za ali proti
Jaz sem bil na referendumu za obratovanje trgovin tudi ob nedeljah, pa vseeno grem le vsako drugo nedeljo v trgovino in še to skoraj vedno le po najnujnejše. Vidim pa veliko ljudi, ki vozijo polne vozičke, pa je ravno večina teh glasovala za neobratovanje ob nedeljah. Je pa imela prejšnja vlada priložnost uveljaviti referendumsko voljo in zapreti trgovine pa tega ni storila, tako da predprejšnji in tudi zdajšnji ni potrebno tega očitati.
Jaz sem glasovala, da naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte. Zakaj? Zato, ker vse potrebno nabavim že v petek……enostavno ne prenašam šoping turizma….
… da ni bilo taktat registrov državljansva v drugih republikah, morda bo tebe bolje razumela!!![/quote]
Pa še kako so bili, državljanske knjige so obstajale, zakaj pa misliš, da so morali pridobiti izpis iz svoje matične republike???????
Zelo se motiš, kajti ravno v moji družini je bilo potrebno to narediti. Pismo, a tudi tisto, kar je nekdo osebno doživel, ne verjameš?
Nima smisla, nekateri so preveč omejeni, da bili sposobni to razumeti.[/quote]
se popolnoma strinjam, nekateri še tega ne vedo, da je takrat obstajalo le eno skupno državljanstvo-Jugoslovansko, kar je nadvse smešno, ali pa se tega še niso učili v osnovni šoli,:)))pa jih ta snov še čaka, potem jim je pač oproščeno!:)
Nima smisla, nekateri so preveč omejeni, da bili sposobni to razumeti.[/quote]
se popolnoma strinjam, nekateri še tega ne vedo, da je takrat obstajalo le eno skupno državljanstvo-Jugoslovansko, kar je nadvse smešno, ali pa se tega še niso učili v osnovni šoli,:)))pa jih ta snov še čaka, potem jim je pač oproščeno!:)[/quote]
Ninej glede na tvoje pisanje dvomim da si kdaj doživela popis prebivalstva v SFRJ ali urejala kakšen dokument v tej državi. V en okenček si vpisal jugoslovansko v drugo pa kar si smatral da si . Nekateri slovensko drugi pa drugo nacionalnost.