Za domobrana
Muca copatarica !
Pri nas je bila v modi Črna roka. Seznami mučenih in pobitih so recimo v Begunjskem gradu. Vredno ogleda !
Poleg ogleda muzeja komu priporočam tudi pogovor z uslužbenci dela gradu, ki je namenjen sekundarnemu nivoju zdravstvene oskrbe. Ni panike za te pogovore ne potrebujete napotnice, dovolj je želja in potrjena kartica ZZZS.
Povečini se moram žal strinjati z Saro2, a ker mene PRABABI ne bo mogla odpraviti z argumentom “izgini smrkavec” imam zanjo naslednje vprašanje.
Kaj meniš o taborišču Teharje in skopanih jamah okrog njega?
To, da Sari2 ne boš odgvorila, niti po točkah, niti kar tako, pa sem pričakoval od tebe.
No, si pa natrosila par naučenih revolucionarnih floskul, katerim danes res redko kdo verjame. Še najmanj tisti, ki je v onih časih hoddil naokoli z vsaj malo odprtmi očmi.
S spoštovanjem od Pradedija!
PRADEDI,
zapisal:
===== “No, si pa natrosila par naučenih revolucionarnih floskul, katerim danes res redkokdo verjame. Še najmanj tisti, ki je v onih časih hodil naokoli z vsaj malo odprtimi očmi.” ===
No, če si hodil v ONIH časih naokoli z vsaj malo odprtimi očmi, si zagotovo si tudi kaj zapomnil.
Priporočam ti, da greš v “CEKINOV GRAD”, tam si oglej prikazano razstavo, jaz sem si jo že, ki prikazuje taborišče MAUTHAUSEN in AUSCHWITZ.
Ogled razstave naj si ogledajo vsi tukaj, ki me napadate z vsemi nemogočim pripombami.
Ko boš prišel do prikazanih stopnic na fotografiji, se ozri v kamen na podstavku, pod fotografijo, poskusi ga dvigniti.
“Stopnice smrti v kamnolomu Wiener Graben”. Po teh stopnicah so taboriščniki nosili tako velike kamne in plošče do onemoglosti.
Videl boš tudi fotografijo, obešanje mlade aktivistke z vrvjo okoli vratu, dekle je iz ŠTAJERSKEGA KONCA, več poslovilnih pisem, tudi poslovilno pismo “OČETA”, ki ga je pisal otrokom in ženi.
Dovolj je! Ostalo si oglej tam v GRADU, je kaj vedeti in tudi za poslušati kar več ur.
Kaj se je v taboriščih dogajalo, vem iz prve roke, že od leta 1945, saj so bili v tem taborišču moji starši in sestra, pa tudi v italijanskih, ki tukaj niso prikazani, pa veliko znancev je bilo tam. Lahko jim prižigam samo še svečke, že vrsto let jih več ni.
Lahko boš tam tudi sedel, če težko stojiš in poslušal prigode taboriščnikov, ki so vse to doživeli in preživeli.
NE POZABI PA SE ZAMISLITI, KAKO SO SE TABORIŠČNIKI ZNAŠLI TAM, KDO JIH JE IZDAL IN PREDAL OKUPATORJU.
PROSTOVOLJNO SAMI NISO ŠLI!!!!
Teharje, se je zgodilo pozneje, po teh dogodkih.
Naslov razstave se glasi:
“HITLERJEVA DOLGA SENCA”
Nacionalistično preganjanje prebivalcev Slovenije.
MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE SLOVENIJE
1. februar do 15. april 2007
Vodja projekta:
JOŽE DEŽMAN, direktor
Boss,
Zelo žalostno je to. Zato se to ne sme pozabiti!
To, MORA biti v opomin mladi generaciji, da se kaj takega nikoli več ne dogodi. Samo vprašanje je, koliko mladih si to ogleda.
V opomin tudi voditeljem RKC. ONA, je bila pokrovitelj KOLABORACIJE z okupatorjem. Vsi tisti, ki me tukaj napadajo, bi se tega tudi morali zavedati
Ne pa mi kar naprej očitati, da vlečem prastare čase v današnje dni.
Tudi časopisi o tem pišejo, zakaj se ne bi smelo pisati še tukaj. Tukaj se piše vsemogoče in nemogoče.
Nisem v nobeni stranki, niti nisem nikoli bila, pripisano mi je pa bilo od UDBE, naprej in nazaj.
