Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Za Barco ali kdor ve: regres in božičnica, ko si na bolniški

Za Barco ali kdor ve: regres in božičnica, ko si na bolniški

Zanima me, ali si lahko izplačam regres in božičnico, če sem že več kot eno leto na bolniškem staležu? Sem edini zaposleni v svojem d.o.o., prihodkov je bilo letos več kot stroškov, zato bi si rad to izplačal, seveda če je računovodsko pravilno, glede na to, da dopusta nisem koristil zaradi bolniške?

Na kak nacin pa so bili ustvarjen ti prihodki, ce si ti edini zaposlen jn si bil na bolniski? Med bolnisko namrc ne smes delat…

Poleg dejavnosti ima firma tudi poslovni prostor, katerega oddaja v najem. Prihodki so od najemnine.

sej konec koncev imaš lahko podizvajalce, ki delajo, da izpolnejo naročila…
pa je vseeno lahko velik dobička, tudi če si na bolniški

Lahko dela družinski član kot brezplačna pomoč.

Seveda je lahko tudi dobicek, ce je podjetje z lastnikom, ki me na bolniski. Le prihodki morajo biti dokazljivo taki, da se upravici, da so nastali brez dela te osebe (najemnine, s podizvajalci – racuni ali pogodbe, z brezplacnim delom druzinskih clanov – ki morajo biti prijavljeni in placan pavsal).

Regres je tudi za zaposlene na bolniski itak obvezen, preveriti je treba, kako je dolocena solidarnostna pomoc v PKP, lahko je ob placi tudi se kaka nagrada, v vsakem primeru pa me tudi 13.placa ali pa bozicnica obdavcena enako kot pa placa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close