Za domobrana
O živijo Prababi!
Kdo mi je dla pravico? Hja, zanimalo me je tvoje mnenje. In to, da nisi odgovorila, pove dovolj. Očitno odobravaš, da se tule po forumih poziva k poboju drugačemislečih. Nostalgija po preteklosti?
Lej, zaman se razburjaš in me žališ in omalovažuješ moje mnenje samo zato, ker sem mlajša od tebe.
Moderator je reagiral na Svetolnikove nestrpnosti in to zame zadostuje. Verjamem pa, da bi ti ustrezalo, da se umaknem, da bi ti lahko še naprej tule pripovedovala pravljice, kajne.)?
Sama obsojam vsa izdajstva, zaradi katerih so nastradali nedolžni ljudje, ne glede na barvo ali politično prepričanje.
Zakaj so tvoji ideološki bratje rušili cerkve na kočevskem in drugod po Sloveniji bi morda nam odgovorila ti. Po mojem menju zato, ker so hoteli uničiti Cerkev kot tako in iz nje narediti partijski privesek oz jo “podržaviti”.
Če je bilo kje res orožje, potem je to druga stvar, ampak prepričana sem, da je šlo v takem primeru za izjemo.
Še dobro, da je demokracija, da lahko naglas povem svje mnenje, čeprav bi me ti in Svetilnik očitno rada zabrisala tja, kjer leži veliko domoljubov.
Vse dobro ti želim in še na mnoga leta.
S.
Kar laži sam sebi in se prepričuj. Poziv k miru je bil usmerjen v smislu umirjanja situacije. Ti kar se kar prepričuj, da se je Slovenija osamosvojila z orožjem. Če ne bi bilo javno mnenje v okoliških državih na naši strani, bi nas Jugo armada pohrustala.
Vojna je bila dobljenja z ustrezno informacijsko ofenzivo. Največji zmagovalec pa je bil zdajšnji največji poraženec – Kacin.
sara2
zapisala:
====== “Kdo mi je “dla”:)) pravico? Hja, zanimalo me je tvoje mnenje ……… itd. ……. Nostalgija po preteklosti” =====
Kje pa piše, da se moram jaz oglasiti v vsak čvek, tako kot se vtikaš ti. Nimaš pojma, kaj se je dogajalo med II. svetovno vojno, to sem ti že povedala in ti ne mislim več pisati. Beri, beri in uči se!!!!
Poklicala in vprašala bi tvojega starega ata, saj je bil vendar “partizan”, tako si sama zapisala, pa ti bi povedal, saj je bil najboljši strokovnjak, z doktoratom iz tujine. Samo z UDBO, je imel probleme. Itd. …
Zapisala:
==== ==”Moderator je reagiral in to mi zadostuje”====
Ja, reagiral, še enkrat, ker je ugotovil, da opozorilo velja za “VSE”, ne samo za Svetilnika.
==== “Obsojaš izdajstva zaradi katerih so nastradali nedolžni ljudje ……..itd…====
sara2
Jaz in moja družina kateri sem takrat pripadala, sem bila NEDOLŽNA ŽRTEV,
DOMOBRANSKIH IZDAJALCEV IN ŽUPNIKKA RKC, katere pa ti vstrajno zagovarjaš.
Pišeš.
==== “Zakaj so tvoji ideološki bratje rušili cerkve na kočevskem …… ====
Tudi na to vprašanje, naj ti odgovori tvoj stari oče, ki je bil partizan”.
Jaz, nisem iz tvojega kraja in moji bratje niso bili tam, takrat še vsi nedoletni preganjani otroci, SRAM NAJ TE BO!!!, niti mojih sorodnikov ni tam.
Napisala, sem ti že, da v kraju, kjer sem živela, niso partizani rušili cerkva.
Pozabljivka!!!
Sedaj bom pa nesramna, kot si ti!!! Kako si DRZNEŠ napisati “TVOJI IDEOLOŠKI BRATJE”, si še nevedna smrklja, pišče s še puhastim pirjem. Zato, UČI SE!!!! in delaj!!!!
