Za domobrana
Spider-JAKA TOREJ
Pa ti si zgleda en totalken kreten brez pikice možganoiv očitno samo še serješ fukaš pa tipkaš.
Domobranci niso bili za nemce ?
Partizani so brezveze streljali nemce?
Nemce so premagali zda pa UK?
Glej tebi ne bom več odgovrajal ker tako kretensko idotskih in bedastih izjav , ki si jih natresel v tem tvojem postu, ne najdeš tudi v kurniku, al pa stajci, kjer beketajo ovce. Ti si pa res eno nevedno zavedeno domobransko tele.ha ha
Če ne bi bilo titovih partizanov bi ti zdele v kakem nemškem taborišču cuzal kurca hitlerjanskemu genmeralu
mik mi ne rabimo nobenih domobranskih knjig brat o tvojih belčkih pa izdajalcih, za nas je dovolj da vemo, da so bili izdajalci lastnega naroda , ki so prisegli zvestobo fašistu hitlerju in ostalim, ki so po vojni zabingljali na vislicah. ves svet ve kaj je prav in kaj je narobe edino slovenskih domobrančkov ne boš razsvetlil kako zarukana krvoločna teleta so bili. in ti bi rad spravo, če bi bilo po moje vas še kar vas je ostalo speljem v rog pa ratatatatatata -tako se dela z morilci in izdajalci sa primitivcima samo primitivno.smrt fašizmu in domobrancem svoboda narodu
Očitno še danes marsikomu pred očmi plapola rdeči plamen. Jaz vidim eno majhno težavo, napako, ki se zelo rada prikrade tako komunajzarjem kot katoliški belini – to je enačenje partizanov s komunistično mafijo. Dokler se tega ne razčisti, do takrat ne bo miru pri vprašanju 2. svetovne vojne na naših tleh.
Tito, Kardelj, Mačkek in podobna nesnaga nimajo s pravimi partizani popolnoma nič skupnega.
Lep pozdrav
ponosen vnuk partizana, ki nikoli ni bil komunist.
sara2,
ne beži zaradi bedakov. Moj oče je bil partizan in na to sem bil ko osnovnošolec zelo ponosen. Doma sem mu včasih rad razlagal, kar smo se učili v šoli, kakšne barabije so počeli “tabeli”. In nekoč mi je dejal: “Pusti to, naši so bili glih taki.” Takrat ga nisem razumel, sedaj ko razumem, je žal prepozno………
SWvetilnik, vidiš, da ne razumeš osnovnih postulatov sodobne družbe, t.i. načel demokratičnosti. Če lahko vsak pove, kar hoče, še ne pomeni, da lahko en skrajnež poziva k poboku drugačemislčečih.
Z drugimi besedami, raven izrečenih in uporabljenih argumentov govorijo sami zase, zato tu pogoriš na celi črni in dokazuješ, da res nisi spospoben drugega, kot tvoji idejni pčetje leta 43 – 48. Zanimivo, Prababi pa nič…
No, pa še vprašanje zanjo. Se strnjaš s pozivanjem k poboju drugačemislečih, kot želi ugasli Svetilnik1?
Megaboy, jaz že vse kapiram, problem, je da ti ne kapiraš nič kar ti jaz pravim ali drugi, ki se ne strinjajo s tabo.
Cerkev bo vedno imela premoženje in tudi privilegije. Boljše vere kot je krščanstvo ne bo več. Cerkev privilegijev nima zaradi premoženje ali udeležbe kristjanov laikov pri odločanju, ampak zato, ker je le malo takih ljudi pri nas, ki ne bi rabila kdaj kakšne Cerkvene storitve. Pa tudi, če je še tako zagrizen ateist. Pride bolezen, umiranje, razni osebni problemi in krize, kot ti new age, uradna medicina, psihologija ne pomagajo več.
Tvoj problem in tvojih somišljenikov je, da se trmasto trudite prikazati duhovno ustanovo kot politično stranko ali ustanovo, ki ji gre za oblast, pozabljate na njeno poslastvo, ki ga nonstop 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} opravlja kljub vsem napakam. Ne bom vam uspelo. Njena moč je na duhovnem področju.
