masažo, velikokrat je razlog v tem. 5)Ostani na daljši bolniški, ne glej v računalnik, TVali telefon, ne bodi pod neonskimi ali belimi lučmi (pomoč :zatemnjena očala) Lahko, da si hipersenzibilna za svetlobne impulze…6)Pojdi v gozd, sprehajaj se, sprehajaj se! 7)Poskusi dieto brez mleka in sladkorja. Mnogokrat je vzrok v tem!
Spremeni stil življenja, ker ga zgleda nekje biksaš, kje, pa veš le sama.