Zapisala:
==== “Še dobro, da je demokracija, da lahko na glas povem svoje mnenje, čeprav me bi ti in Svetilnik rada zabrisala tja, kjer leži veliko domoljubov.” ====
sara2,
ja, mnogo nedolžnih Slovencev, domoljubov leži v koncentracijskih taboriščih v Italiji in Nemčiji, ki so jih izdali tvoji IDEOLOŠKI BRATJE, katere
kar naprej vstrajno zagovarjaš.
Jaz, te ne bom nikamor zabrisala,
“RESIMAŠPODSTREŠJERAZKOPANO”
Priporočam pa ti, da obiščeš koncentracijska taborišča v Italiji in Nemčiji, taborišč je proko 400, ne pozabi pa na AUSCHWITZ.
Tam so tudi nedolžne žrtve, ki so končale v plinskih pečeh, oprosti se jim, na mesto tistih, ki jih ti zagovarjaš. Oni, TVOJI BRATJE, se še niso opravičili, za vse hudo, kar so jim storili.
Domobranska prisega, (Iz Slovenca 21.4.1944.)
Partizanska prisega v Črnomlju
Sara 2!
Poznam točno tako prababi, kot je ta tu gor. Veš kaj je izustila v zvezi s poboji v takoimenovani “svobodi”?
“Kar so jih pobili, so jih premalo!!!!!!
Obraz je izražal zagrizeno sovraštvo. Pa ni bila med vojno sploh ne internirana, izseljena ali kako drugače šikanirana od nemcev. Tudi njeni ne. Njen oče pa je doživel nacionalizacijo imetja, ki ga je s pridnimi rokami spravil skupaj. Potem pa razumi, če moreš?
Ostal sem zgrožen, iz starkinih ust toliko sovraštvo? Dejal sem zgolj: “A ti sploh veš, kaj govoriš? Šlo je za novo najdbo zagrebljenih trupel.
Da to prihaja iz ust starcev, ki naj bi bili vendar umirjeni, je pa še toliko bolj ostudno.
Sam s Prababi ne komuniciram, sem zaključil že pred časom.
en mal mem napisal:
> Sara 2!
>
> Poznam točno tako prababi, kot je ta tu gor. Veš kaj je
> izustila v zvezi s poboji v takoimenovani “svobodi”?
>
> “Kar so jih pobili, so jih premalo!!!!!!
>
> O
>
>
> Sam s Prababi ne komuniciram, sem zaključil že pred časom.
do enakega zaključka sem prišla, že davno.Škoda energije.
spider daj hitro si najdi psihiatra ker ti nisi gladek. sklepam iz tvojih postov npr:Največja laž in izkrivljanje zgodovine je “bitka v Dražgošah”.Nobene bitke ni bilo.Partizani so tam nekaj streljali na Nemce, pobegnili, ptem pa s eje okupator maščeval nad nič krivimi vaščani..
a to da en strejla na druzga ni bitka, ti si eno napumpano otroče, ki nima pojma ne o vojni ne o vojski ne o ničemer, kar se predmetne zadeve tiče.
Aja partizani so streljali nemce kar tako, oni so jih gledali ta čas al kaj al so streljali nazaj? mal manj igrice igraj na računalniku saj si že ves spriden.
Glede Dražgoš je bilo tako, da so partizani streljali v tri krasne, ko pa se bi bilo potrebno spopasti, pa so stisnile rep med noge in pustili prebivalce na milost in nemilost nemcem. Za to “mojstrsko strategijo” partizanskega boja in logične posledice se ve, pa tudi po TV je Ambrožič s svojim gostom to mimogrede pripomnil. Saj kaj več o teh dogodkih se itak ne govori, ker so dražgoške žrtve izključno žrtve neodgovornega dejanja.
Znano je bilo vsem, da za vsakega nemca, ustreljenega kar tako, za kratek čas, bo nemški okupator ustrelel toliko in toliko ljudi. Pa, brigalo je to komandante. Oni so odnesli svojo r.. na varno, domačini pa jih niso brigali.
Čas bi že bil, da domačini, ki najbolje vedo, kaj in kako se je dogajalo presežejo strah in spregovorijo, Edino oni lahko prekinejo to lažno resnico in povedo kaj in kako. Dražgoše je velika bolečina in madež partizanskih bojev.
