Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za barvne poznavalce

za barvne poznavalce

Starševski čvek
Družinske teme, kako in kje se obleč’t, kam it, kje kaj dogaja, čvek, ideje, debate še o čem drugem, ne samo o otrocih…

tole sm kopirala z domače strani Med.over.neta 🙂 da ne boste rekli, da vprašanje ni primerno :))))))))

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so povezani prostori, brez vmesnih sten. V planu imava pleskanje sten v sledečem vrstnem redu:
kuhinja rumena
jedilnica oranžna
dnevna soba bordo rdeča

kaj pravite?

To je super kombinacija. Tudi mi imamo tako popleskano in ne bi spreminjala. Kar korajžno!
lp

ja, se mi je zdelo, da je veliko na odločitvi odvisno od KORAJŽE

Naši prijatelji imajo tudi podobno, predvsem je dnevna soba bordo rdeča, pa svetla sedežna. Ampak meni osebno to “ne sede”. Je poreveč divja barva. Mi pač v dnevni radi počivamo, se relaksiramo, v glavnem umirjene stvari, k čemur pa rdeča ne pripomore. Zame bi bilo veliko bolj sprejemljivo da bi bila močna rumena, močna oranžna, kot pa bordo rdeča. Tudi pretemna je za moje pojme.

Sicer pa vsak po svoje, ti boš gledala take stene kot jih boste pobarvali.

temna barva je ja, ta bordo rdeča, ampak je skoz cel prostor 7 oken, precej precej svetlo, vzhod in zahod…se pravi, čez cel dan svetlo

V svetlem prostoru bo to super:-)
Jaz imam tudi te kombinacije samo v bolj razredčenih odtenkih.

Meni se zdi pomembno samo to, da so barve tople. Če so topli odtenki bo mega.

Korajžno na delo.

Jaz imam kuhinjo rumeno (jedilnica je pa v kuhinji hahahaha), dnevno sobo pa oranžno. Barvna kombinacija mi je všeč, oranžna bi bila lahko še močnejša, kot je.

Če imate dnevno sicer svetlo, bo tudi bordo verjetno izpadla krasno. Sicer pa je prelivalna kombinacija za moj okus ravno prava. 🙂 Veselo na delo.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ne, nebi imela.

Ja, potem o.k. Samo jaz recimo ne bi dala niti pod takimi pogoji rdečo barvo v dnevno. Saj pravim, kakor kdo. Ko sem videla jaz dnevno od prijateljev me je pač na rit vrglo.

meni so všeč stene različnih barv v enem prostoru.

tvoje barve so OK, ampak cela jedilnica recimo oranžna meni nekako ne gre. Mi imamo v kuhinji kombinacijo svetlo rumene, temnejše rumene in opečno rdeče. odvisno kakšna zunanja svetloba pada na steno.

recimo cela dnevna soba bordo rdeča? po moje se boste počutili utesnjene. Razmisli raje eno steno močno barvo, ostale manj močno.

Aja še to sem želela dodat.
Midva imava vsako steno za odtenek drugačno, sicer se mi zdi, da je hitro preveč.
Sva pa vzela belo barvo noter kapljico barve, pobarvalo prvo steno, dodala še malo barve za drugo steno itd.
Tako so podobni odtenki in dovolj topli, da niso preveč kričeči.

No tako je pa tudi meni všeč. Sicer imamo tako po drugih prostorih, po spalnici, pa otroški sobi,… Dnevna pa je za enkrat bela. Kar se bo pa spremenilo v bližnji prihodnosti. Ravno tako bo v beli par kapljic druge barve.

Jaz bi bila za!

jaaaaaaaa, ful dobr!!!

Tudi pri nas je vse pisano … V kuhinji imamo celo 3 različne barve! Za naslednjič razmišlam tudi o barvastih stropih …

a bi se komu dal na mail mi poslat kakšno sliko od vaših pisanih sob?

Takole, obožujem brve. Mi imamo citron rumeno kuhinjo z jedilnico…stropi so beli, dnevna soba je bela,najdaljša stena pa živo živo zelena in ogromna rdeča sedežna…vse se nato konča v stopnišču z galerijo, ki je oranžno…meni je fatastično.Barve smo malce poudarili tako, da smo različno razporedili reflektorje,ki tako naredijo senco na steni in je vse še lepše. Hčerina soba je roza modra sinova pa pastelno zelena…in kopalnica?? tu smo dolgocasni, ploščice

Ob takem številu oken in legi ne vidim nobenega zadržka. Veselo malanje!

Kar pogumno na delo. Jaz sem za barve in moje stanovanje je barvasto.

lp

jaz ne bi tako barvala vse stene, preveč bo, kombinirala bi, recimo ena stena res vsa, nato druga stena bela in le vmes kakšen vzorec, pas ali bordura v enaki barvasti barvi kot druga stena, kajti računaj, da boš to gledala vsak dan in ne le leto dni, saj ne pleskaš vsako leto, torej le previdno, sploh, če boš uporabila močne barve in imate malo stanovanje, sobe. Rumena, oranža okej, so tople, prijetne barve, bordo rdeča pa zna bit temna, turobna…merkaj res! Jaz ne bi šla vse stene, sploh pa ne v bordo rdeči!

svetujem, da ne pobarvate vseh sten v tej temni barvi, ne bo vredu ne za počutje ne za izgled, kombinirajte, ena stena in mogoče druga stena bela, kjer bo sedežna in ne nad sedežno mogoče 10 cm spet te rdeče ali na beli steni kakšen lik v tej rdeči ali pri vrhu bordura z to barvo…veliko lepše bo!

Tega ne delam, ker želim biti tule anonimna… svetujem ti lahko le, da si ogledaš tv-program VOX, vsak dan 19.45 preurejajo stanovanja, barvajo in v tednu dni boš dobila toliko idej, kombinacij, pa srečno!

New Report

Close