Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za bolj bele zobe

Za bolj bele zobe

Poznate kakšno dobro zobno pasto, s katero bi odstranila zabarvanost zob? Zobje so drugače zdravi, me pa moti, ker so rumenkasti predvsem od strani dlesni. beljenje in luske ne pridejo v poštev.

Listerine advanced white – ustna voda za bolj bleščeče zobe, ki ne deluje abrazivno (praviš, da beljenje ne pride v poštev). Zjutraj in zvečer po umivanju zob in po dveh tednih bo razlika več kot očitna (povrne lesk zbni sklenini).

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Jaz sem do sedaj uporabljala Blanxx in Colgate max white. Z obema sem zadovoljna.

Tako sem mislila tudi jaz. Pa sem dala skozi profi beljenje s Philips lučjo in belili na bazi peroksida pro zobozdravniku, ker je bilo treba nekako izenačit barvo s protetiko in venirkami na zgornji čeljusti – 200 evrov, 3x po 15 minut. In mi ni žal, nikakor. Nobenega skelenja. vem, ker imam na določenih zobeh zlizane ploskve,nobenih poškodb,niti težav sedaj po tem postopku. Je že skoraj leto dni od tega posega, pa so zobje še vedno enako beli, kot po beljenju.
Sem pa še hudičevo previdna, ker moje zobovje je tudi funkcionalno pri igranju enega inštrumenta – in po pošsvetu z zobozdravniki je bila zame opcija tega beljenja manj invazivna, kot da bi uporabljala neke belilne paste in postopke na daljši rok.

Kdaj si pa šla nazadnje si spucat zobni kamen? A je že nekaj let od tega? Ali še nikoli?

Opusti cigarete.

Začni uporabljati električno krtačko. Bolj očisti zobe, manj problemov z zobnim kamnom, posledično bolj beli zobje. Te paste, vodice je larifari marketinški nateg. Če želiš res bele bleščeče zobe, ti pomaga samo beljenje pri profičih.

Jaz pri sebi vidim, odkar uporabljam električno ščetko je boljše stanje zob, nimam nobenih problemov z bolečinami, vnetjem dlesni itd

Ne se hecat. brat nam jih je eli družini nakupil zahec. ..Razultat? Po 2 mesecih uporabe čisto rumeni zobje! Samo hitrost vrtenja je tale električna… Ni pa nujnega pritiska na zob, ki ga lahko sam ustvariš s trdim ščetkanjem zob! Ta pritisk je nujen zato, da odpraviš rumeno barvo in so zobje za silo beli, vsaj 2 uri, pa čeprav dlesni malo zakrvavijo, kaj češ, tko je.Če bi bile dlesni vnete, pač uorabljaš v lekarni kupljeno posebno pasto za to. Ampak nucaj pa samo navadno trdo ščetko ali srednje trdo in drgneš vsaj 2 minuti po 2 x dnevno. Moraš vedet, da je tvoja naravna barva zob odvisna od vsebnosti kalcija, od izgradnje zob, kar pa je prirojeno, nimaš kaj nardit, ne muči se, za higieno skrbi dalje, to je to.

Ne se hecat. brat nam jih je eli družini nakupil zahec. ..Razultat? Po 2 mesecih uporabe čisto rumeni zobje! Samo hitrost vrtenja je tale električna… Ni pa nujnega pritiska na zob, ki ga lahko sam ustvariš s trdim ščetkanjem zob! Ta pritisk je nujen zato, da odpraviš rumeno barvo in so zobje za silo beli, vsaj 2 uri, pa čeprav dlesni malo zakrvavijo, kaj češ, tko je.Če bi bile dlesni vnete, pač uorabljaš v lekarni kupljeno posebno pasto za to. Ampak nucaj pa samo navadno trdo ščetko ali srednje trdo in drgneš vsaj 2 minuti po 2 x dnevno. Moraš vedet, da je tvoja naravna barva zob odvisna od vsebnosti kalcija, od izgradnje zob, kar pa je prirojeno, nimaš kaj nardit, ne muči se, za higieno skrbi dalje, to je to.
[/quote]

Verjetno je kupil slabo kvaliteto (lidl varjanta, kjer so skoraj za drobiž). Uporabljam že par let znamko oral-b nikol nobenih težav. Sicer si pa nastavke kupiš glede na stanje dlesni, izbiraš lahko od ultra mehke do trše ščetine. Druga stvar je pa tudi znati uporabljati to krtačko, valda da ne boš drgnil kot z navadno

Kdaj si pa šla nazadnje si spucat zobni kamen? A je že nekaj let od tega? Ali še nikoli?
[/quote]

Par mesecev nazaj sem dala zobni kamen pucat. In sploh ga ni bilo velik. Zobje so rumenkasti bolj pri dlesnih.

New Report

Close