Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Bojana,Andreja,Jožeta

Za Bojana,Andreja,Jožeta

Pozdravljeni,

brala sem o zeliščnih tabletah Metabolife, ki naj bi pomagala pri hujšanju.Ker imam pomisleke, me zanima, če ste kaj slišali o njih .

Sestavine :
Mahuang Ekstrakt (Efedrin)
Guarana Ekstrakt (Naravni Kafein)
Krom (Kromov pikolinat) V Obliki Zeliščnega Extrakta

Glede na to, da ste vi trije dali že mnogo nasvetov o prehrani in gibanju me zanima vaše mnenje o teh tabletah.

Lep pozdrav, Kaja

Lep pozdrav!

Se opravicujem za pozen odgovor – prejsnji teden sem si vzel za smucanje.

Na sreco si napisala sestavo metabolifa, ki pove vse – efedrin in kofein sta pozivili, ki delujeta v sinergiji (kar pomeni, da se njun ucinek ob skupnem jemanju mocno poveca oz. je vecji kot bi bil, ce bi ju jemala loceno – npr. en teden efedrin, drugi teden kofein).

Gre za zelo znano mesanico (v tvojem primeru naravni efedrin in kofein, zdi se mi, da je sinteticna kombinacijo prepovedano prodajati), ki ji v sportnih krogih pravijo tudi ECA (effedrine, coffein, aspirin, ki pa ga v tvojem primeru ni). Aspirina tudi ni potrebno dodajati, ker so raziskave pokazale, da nikakor ne vpliva na porabo kalorij oz. pospesitev metabolizma.

Efedrin in kofein predstavljata seveda farmakolosko bliznjico do vecje porabe kalorij, tako v mirovanju (pospesi se bazalni metabolizem) kot tudi, ce zraven se sportas (nekateri ju jemljejo pred vadbo kot pozivilo – seveda sta prepovedana v tekmovalnih sportih – spomni se na letosnje olimpijske igre in izkljuceno gimnasticarko).

EC ti bo torej pomagal shujsati … vendar bos jedla pozivila. Ce s tem nimas problemov oz. moralnih pomislekov, potem go ahead. Zavedati pa se moras tudi stranskih ucinkov, ki pa niso pretirani. Ponavadi rahlo povisana temperatura in pa nespecnost, ce EC jemljes pozno zvecer ali popoldne. Temu se torej izogibaj. V koncni fazi se telo navadi na EC (kot na vsako drugo drogo) in postane odvisno – t.j. ni vec takega efekta pospesitve metabolizma, zato EC ni treba jemati predolgo naenkrat.

Nisi pa napisala, kaksna je kolicina efedrina in kofeina v priporoceni dnevni dozi. Na shujsevalnih tabletah je ponavadi napisana zelo majhna doza, ki je popolnoma nenevarna. Vseeno pa napisi, koliko mg je priporoceno, da bomo videli. Se to: kje si zasledila te tablete oz. kje si jih hotela kupiti? Podoben proizvod ima tudi Twinlab (Diet Fuel), uvoznik je Bilac oz. njegova firma Medilab.

Aja, bodybuilderji, ki imajo okoli 100 kg, ponavadi jemljejo, ko hujsajo 20 mg efedrina z 200 mg kofeina stirikrat dnevno – tako da bos vsaj priblizno videla, kaksne so doze v tvojem metabolifea.

No, odgovori in povej mg.

Na, poglej si se uradno stran, najbrz gre za te tablete:
http://www.metabolife.com/shop/356.html

Ena vsebuje 12 mg efedrina in 40 mg kofeina. Priporocajo tri dnevno. Glede na zensko kilazo je to ze kar velika doza, primerljiva tistim, ki jih uporabljajo sportniki za izgubo teze.

Podatke sem dobila na http://nutrition-and-health.com.
Tam priporočajo 2 tableti pred vsakim obrokom.Piše, da je priporočljiva dnevna doza do 100 mg efedrina in še to največ 12 tednov.

Sestava pa je sledeča :

Two hard gelatin capsules of Metabolift supply:

MaHuang Extract (ephedrine)…………………….334 mg
(Standardized for 20 mg Ephedra Alkaloids)
Guarana Extract……………………….910 mg
(Standardized for 22% caffeine)
Chromium (from Chromic Fuel® patented chromium picolinate)……………………………….200 mcg

Na različnih forumih sem brala, da ti po teh tabletah razbija srce, da slabo spiš(kot ti praviš), pa še odvisen lahko postaneš od njih. Ker imam jaz že tako probleme z odvisnostjo(od čokolade, včasih pa sem bila tudi odvisna od kave in sem se tega k sreči že znebila), imam velike pomisleke.

