Najdi forum

Splash Forum Politični čvek za ali proti

za ali proti

hahaha, ja madona ne gre za državljanstvo, ampak izbris iz registra stalnega prebialstva Slovenije! (torej so bili prijavljeni kot stalni prebivalci)

hahaha, saj vem da je težko razumet, ampak ob tolikšni razlagi bi pa še vrabci razumeli!!!!:)))

Ampak res bi razumeli.
Kakšen vrabček že morda, Ninej pa nikoli.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Tudi vrabček ne.

hahaha, nisem mislila našega vrabčka, pa saj ti to veš, njemu gre mnogo stvari hitro v glavo v velikem nasprotju s kocinco!:))))

daj mik ti ji razloži, da ni bilo taktat registrov državljansva v drugih republikah, morda bo tebe bolje razumela!!!

Ne bo, ker verjamem, da se veliki veliki večini ni zgodila krivica. Toliko ugodnosti kot so jih imeli t.i. izbrisani pri nas, ni imel v Švici ali Nemčiji noben Slovenec.

Ha ha ha ha.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

oh zdej si me pa čist razočaral!:)))))

o ugodnostih bi se pa dalo debatirati, mislim da so jih in jih imajo več, kot mi doma!:)

Tudi tem, ki jih ti zagovarjaš, je bilo pri nas bolje kot pri njih doma. Pa če si še tako razočarana.

Glede na “poreklo” praviš! Si preveč brala Hitlerja?

prov nobenga ne zagovarjam, ampak treba je spoštovat odločbo ustavnega sodišča, če se že gremo pravno državo, al je enim vseeno v kakšni državi živimo???

Če bi se šli mi pravno državo bi bile trgovine ob nedeljah zaprte. Bi ti bilo to prav?

Ustavno sodišče je primer izbrisanih verjetno sprejelo nekega dne, ko so bili vsi sodniki malo neprespani.

bi!!!:)

Vsaj pri eni stvari imam enako mnenje kot ti.

Jaz sem bil na referendumu za obratovanje trgovin tudi ob nedeljah, pa vseeno grem le vsako drugo nedeljo v trgovino in še to skoraj vedno le po najnujnejše. Vidim pa veliko ljudi, ki vozijo polne vozičke, pa je ravno večina teh glasovala za neobratovanje ob nedeljah. Je pa imela prejšnja vlada priložnost uveljaviti referendumsko voljo in zapreti trgovine pa tega ni storila, tako da predprejšnji in tudi zdajšnji ni potrebno tega očitati.

Jaz sem glasovala, da naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte. Zakaj? Zato, ker vse potrebno nabavim že v petek……enostavno ne prenašam šoping turizma….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Nima smisla, nekateri so preveč omejeni, da bili sposobni to razumeti.

… da ni bilo taktat registrov državljansva v drugih republikah, morda bo tebe bolje razumela!!![/quote]

Pa še kako so bili, državljanske knjige so obstajale, zakaj pa misliš, da so morali pridobiti izpis iz svoje matične republike???????
Zelo se motiš, kajti ravno v moji družini je bilo potrebno to narediti. Pismo, a tudi tisto, kar je nekdo osebno doživel, ne verjameš?

Nekam slabo jim gre komentiranje od rok:-) vedno eni in isti, pa še ti so vsi obupani!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Nima smisla, nekateri so preveč omejeni, da bili sposobni to razumeti.[/quote]

se popolnoma strinjam, nekateri še tega ne vedo, da je takrat obstajalo le eno skupno državljanstvo-Jugoslovansko, kar je nadvse smešno, ali pa se tega še niso učili v osnovni šoli,:)))pa jih ta snov še čaka, potem jim je pač oproščeno!:)

Ti je kocinca odgovorila in nimam kaj dodati.

Nima smisla, nekateri so preveč omejeni, da bili sposobni to razumeti.[/quote]

se popolnoma strinjam, nekateri še tega ne vedo, da je takrat obstajalo le eno skupno državljanstvo-Jugoslovansko, kar je nadvse smešno, ali pa se tega še niso učili v osnovni šoli,:)))pa jih ta snov še čaka, potem jim je pač oproščeno!:)[/quote]

Ninej glede na tvoje pisanje dvomim da si kdaj doživela popis prebivalstva v SFRJ ali urejala kakšen dokument v tej državi. V en okenček si vpisal jugoslovansko v drugo pa kar si smatral da si . Nekateri slovensko drugi pa drugo nacionalnost.

Boss, ti si stari lažnivi komunist. Državljanstvo in nacionalnost nimata veze eno z drugim.

Celo ninej ima prav!

He, he , he, kakor pravi ninej. Nikoli in nikdar v tej stranki čeprav sem bil politično kar aktiven. Pa ravno zaradi takega podatka je prišlo do napak in zaradi takega podatka so morali ljudje vlagati prošnje za državljanstvo.

Seveda, ne dvomim da so te imeli radi in jim nisi bil moteč. Da tako uporabljate pravo, kot navajaš, je tudi jasno. Kar ti ni jasno, je da se ne da z zakoni goljufati. Povezati državljanstvo in nacionalnost je nacistični rasizem. No saj, komunisti so čisto blizu.

Po tvoji sprijeni logiki so torej do SLO državljanstva upravičeni vsi jugoslovani.

New Report

Close