1.) Draga Prababi v kolikor si bila ti žrtev kogarkoli mi je za to zelo žal. Me pa veseli da si preživela, v nasprotju z mnogimi ženskami in otroci, ki so jih pobili oni, katere ti tule na vse pretege zagovarjaš.
Še enkrat – ti si preživela -hvala Bogu za to, a mnogi niso, pa so bili prav tako nedolžni kot ti. Pred njimi pa ti in tebi podobni tiščite glavo v pesek, kot da ne bi bilo po Sloveniji več kot 500 grobov.
2.) Veseli me, da si končno pokazala svoj pravi obraz in me ozmerjala tako kot si me. Jaz s “puhastim” perjem pač ne vem nič, ti, ki si pa po možnosti kakšna prvoborka s pridobljenimi doživljenjskimi pravicami, pa veš vse.
Taka si, kot naše osnovnošolske tovarišice. Seveda zate vsa pričevanja, knjige, spomini, katere sem absorbirala in se z ljudmi osebno pogovarejala ne pomenijo nič.
3.) Po drugi strani me pa skrbi, s kakšno mržnjo se lotevaš drugačemislečih. Kar poglej, kako pišeš. S svetilnikom sta ravno prav za skupaj. But then, to pokaže, s kakšnimi argumenti zagovorniki največjega poboja za evropskih tleh razpolagate – z nobenimi. Kar znate je žaljenje na osebni ravni. Ne verjameš? Primerjaj moje pisanje in recimo Bonaflekovo s svojim in Svetilnikovim.
Dičiš se, da si “pamerna in izobražena”. Daj, bodi faca in naredi kvalitativno analizo tekstov, jih kodiraj in izpiši kdo uporablja katere in kakšne pojme. Zna bit, da boš presenečena. Takrat se vprašaj, kdo ima večjo pravico reči komu “Uči se, smrklja s puhastim perjem”.
4.) Bila sem v taborišču, v enem ravno letos poleti (Dachau). In veš na kakšen dokument sem tam naletela? Na dokument, ki je potrjeval, da je bilo veliko Slovencev Nemcem izdanih in sprovedenih S STRANI partizanskih infiltrirancev, zato, ker so se ti hoteli boriti proti njim mimo OF. Vidiš, kako se podira tvoja pravljica.
5.) Naj še enkrat poudarim, da me preseneča tvoja mržnja do drugačemislečih. Skrbi me, ko se je nekdo, ki se ponaša s starostjo in razgledanostjo, pripravljen spustiti na tako nizek nivo. Zaradi takih, kot si ti, ki bežiš pred resnico in skušaš braniti partijske mite, bodo Slovenci še dolgo razdvojeni.
6.) Obsojam domobransko prisego, častim partizane, ki so se borili za svobodo, sem pa proti temu, da je moralo v imeni Stalinove ideologije v Sloveniji umreti na desettisoče nedolžnih ljudi.
Si ti morda kak strokovnjak za vojaško strategijo ali bojne taktike? Mislim, da je že nekdo prej to napisal kaj je gverilski način bojevanja in da je to edini preverjeno uspešen način boja proti vojaško mnogo bolj opremljenem sovražniku. Prav zanimivo pa je tudi, da ste pripravljeni prej obsoditi to kot pa streljanje talcev kot posledico, čeprav je slednje mimo vseh konvencij in predstavlja vojni zločin.
Sara !
#4.) Bila sem v taborišču, v enem ravno letos poleti (Dachau). In veš na kakšen dokument sem tam naletela? Na dokument, ki je potrjeval, da je bilo veliko Slovencev Nemcem izdanih in sprovedenih S STRANI partizanskih infiltrirancev, zato, ker so se ti hoteli boriti proti njim mimo OF. Vidiš, kako se podira tvoja pravljica.#
E, vidiš ravno tile infiltriranci so bili tisti, ki so imeli v žepih tudi domobransko prisego. Komu se podira pravljica ? Tebi se ne more – je itak ne razumeš, pa četudi jo prebereš v Dachau. Mimo grede ravno od tam se je vrnila samo peščica intelektualcev in njihovih sorodnikov iz mojega mesta. Ostali so ostali tam. Za vedno in v opomin vsem !