Jaz že tako slabo spim, s temi tabletami pa bi zadevo še bolj poslabšala.

Hvala za nasvete, Kaja

Srcni utrip se ti seveda poveca, kar je znak vecje porabe kalorij. Do 100 mg efedrina je obcutno prevec, se posebej zate.

Ko sem omenjal odvisnost, sem mislil fizicno, t.j. telesno odvisnost in ne psihicno. Po jemanju efedrina se telo navadi nanj in ko ga prenehas jemati imas seveda lahko rahlo krizo (ne morem ti govoriti 100%, ker sam nisem se nikoli probal efedrina in kofeina in najbrz tudi ne bom, ker nimam problemov s prekomerno tezo in jih tudi ne bom imel). Vsekakor je odlocitev tvoja, ceprav nisem se slisal, da se je kdo (psihicno) zasvojil z efedrinom. Ne bodimo namrec tako naivni: vsebujejo ga prakticno vse tablete za prehlad, tudi tiste, ki so v prosti prodaji. Poglej si specifikacijo novega Krkinega proizvoda Daleron, ki ga dobis v lekarni brez recepta – vsebuje efedrin. Podoben proizvod neke tuje firme (mami ga je zdravnica predpisala prejsnjic, zdi se mi, da “Saridon”?) pa vsebuje kar veliko kofeina!

Kar se tice slabega spanca: ce bi tablete jemala samo dopoldne in pa pred kosilom, bi se razbujenost organizma zaradi pozivila do popoldneva oz. preden gres spat ze pomirila. Zaradi vecjega outputa organizma pa je celo mozno, da bi lazje zaspala (zaradi rahle utrujenosti, telo je tekom dneva skurilo vec kalorij). Ce imas tezave s spanjem, jih probaj pozdraviti s popoldanskim tekom, ki te bo utrudil, tako da bos lazje zaspala. Ce se namrec ne ukvarjas z nobenim sportom in si precej “staticna”, je mozno, da imas prevec energije in ne potrebujes pocitka.
Od tod nespecnost!

LP,
Bojan

Kaja, se vedno nam nisi povedala, kje prodajajo to farmacijo?

Zdi se mi, da je vedno vec punc na pozivilih. Potem pa vse pravijo, da jemlejo vitamine, da imajo lepso kozo …

Prav zanima me, kje dobite vse to? Metabolift, ki ga omenjas, namrec proizvaja precej neznana firma, ki je ne zastopa nihce v Sloveniji. Uvozniki sportne prehrane pravijo, da imajo probleme ze z nekaterimi vitamini … tako da mi je zelo cudno, da take stvari pridejo v redno prodajo.

No pa … mogoce bomo v koncni fazi ugotovili, da tudi Cang Slang vsebuje izvlecke Ma Huanga.

Zadevo lahko naročiš na tem naslovu. Tukaj sem tudi prvič slišala za to .

http://www.trade-board.com/metabolessslovenija/

Jaz sem se odločila, da vseeno ne bom poskusila tega zvarka in bom vseeno zbrala voljo in se potrudila tudi brez tega. Upam, da mi bo uspelo.

LP, Kaja

Koliko kg je shujsal tisti ki je jedu ephedrin…
Me samo zanima in kot sm jaz brau o tem je stvar zelo nevarna lahko tudi umres ker pride do srcnega infarkta pa povisan krvni tlak itd itd

Živjo, brala sem da te zanima glede Metabolifta. Vse je res kar so ti povedali, jaz ti bom pa povedala da jih raje ne naroči, ker prinašajo folk okol tko da ni res. Jaz sem te tablete naročila že pred 1 mescem, s tem da so mi danar trgal takoj prvi dan, dobila jih pa nisem še do danes.Nisem edina, ker če pogledaš na forum njihove spletne strani boš našla kar nekaj podobnih težav kot jih imam jaz, s tem da zaračunavajo carino za znesek 6000 sit, kar je absurd, saj se carina zaračuna, za zneske višje od 9000 sit

lp MAteja

Zivjo mateja!
Jaz sem narocil ephedrin in cleanbuterol
pa sm zgubil ze 10 kg.Clenbuterol pa je da ne izgubis misicne mase.
imam pa se 1/3 tablet od vseh ampak ne vem ce jih bom jedel se ker sm ze igubil dovolj za pridet v kategorijo do 80 kg kjer imam moznosti za tekmovanje..
Lep pozdrav

New Report

Close