Za 35 letnico – kratki ali dolgi lasje?
Celo življenje sem imela res dolge lase in vsi so mi govorili, kako imam lepe lase, tako da nisem nikoli pomislila, da bi jih ostrigla. Pri 37. letih pa me je mož nagovoril za kratko frizuro. 100 % sprememba, videz vsaj deset let mlajša, marsikdo me ni spoznal, skratka sprememba samo na boljše. Niti za trenutek mi ni bilo žal, da sem se ostrigla…
Pri 35 letih pa mene pri dolgih laseh čedalje bolj moti, da bi si jih zaradi športanja morala umivati vsaj vsak drugi dan, saj me začne srbeti lasišče, če se spotim….
Sicer nimam dosti dela z njimi, ker so naravno skodrani, ampak me vedno bolj mika, da bi si jih bistveno skrajšala….ker bi bili hitreje suhi….
Glede starosti pa mislim, da ne igra vloge, če imaš frizuro, ki ti paše…..
Oh, pa ja!
Frizura in dolžina las nima zveze z leti, bolj je pomembna kvaliteta las, oblika obraza, osebnost oziroma tip ženske …
Poznam petdesetletnico, ki z dolgimi lasmi zgleda odlično, bolje, kot je zgledala s kratkimi, ko je bla pol mlajša. Res ne vem, zakaj ženska z dolgimi lasmi ne bi mogla delovat zrelo? In zakaj bi si npr. petintridesetletnica želela delovati resno? A ni boljše, da si kljub morda malce več letom malo manj resen, pa zato bolj vesel, radoživ, razigran …? Kar seveda spet ni odvisno od frizure …
Ti sodiš zrelost človeka po frizuri??? Potem je 80% žensk po tvoje nezrelih zaradi frizure?[/quote]
Ne, ne ocenjujem zrelosti ljudi po frizuri, ampak po tem, kar imajo za povedat. Osebno ne poznam niti ene ženske nad 30 leti, ki bi ji dolgi lasje, sploh ravni, pristajali. Tiste, ki jih poznam, delujejo ostarelo, dolgočasno, nesigurno in aseksualno.
Zelo neresno mi delujejo odrasle ženske, ki nosijo čop ali kito. Kot, da ne želijo odrasti ali pa da se skrivajo za lasmi in delujejo kot kakšne matrone ali stare device. Razen zelo redkih žensk, ki imajo res lepe, negovane in kodraste ali valovite lase, večina žensk veliko bolje izgleda s krajšo frizuro.
Najbolj ženstveni del ženskega telesa je vrat. Pri dolgih laseh je zakrit in ženska deluje bolj aseksualno. Kratki lasje poudarjajo linijo vratu. Če je na vratu še kakšna rutica, to takoj deluje bolj seksualno privlačno. Čeprav sem ženska, so mi veliko bolj všeč ženske, ki se zavedajo svoje ženskosti in poskušajo poudariti svojo seksualnost na prikrit način in ne npr s globokimi dekolteji in kratkimi krili. Takšne ženske so bolj samozavestne in po mojih izkušnjah bolj zanimive osebe. Ne trdim, da so vse dolgolaske brezvezne in zakompleksane in vse kratkolaske seksi in samozavestne, govorim o povprečju, ki ga jaz opažam v svojem krogu poznanstev.
Dolgi lasje so nekoč veljali za simbol ženskosti. V tistih časih, ko so ženske bile ženske krhka bitja, ki jih je bilo treba varovati.
Madonca, nisem vedela, da moraš pri 35-ih letih sprejet nevem kake odločitve okoli styinga. Sicer mi še manjka dosti let do 35-ega, ampak čisto na kratko se res ne mislim postrižt nikoli. Mi ni nikakor všeč in se ne strinjam, da žensko pomladi itd. Ok, tudi sedaj pretirano dolgi lasje mi načeloma ne sedejo, nekje srednje dolgi, do ramen, so najboljši, po mojem mnenju. Tudi za 35-letnico, saj to še ni neka starost, no.
Dolgi, svetleči lasje so simbol ženskosti iz pradavnine, zadaj so pa povsem fiziološki razlogi. Pomenijo namreč visok nivo estrogena in dobro plodnost.
In frizura, naj bo kratka ali dolga, nobene ženske ne bo naredila zanimive ali nezanimive za več kot trideset sekund, potem je pa važno, kaj ima človek za povedati, ne pa kako sledi modnim trendom.
Tudi jaz se strinjam, da lasje so simb ženskosti in od vedno so mi všeč ženske z dolgimi, lepimi lasmi. Kratki lasje so kakor za koga, če nekomu paše tako ok, ampak da bi zdaj ženska morala po letih gledat ali bo postrizena na kratko ali imela dolge se mi zdi pa malo neumno. Zakaj bi mogli vsi bit ovce in se ravnati tako kot je nekdo nekje zapisal in recimo naredil trend? Človek je sam zase svoja osebnost in vsaka ženska naj se ravna po sebi,kar ji paše, kakšna frizura ji odgovarja. Neke fore kot je gospa omenila za stare device in neresne so pa že zdavnaj zdavnaj mimo. Živimo v drugem svetu, ne 100 let nazaj.
Če imaš res lepe lase pri 35 ni nič narobe, če imaš nekoliko daljše. Ne ravno do riti, prek ramen ali do sredine hrbta je pa še ok. Tudi pozneje. Daljši lasje VEDNO delujejo bolj ženstveno kot kratki in tudi večini moškim so bolj všeč. Kakšne stare device neki! Ne vem od kod nekaterim to! Je pa pomembno, da so lasje lepi, lepo negovani, urejeni. Če niso kvalitetni, se je bolje odločiti za kakšno kratko frizuro. Se pa žal tudi pri kratkih hitro vidi, če niso, ni pa tako moteče.