Hja, izkoriščajo njihove kosti. Ko bodo vse izkopali po naši SLOVENSKI zemljici, bodo lahko šli še v taborišča v Italijo in Nemčijo, veliko tisti kosti je naših, SLOVENSKIH; še veliko bo dela.
Izkloristili so zavedne Slovence, jih zapustili, (oprosti izrazu) svoje “riti”, pa rešili na varno. V Vetrinjah so odločali, kdo bo šel naprej in kdo nazaj.
Rožman, se je imel za kaj kesati. O tem je bilo že veliko napisanega v raznih časopisih.
No, zdaj me bodo pa lahko zopet BOMBANDIRALI,:-))))) ker tega ne marajo slišati. Pa nič zato, sem vajena. Saj radi glodajo.
V CEKINOV GRAD, pa naj le gredo.
mik,
no, pa si prišel na vrsto tudi ti.
Bom tudi tebi napisala kaj tukaj, si mi bil ravno pred očmi. Tam na obletnici, pa ne bom smetila.
Najprej:
Žrtve, obešene na Frankolovem, so bile pripeljane iz Celjskih zaporov, niso čakale doma.
Glede tvojega mladoletnega strica, sem ti že napisala, glej moj post 22.09.2006 22;43, “cerkev in premoženje”.
Ja, tabeli niso prizanašali niti pripadnikom RKC, če so se odločili braniti domovino. Če bi prišli po dnevi, se to ni zgodilo, treba je bilo skriti njihova nečedna opravila in ni jih bilo malo.
Oglej si na linku, kaj sem ti napisala o stricu, če si pozabil.
Ob enem se ti zahvaljujem, ker sem se znašla tukaj na “Političnem čveku” zaradi TEBE, po tvoji zaslugi.
Pač, nisi upošteval mojega opozorila pri temi: “AUSCHWITZ” INTERNIRANKE, ne bodo nikoli pozabile.
Takrat si za nekaj časa mrknil, napadali so me ISTI, kot me sedaj. :-)))))
Lepo se imej in lahko noč.
Ostali, pa naj glodajo še naprej. Rezultatov ne bo. Po toči zvoniti, je prepozno. Zgodovina se itak ponavlja naprej.
P.s.
V CEKINOV GRAD, pa le pojdi.
Prababi, ozkosti tvojega enostranskega pogleda je najbolj očitna ob dejstvu, da zanikaš in pozabljaš da so pripadniki tajne komunistične policije še pred okupacijo pobijali slovenske intelektualce in sposobne ljudi, kateri bi bili sami zmožni organizirati OF. Kar pa bi jasno komunistom odvzelo primat in ne bi mogli priti na oblast. Da ne omenim plenjenja slovenskih domov, zaradi česar so konec koncev nastale vaške straže.
Kaže, da nimajo težave s spominom tisti, katerim ti to očitaš, ampak tudi in predvsem ti sama.
PRABABI,
mi je žal, da nekaterih reči pač kljub spoštljivim letom še ne razumeš. Predvsem pa, nisem še mrknil, čeprav sem temu bližje kot bi si želel.
Glede Frankolovega pa: zakaj so pa bili v arestu. Če bi se pravočasno odločili, bi pač bili na eni strani in verjetno ne bi bili obešeni. Na beli, ki jih mnogi obsojate, ali na rdeči, ki jih mnogi obsojajo.
V Cekinovem gradu sem pa bil. Ogledal sem si pa tudi Brezarjevo brezno, Teharje, Kočevski Rog. Oboje ti da misliti. Če hočeš.
In še enkrat, kar sem ti napisal že prvič: Bila je vojna. In v vojnah so žrtve. Večinoma nedolžni. Na obeh straneh. In na obeh straneh običajno zmagajo samo komandanti, vsi ostali izgubijo.
Mik,
se oglašam, da ne boš mislil, da sem mrknila, bila je višja sila in maškare, potrebno je bilo šivati, otroci potrebujejo kostume, tudi to znam, ne samo brati brati.:-))) No, sedaj pa bolj resno.
Mik, veliko reči razumem, samo Ti misliš, da ne, Žal, Tvoja volja.
Ko sem napisala, da si mrknil, nisem mislila za sedaj, apak za takrat, ko sem Ti pisala za Tvojega strica. Poglej tam na temi “Cerkev in premoženje”, moj “prvi” post. Ni te bilo nekaj dni, odgovarjali so drugi in me napadali. Na ta forum, si me pa pripeljal Ti. Jaz se s politiko nisem nikoli ukvarjala, sem imela bolj resna opravila.
