Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Za Božič nočem biti s svojo punco …..

Za Božič nočem biti s svojo punco …..

Na vidiku je prepir, ki bo jutri na božični večer prišel do svojega vrhunca … Problem je moja punca, s katero se sicer vidiva čisto vsak dan in že pred enim letom sva imela isti problem, letos bo pa spet tako izgleda … ona že kar planira da bova pri njej jutri in da bom tam prespal, je pa že potegnila nos ko sem rekel da hočem biti doma z družino … in potem je vse narobe. Vedno sili zraven in sem ji že rekel naj bo DOMA S SVOJIMI, jaz bom pa s svojimi … Božič je družinski praznik in kmalu ne bom več prenašal tega, da se bo vedno štulila zraven …. namenjen je družini in ne dekletu, ki hoče izsilit čas za Božič … Kaj bi vi naredili? Ogenj bo v strehi tako ali tako …

Meni se zdi normalno, da par praznike preživlja skupaj.

Iz tvojega pisanja je razvidno, da ti punca ni lih prioriteta. Še zlasti zato, ker niti nočeš, da bi ona k tebi prišla, ne le, da ti nočeš k njej.

Kako si pa na dolgi rok to predstavljaš? A tvoji starši tudi ločeno praznujejo, vsak s svojo družino?

Zakaj si sploh se z njo?

Jah… težka to.. koliko sta stara?
Zame je večerja sedaj ob moji družini torej možu in otroci. Tudi prej sem rada videla da sva bila skupaj, čeprav je drugače ker pri njih niso imeli božičnih večerij in je bil pol rad z mano.
Drugače pa ne vidim problema da bi bila na ta večer vsak na svojem.

skoraj ne verjamem, da je to resna tema… provokacija…

lol

Kompromis je v tvojem primeru možen in čisto lepo izvedljiv, če bi bila oba za.

Ker pa ti več kot očitno nisi za, ji boš naredil uslugo, če jo pustiš. Lahko pa jo tudi pošlješ sem tole prebrat, da ji povem, da je nabasala na maminega sinka in da bo z leti samo še slabše.

Štajerci ste, je tako? Tam mlade dečke vzgajajo tako, da jim mora biti familija na prvem mestu. In to cela razširjena familija mora biti pred punco.

Aja, praznični in vikend provokator si. Spregledala sem stil. Kar dobra izbira zgodbe.

tkole
vidim da sta že vsaj drugo leto skupi
jz sem , ko sva bila prvo leto skupi, bil doma
ona doma
ampak samo zarad starcev, da ne bo kdo užaljen
letos, njeni familji tko al tko visi dol ta praznik, tko, da sva zmenjena da gre k meni

če pa bi to veliko pomenilo tudi njeni familiji bi bilo težje , ampak bi se zmenil s svojimi
en let pri nam en let pri njih..pika

pri tebi…vidim da so te starci s tem čist zajebal, s pogledi nata praznik…in zahtevajo od tebe, da odjebeš babo za ta dan in ti se tega držiš kot pjanc plota..
pri tvoji deklici pa jim je očitno bolj vseeno, zato bi ona rada bila s teboj…kar pa ti nočeš
in verjem, da se počut kot drek
in še
zgubil jo boš stoposto, take stvari ženska ne pozabi
ve, samo, da je nočeš na praznik, ki naj bi delil svojo ljubezen…vseem ne sam maici…dal bi jz teb to tvoje pametovanje…

pa še neki
kako boš pol ko boš mel svojga otroka in boš ti imel svojo družino…a ti jz povem kva boš hotu, da se k tvojim nacrtate vsi…

pa kje jemljete take…

pa tudi če je provokacija
s tem se ubadamo vsi mladi, kot tudi starejši
kje bit za božič…to je dejstvo
eni manipšulirajo, jokcajo, jebejo …ponavad kak mamica sinka čist okol obrne

Po mojem bolj provokatorka.

mi smo naredili kompromis, da so oboji starši zadovoljni in je že par let tako.
Božični večer 24.12. gremo k mojim na večerjo, 25.12. pa k moževim na kosilo.Pa je mir v hiši.
Je bil pa isti problem vrsto let nazaj, dokler nismo tako uredili.

