Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Z otrokom v tujino

Z otrokom v tujino

Mene pa zanima, kako ste imeli na potovanju v tujini urejeno za primer, da se otrok izgubi in seveda ne zna povedati (npr. v Angleščini ali Nemščini) kdo je in kje stanuje. Ste mu okoli vratu dali kakšen obesek na katerem so njegovo ime in vaš telefon? Mogoče zapestnico? Se spomnim, da je Šeruga v eni od svojih knjig napisal, da je imela njegova hči na poti okoli sveta podatke obešene okoli vratu, podobno kot vojaki.

Če kdo ve, kje bi se kaj takšnega dalo kupiti, bi bili hvaležni za informacijo. Tudi kakšne druge ideje so dobrodošle.

Mi smo mu na roko napisali telefonsko številko. Drugače sem pa takšne zapestnice (podobne kot v porodnišnici) običajno videvala v trgovinah v zabaviščih, živaljskih vrtovih in na drugih krajih, kjer se zbira veliko otrok.

Ja, v Londonu smo imeli listke okrog vratu pod majčko, kjer je pisalo otrokovo ime in obvestilo “please call my parents” in številka mobija.
pripravila sem v tiste msjhne plastične etuije za izkaznice, pa na elastiko za okrog vratu. pa navodila sta dobila, kaj naj naredita, če se zgubita. če otrok ne pokaže listka, nič ne zaleže, ker mu nihče ne o znal pomagat (redko kdo bo šel preverjat, ali ima otrok kaj okrog vratu).

Isto kot trnovka. Telefonsko številko napisano na roko. Pa naučili smo jo po angleško povedat, da se je izgubila in, da prosi če pokličejo na številko. Pa zabičali smo ji, da naj se v takem primeru vedno obrne na kakšno starejšo žensko. Poleg tega pa imamo vedno tudi določen kraj, kjer se dobimo, če se izgubimo. Se pa še ni zgodilo. Hvala bogu!

Pri nas pa okoli vratu verižico, kot ameriški vojaki (graverano ime in tel. št. mobitela). če veliko potujete potem je fino, da date narediti kakemu graverju.

New Report

Close