Še vedno čakam seznam 54 požganih cerkva na kočevskem (božji kotki ne veljajo), dodaš lahko 10.000 mrtvih (štejejo slovenci, Ne štejejo tisti, ki so jih zavezniki dali pobiti Jugoslovanski vojski ob zaključku druge svetovne vojne) zaradi Stalinove ideologije na Slovenskem.
****Znano je bilo vsem, da za vsakega nemca, ustreljenega kar tako, za kratek čas, bo nemški okupator ustrelel toliko in toliko ljudi. Pa, brigalo je to komandante. Oni so odnesli svojo r.. na varno, domačini pa jih niso brigali. *******
Znano je blo tud to, da bodo vsi ki bodo sodelovali z okupatorjem, se borili na okupatorjevi strani, prisegli Hitlerju, izdajali zavedne Slovence….. postreljeni.
Pa, brigalo je to komandante in nadškofa in tiste ki so jih naščuvali. Oni so odnesli svojo r.. na varno v Argentino, njihovi podrejeni pa jih niso brigali.
en mal mem zapisal:
Sara 2!
=== “Poznam točno tako prababi, kot je ta tu gor. veš kaj je izustila v zvezi s poboji v takoimenovani “svobodi”?
“Kar so jih pobili, so jih premalo!!!!!!” ===
en mal mem, še dobro se spominjam, ko si tole napisal. Dejala sem ti, da jo vprašaj, zakaj ti je tako odgovorila. Do danes, tega še nisi napisal. Si jo vprašal??? Če jo nisi, zakaj ne??? Ti že veš!! Ona pa tudi ve, zakaj si dobil od nje tak odgovor. Tudi BOG VE?? Živela je v tistih časih in verjetno marsikaj ve kaj se je dogajalo tam, kjer živi. Po tvoje, pa bi morala biti tiho, ker je že stara in biti umirjena. Dejal pa si, da hodi v cerkev, se pravi, da tista prababi, ni tak “strah”, kot jo prikazuješ ti tukaj. Jaz jo ne poznam, jo ne bom ocenjevala, ti pa jo poznaš. Samo Bog ve, kaj bi lahko ona povedala o tebi.
Stavek, ki ga je (po tvoje) “izustila” tebi poznana prababi, ne pripisuj meni!!! V mojih postih, ne boš našel tega stavka!!
Napisala pa sem, da je OKUPATOR, IZDAJALCE dobro plačeval, BOG, pa jih je hudo kaznoval.
Zapisal si:
===== “Sam s Prababi ne komuniciram, sem zaključil že pred časom”====
Kakor je videti, nisi zaključil!! Ti si se prvi obregnil ob mojem pisanju, odgovorila sem ti nazaj. Zgleda, da sem ti še vedno na poti, ker nisem TIHO.
P.s.
Mimogrede, ali iz POEZIJ dr. Fr. Prešerna pa nobene pesmice ne znaš?
Ha, raje od Zajca, “Ti si fuč” , nič hudega, me ni prizadelo.
hroščica,
kar veliko energije si po nepotrebnem porabila za mene. Kar precej dolgo sem te pustila pri miru, ko si čveka z drugimi. Šele, ko si me direkt napadla, sem ti napisala, kar si zaslužila. Po tvoji in po “en mal mem” pameti, bi jaz morala biti tiho, pa ne bom, če se mi bo ljubilo, bom še kaj napisala.
Tole, kar sta z EN MAL MEM, napisala, sem že sinoči prebrala. Počakala sem, da še “sara2 “NAMALA”, s svojo razgledanostjo.
Predlagam ti, da razširiš svoja KRILCA, OBA vzažeš v ZAVETJE, saj ste vsi trije NEDOLŽNI ANGELČKI in odletite direkt po odpustke. Ste jih potrebni.
Ampak, ne vem, če bo iz tega kaj?? Ker si že nekaj jamrala, da ti bodo krilca odpadla. :-))))
No, vseeno srečen let še naprej.
sara2,
ja, preživela, hvala BOG-u, to jaz dobro vem in se tega že dolgo zavedam in sem hvaležna za vsak dan, ki ga preživim.
Ampak tisti, ki jih ti zagovarjaš, so našo družino izdali, potrudili se, d a so hišo podrli, nas otroke razselili, starše, pa v taborišče. In jaz naj te tvoje IDOLE zagovarjam. Sem prav radovedna, če bi bila ti na mojem mestu, kaj bi tukaj ČVEKALA!