******Boljše vere kot je krščanstvo ne bo več. ******
bi rekel, da je islam boljši.
Kako si pa potem razlagaš, da se Islam v evropi (in svetu) širi, da ljudje prestopijo iz krščanstva v islam? najbrž tam najdejo nekaj, kar v krščanstvi pogrešajo bi rekel. Konec koncev imajo muslimani tudi novejše instrukcije od Boga kot pa katoličani.
*****Cerkev privilegijev nima zaradi premoženje ali udeležbe kristjanov laikov pri odločanju, ampak zato, ker je le malo takih ljudi pri nas, ki ne bi rabila kdaj kakšne Cerkvene storitve. ******
Napaka.
Cerkev ima privilegije ravno zaradi udeležbe kristjanov pri odločanju. In premoženje tudi iz istega vzroka.
Pa kaj potem, če je malo takih, ki ne bi rabili kdaj kakšne cerkvene storitve. To še ne pomeni, da si Cerkev zasluži privilegije. Saj rabiš tud naprimer frizerja , pa zato on nima nobenih privilegijev. Cerkev ima tud privilegije v odnosu do ostalih ver, ki nudijo prav enake storitve.
Sicer pa Kristus ni bil bogat, evangelij je širil brez zlatih kelihov, gradov, gozdov kulturnih domov, privilegijev v zakonih….. Kristus ni računal za svoje storitve, ti pa praviš da se brez ogromnega premoženja (gozdov, odškodnin, šol….) in privilegijev to ne da. Kako to?
Da je bila okupacija sama po sebi katastrofa, se vsi strinjamo.
In, kot da to ni bilo dovolj, je bilo treba potem komunistom ša začeti revolucijo pod krinko boja za svobodo..
“Vstaja slovenskega naroda” se je začela pri nas tako, da so partizaniubili SLOVENCA, ki je imel na sebi uniformo orožnika predvojne Jugoslavije.Oborožen sploh ni bil.
Vaške straže so nastale kot odogovor na komunistično nasilje nad slovenskim iljudmi.Kmetje so bili obupani in so prosili Italijane za orožje, dase lahko branijo pred komunisti.
Prosim,za partizane so bile IZDAJALKE tudi punce, ki so v času okupacije hodile v šolo..
Lojzeta Grozdeta, 20-letnega fanta, so partizanimučili in ubili, ker je bil kristjan in ni maral komunistov.
Rada Hribarja in njegovo ženo, bila sta lastnika gradu Strmol, pa so surovo mučili in ubili med vojno, čeprav sta bila na strani partizanov in sta jim tudi pomagala..Sta bila pačprebogata, očitno..
Vse bajke o boju za svobodo, partizanskem junaštvu, osvoboditvi…so laži.
Največja laž in izkrivljanje zgodovine je “bitka v Dražgošah”.Nobene bitke ni bilo.Partizani so tam nekaj streljali na Nemce, pobegnili, ptem pa s eje okupator maščeval nad nič krivimi vaščani..
Danes je tam kot v posmeh temu dogodku spomenik partizanskemu junaštvu..
Komunistom medvojno početje ni bilo dovolj…Hinavsko so počakali na odhod okupatorja iz naših krajev in potem izvršili svoje poslanstvo v “vsej veličini”..Samo v Kočevskem Rogu so pobili kakšnih 12 tisoč ljudi.To je osvoboditev slovenskega naroda?
Finale je prišel, ko seje Tito sregal s Stalinom..Potem so aktivirai Goli otok za tiste, ki so bili osumljeni, da so rusofili, za Stalina…revolucija je požrla lastne otroke..
To so pač ene žalostne resnice.
45 ni bilo nobene osvoboditve, žal.Množično pobijanje Slovencev, montirani procesi, Goli otok…zame to ni nikakršna osvoboditev slovenskega naroda..
sara2,
KDO SI TI?????
Dovoljuješ si, da me izzivaš in vpletaš v to temo, v kateri ne sodelujem. Do sedaj niti z eno črko. Zaželela si se me, evo me.