Sam ne mi čez štajrce a prov,sem živela v različnih pokrajinah ,štajrci so najbolj topli ljudje,so zabavni,sočutni ,družabni,najmanj hinavski, niso zategneni,ma super so.
Mamine sinkote pa najdeš povsod in tudi neresne fante,ki se furajo neke veze kao.

ah nehaj no.
če so ljudje zreli, se pa res lahko zmenijo…

mi pojemo velikonočni zajtrk ponavadi pri tašči in potem pičimo do ponedeljka k mojim staršem, ki so malo dlje, tašča in tast pa v sosednjem kraju.

božič smo dosedaj parkrat preživeli pri mojih starših, letos gremo gor po božičnem kosilu pri tašči, sveti večer smo doma, sem povabila moževo družino….

pač, eno leto tako, drugo drugače… ali pa ene praznike tu, druge tam….

vedno obstaja – nikamor, ne k tvojim, ne k njenim. A ni to drugače en tak prijazen, miren, lep praznik, ko bi morala ljubezen kar špricati naokoli? Pa, kolikor tule spremljam debate, ni ravno tako – vedno se kregate.

Pa kašen dec si ti? Ne bi dal jutri zvečer mal ježuščka v jaslice?

Provokacija verjetno…ampak….
Moja prijateljica je imela točno takega maminega sinčka za fanta nekaj časa. Vse praznike in rojstne dneve, celo silvestrovo je dec preživljal doma s svojimi BREZ svoje drage, ker prazniki so družinska zadeva, kjer pa ona ni imela kaj iskati. Ga je še pravi čas načevljala.

Zato…provokacija ali ne, čim prej odidi iz njenega življenja, še danes, da si najde nekoga, ki ne cuclja mamino zizo še pri polnoletnosti in daje prednost tudi svojemu dekletu.

Imam občutek, da ti je ljubica punca ob ženi. Saj praviš, da imaš svojo družino.

Dej jo čimprej pusti, ker ti očitno nič ne pomeni. Da si bo lahko dobila vsaj kakega normalnega deca.

Avtor, ti si en velik bedak. Držim pesti, da se te uboga reva čimprej znebi.

Pri nas pa je takole za 24. 12.: eno leto smo pri moževih starših, eno leto pa pri mojih. Oboji vedo kdaj so na vrsti in imamo mir.

se kar strinjam o provokaciji…
no tematika bi lahko bila dobra – samo to kar je napisal, pa v primeru, da bi bilo res, njega postavlja v pozicijo čudaka in ne punce.
Ker pač je tako,d a če imaš nekoga rad potem je sprejet s tvoje strani popolnoma in si želiš,da je del družine… torej bi punco z veseljem povabil k svojim na večerjo in bi bili družina… naslednji dan pa npt. k njenim prav na božični dan na obisk… pa bi bil kompromis popoln – in oba bi bila sprejeta in del obeh družin to bi mi bilo normalno…
če pa en tip piše – da se punca sili zraven – pa sam o sebi največ pove in to ne dobrega… avtor torej zamisli se nad sabo… v kolikor je to res, raje pusti ubogo punco, ker jim bo res boljše,d a je brez tebe in z nekom, ki mjo ima iskreno rad in jo sprejeman, ne pa da o njej misli,d a je odveč in se sili in štuli nekam… punca si ne zasluži tebe! naredi ji uslugo 🙂

Meni se zdi logično, da bi bila vidva kot par skupaj. Lahko bi to rešila tako, da bi bila eno leto pri eni družini in drugo leto pri drugi, lahko bi bila 24. pri eni, 25. pri drugi. Rešitve so, samo, če jih hočeš/ta videti. Ne trmoglavita, pogovarjajta se in rešujta.

Imaš punco, ki pa jo ne šteješ v svojo družino.
Torej- zakaj si sploh z njo?? a ker ti da? Se bojiš, da druge ne bo? druge, s katero pa bi bil tudi za božič.

Kompromis tu je enostaven – eno leto oba skupaj pri njenih, drugo leto oba skupaj pri tvojih, tretje leto oba skupaj doma.

To, vidiš. Pokaži, kje ji je mesto. In da le to ni pri tebi….

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close