Ne bom ti po vseh navedenih točkah odgovarjala, ke nisi vredna mojega truda. Povem pa ti, da o vojnih dogodkih ne veš NIČ! Ponavljaš samo tisto, kar tebi odgovarja. Zato “ponavljam”, “UČI SE!!”, zgodovino, vsaj tisto o kateri se “DIČIŠ”, veš pa o njej malo! NIČ!!!
ZAHVALI SE STAREMU OČETU, “PARTIZANU”, (saj tako si napisala, da je bil) DA SI SE LAHKO UČILA IN IMELA MOŽNOST, UČITI SE V SLOVENSKEM JEZIKU. ČE BI ZMAGAL OKUPATOR S POMOČJO IZDAJALCEV, KI JIH TI ZAGOVARJAŠ, BI SE UČILA PO LAŠKO IN ŠVABSKO.
Genegacija, kateri sem pripadala jaz, ni imela možnosti študirati, le redki so lahko. Meni je pripadlo delo in to FIZIČNO. Ko se je vojna končala, nismo imeli nič, nič, nič. Bili smo zadovoljni, da smo preživeli.
Očitaš mi neke pridobljene doživljenske pravice, saj nisem bila BORKA. Si spregledala, da sem bila takrat še mlado dekle. POZABLJIVKA!!!!!!
Pišeš:
== ” Tč. 6, Obsojam domobransko prisego, … častim partizane itd. …..”==
Kaj sploh jezikaš??? “Obsojaš” in “Častiš”
Zapisala si:
===Bežiš pred resnico ……. “Bodo Slovenci še dolgo razdvojeni”
Jaz ne bežim pred resnico, saj sem ti že napisala, da sem občutila eno in drugo stran.
Pred resnico, pa bežiš ti, ker zagovarjaš IZDAJSTVO. Ne vidiš, kaj je izdajstvo povzročilo. Vzrok, posledica. Zakaj, zato.
Zgodovina se ponavlja, so že davnaj zapisali “MODRECI”
V poročilih na TV so poročali o potvarjanju zgodovine, ja LAHI.
Za take kot si ti, pa škoda besedi.
Z exijem se strinjam.
Svetilnik, vsekakor si zgrešil pri sebi. Škoda, da si se sam označil z nulo, drugače bi ti še kdo verjel.
Megaboy, res ni nakluči.. Ne mi o Urhu, njegovi okolici in vojskah, ki so tam bile zmešane kot kurji futer. Nisi vedel kdo je kdo, pa vsi po vrsti so morili. Živeli so tam ljudje v tistem času in ustreljen si bil kar tako za kratek čas.
Âç˙ňŕ ń ń NoNaMe[/url]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/c/c/7/1/9/cc7198b97be73504b6835ac0cf035ea5_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/7/b/d/9/8/7bd981d48742c00cf2ad1aea65a8e131_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/f/0/1/8/8/f018849c5bdf0e5502b67559a02698fc_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/8/4/4/c/3/844c37660296c6e9b813a11483e406cb_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/2/c/1/3/6/2c1365500d269d16e52dc8ac4e2dd576_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/d/f/6/5/f/df65f34cd06c4b7169a71ac15a6f98e1_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/e/2/4/f/5/e24f5a89a337dfbd000c505c62b37442_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/b/3/5/4/c/b354ca29f710a79890c1c54612b7ecf5_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/d/4/3/c/c/d43ccf9b521f014cd4692c296cd4a651_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/f/2/c/6/9/f2c69465a44b757e1ff883ba6769eda6_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/1/8/a/4/2/18a42b4aaffaff6d7a879dd726c43221_full.jpg[/img]
[img]http://img1.nnm.ru/imagez/gallery/d/1/3/a/f/d13af487b87c20710b298c0d413a5d81_full.jpg[/img]
Ŕ ňóň ĺůĺ ěíîăî çŕ÷ĺňíűő ďčę÷
+ ďđčęîëüíűĺ ńîáŕęč
+ walpaper animals
+ đčńóíęč- ęëŕńń
+ ôîňî çíŕěĺíčňîńňĺé