Še sreča, da sem opazila, v nasprotnem primeru, mi bi lahko dejala, da se te bojim.
Zapisala si:
======== “Prababi pa nič…….. “No, pa še vprašanje zanjo. Se strinjaš pozivanjem k poboju drugače mislečih, kot želi ugasli Svetilnik1?” ====
Napiši mi, kdo ti je dal pravico, da me vpletaš v to temo???? Jaz bi se lahko oglasila sama, če bi hotela. Si plačana, za pozivanje????? Ali kaj???? Zgleda, da imaš čas, vse tako kaže!!
Nisem vsega brala, ker mi je čas zlat, kljub temu, da imam 24 ur prostih, imam še druga bolj važna opravila, ne pa sedeti tukaj za računalnikom.
sara2,
MATI NARAVA, je dala vsakemu UM, da lahko po svoje govori in izraža svoje mnenje.
Po svoje, Svetilnik1,
po svoje, sara2,
po svoje, PRABABI in
po svoje tudi vsem drugim.
Svoje mnenje o tem sem ti že napisala, ampak, ti vse pozabiš, kar sem ti tudi že nekje zapisala. Preberi si moj post, ki sem ga napisala 24-01-07 23:03, v temi: “PROTIDRŽAVNO DELOVANJE CERKVE”. Tam sem veliko napisal, podvajat, pozabljivcem, pa ne mislim.
sara2,
==== “03-02-07 18:22, zapisala: “Vsa čast pravim partizanom, ne pa komunističnim zločincem” ====
=== “In, v kolikor ne bo moderator pobrisal Svetilnikove pozive k pobojem drugačemislečih, me ne bo več “nata” forum. Ker to je pa višek.” ====
sara2, kolikor vidim, je tema še tu, moderator je ni pobrisal.
Ha ha ha, :->)))) tudi ti, jo še nisi “pobrisala”, še si tukaj, pa je že 2 dni minilo kar si to napisala. Si pa res MOŽ beseda, mimogrede pozabiš, kaj napišeš, prav tako, kaj prebereš. ŽAL, je tako s teboj, kaj še bo??
Preberi si tudi moj post z dne 26.01.07 2:27, nimam slabe vesti, ker jo nimam imeti za kaj. Še ti jo nimaš, ko zagovarjaš KOLABORACIJO IN IZDAJSTVO. Takrat so vse tiste, drugače misleče, ki niso trobili v rog RKC, zaprli in odpeljali v taborišča v Itaalijo in Nemčijo.
sara2, kar veliko zločincev sem poznala in tudi občutila na lastni koži. Poišči, kaj je zapisano o klavcu, Francu Fraklju – Petru Skalarju.
Ali ti, sploh veš, koliko je bilo izdanih Slovencev in odpeljanih brez sojenja, v koncetracijska taborišča, od koder se niso nikoli vrnili.
Ali so te metode tebi blizu, zgleda, da proti tem dejanjem “izdajstvu” nimaš pripomb. Imaš ti čisto vest? Meni očitaš, da jo nimam.
Ti marsikaj ne veš, še boš brala, ampak boš morala brati obe strani, saj si sama zapisala, da je zgodovina rdeče/črna, malo bolj pisana. Prav zato, beri obe strani. Jaz sem obe strani doživela, k srečii tudi preživela.
Ti si pa eno nevedno, zelo važno, neiskušeno, napumpano punče. Veš ,življenska pot, ni posuta samo z rožicami, je tudi trnje na poti.
S fakultetno izobrazbo, mogoče že končano?, bi morala malo drugače misliti.
Zapisa si tudi: === “Kvazi družboslovci FDV-jevski sociologi religije, so poskušali pitati tudi mene.”====
To je stavek v zvezi z, uni.prof. Ute Heinemann.
Si pač “sara2”, v veliko primerih zamenjuješ vzrok in posledico.
To ti je zapisala tudi, Petija s srčkom, kje pa sama veš, ali pa tudi ne! :-)))
Naj bo dovolj in ne vpletaj me, ne bodi nesramna.
p.s.
Si pa še dolžna odgovor, zakaj je bilo porušenih 54 cerkva na kočevskem. Jaz sem ti odgovorila, da je bilo pri nas 11 cerkva, pa da so le eno poškodovali Italijani in domobranci, partizani pa nobene. So imeli tam na kočevskem bunkerje in municijo notri??? Kdo jo je imel??
Ja, titova mladinka, 16 letni mulc, kot praviš, partizanček, v okolici ljubljane je bil v gmajni, pa je komandantu zmanjkalo cigaret, pa ga je poslal v dolino v vaško trgovino po cigarete. Če ne veš, ti povem, da so takratne vaške trgovinice premogle tudi cigarete, ki so se prodajale po eno, dve, pet ali pa več, če si hotel. Kot titova mladinka bi pa to že morala vedeti, saj je tak način prodaje cigaret bil še nekaj časa po vojni, ko je bil tvoj tito še živ.
Kljub temu, da je komandant vedel, da bo naletel na nemce, opozorjen je bil od ostalih, da obstaja ta nevarnost, mu je ukazal, da gre ponje. In sama praviš, da je to 16 letni mulc. Ja, taki mulčki, še brez pameti so bili tudi v partizanih, zapeljani in za kanonfuter. Še en podatek več, zakaj je bilo toliko žrtev. Bolje zanj in njegove letnike bi bilo, da bi brcali žogo po travniku.
Spider napisal:
> Lojzeta Grozdeta, 20-letnega fanta, so partizanimučili in
> ubili, ker je bil kristjan in ni maral komunistov.
“resnica” o mučenju Grozdeta, ki jo je širila RKC in njeni privrženci, je bila očitno razkrinkana: . Seveda lahko zdaj verjamemo tudi mnenim ostalim resnicam.
Zakaj je bil Lojze Grozde ustrlejen, žal nisem našel. Je bil morda tudi član Katoliške akcije, ki je svojo “vero” dokazoval tudi z ovajanjem drugače mislečih že bivšim jugoslovanskim oblastem v času diktature in absolutne prepovedi kakršnega koli sindikalnega oz.levičarskega delovanja?
Ne boom, številka tudi, če je 100.000 je za slovence ogromna. Da je manjša ne verjamem. In ti šteješ žrtve na partizanski strani kar v vojni in med bojem, jaz pa svoje samo po vojni. Po vojni žrtev na partizanski strani ni bilo, razen tistih ki se niso strinjali s komunizmom in so jih ti sami pobili. Komunisti so celo svoje partizane pobili med vojno, uradna številka je 4016. TO JE OGROMNO. Toliko jih domobranci partizanov niso pobili. Ne na Urhu ne v boju. In to kar preslišiš. Dober si ti in drugi, ki tole zagovarjate in te zločince. In celo skušaš predstaviti kot nujno zlo v dobro Slovencev. Pa daj no. Mene pa rad slabo bereš, ker sem že kdaj rekel, da ne odobravam tega početja ne na eni ne na drugi strani, ker je v tem primeru izgubljal samo slovenski narod. Ti pa kar nočeš odnehati.
In ne omenjaj mi Jasenovca in hrvate, ker me ti čisto nič ne zanimajo, saj se ni dogajalo na Slovenskih tleh. Pa še celo ustaši so bili manj krvoločni kot komunisti. Za to da bi Katoliška akcija koga nasilno mobilizirala, si pa zmišljuješ. So pa nasilne mobilizacije počeli komunisti.
In glede poti četnikov in ustašov čez Slovenijo samo kaže na nesposobnost naših komunistov, ki domobrancev niso bili sposobni sami izgnati, ampak so umazano delo prepustili južnim bratom. Tudi poboje v Kočevsekm Rogu so najbrž izvedli skupaj z njimi. To se dogaja še danes s prebarvanimi komunisti. Vedno jim je primanjkovalo sposobnega kadra. Danes hočejo uporabiti celo g.Jankovića, da bi spet dvignil “levo” opcijo. To kaže na pravo kvizlinštvo danes in med II.svetovno vojno.