Vidiš tudi, kaj je zaradi Auschwitza nastalo. Hja, nekateri bi ga radi izbrisali, zamolčali, ker vidijo samo tisto, kar jim odgovarja.
Še marsikaj razumem, ko nekateri tukaj ne, ali pa nočejo. Jaz jim ne mislim več odgovarjati na vsak post. To je “resnično” mlatenje prazne slame. Kar veš tudi Ti. Nekaterim pa bom, ko bom prebrala, pa trenutno ne, ni časa.
Prepuščam jim glodanje “pri kosteh, pri kosteh je najslajše, tako pravijo.
Poznam OBE strani. Zgodovino je treba poznati za več stoletij nazaj; je “hudičevo” prepletena med seboj. Prav zato, je toliko pisanja in prerekanja.
Mik, zadnji stavek, ki si ga napisal:
=== “Ja bila je vojna. V vojni so žrtve. Večinoma nedolžni. Na obeh straneh. In na obeh straneh zmagajo običajno samo komandanti.” ===
Ja to sem jaz že velikokrat napisala že tukaj in tam na forumu “Življenje”.
Ampak, nekaterih se to ne “prime”, trajbajo svoje naprej.
Jaz sem samo napisala svojo zgodbo, da sem bila nedolžna žrtev vojne. Nikjer nisem napisala, da drugi niso trpeli, “krščanarjem”, pa moja zgodba ni všeč, zato me napadajo.
Sem pa danes prebrala tudi tole:
Da so partizani samo čakali v hosti, da bo konec vojne itd. ………:-)))))
Sem prav radovedna kaj bi dejal Tvoj oče??? Pa tudi tisti, ki so bili 4 leta v hosti???? Sem brez komentarja, na taka nakladanja in se lahko samo nasmejim in danes sem se pri prebiranu velikokrat, pa vsega nisem odpirala.
Beseda, brati brati, je velikokrat napisana, pav od tistih, ko bi morale/li brati tudi še kaj za osebno rabo, za kar so namenjene. Ups! To je pa že preveč. Bombe bodo.
Nekatere skrbi moje zdravje, naj ne skrbe, znam sama, ker drugače, me že ne bi bilo. Sem kar v redu. :-))) Že zdavnaj sem se umirila, tudi pri delu, delam manj.
Poskrbeti morajo ZASE, če hočejo dočakati starost, pa za jok, ko bodo odšli.
Rek pravi: “Kakor poskrbiš, tako ležiš”
Konec, pa dočaka vsak, ampak tega, se nekateri še ne zavedajo.
Imej se lepo in pazi, da Te maškare ne odneso. :-))))))
[img]http://pocket-video.net/templates/PocketVideo/images/logo.gif[/img]
#BÄîđîăîé äđóă! Őî÷ó ďđĺäńňŕâčňü ňâîĺěó âíčěŕíčţ ďđîĺęň, ęîňîđűé îáîçíŕ÷čë ýďîőó ěîáčëüíîăî âčäĺî â ĐóÍĺňĺ. Ęŕę #Bňű óćĺ #Bäîăŕäŕëń˙, ˙ ăîâîđţ î î ďđîĺęňĺ Pocket-Video.NET. Ńŕéň ˙âë˙ĺňń˙ đîäîíŕ÷ŕëüíčęîě âčäĺî äë˙ ĘĎĘ, iPOD Video, PSP â íŕřĺé ńňđŕíĺ č ďđĺäîńňŕâë˙ĺň âńĺě âîçěîćíîńňü çŕăđóçčňü Âčäĺî äë˙ ĘĎĘ, Âčäĺî äë˙ iPOD Video, Âčäĺî äë˙ PSP ďî ďđ˙ěűě ńńűëęŕě ń ńîáńňâĺííîăî ńĺđâĺđŕ.Đŕçěĺ
đ âčäĺî íŕ ńĺđâĺđĺ ńîńňŕâë˙ĺň óćĺ áîëĺĺ 550 Ăčăŕáŕéň. Ýňî áîëĺĺ íĺńęîëüęčő ěĺń˙öĺâ íĺďđĺđűâíîăî ďđîńěîňđŕ č áîëĺĺ 900 ďîńňîâ ń îňëč÷íűě âčäĺî äë˙ ěîáčëüíűő óńňđîéńňâ. Ďîëüçîâŕňĺëč PSP ěîăóň çŕăđóçčňü âčäĺî â PMP-ôîđěŕňĺ, ëó÷řčě äë˙ čăđîâîé ďđčńňŕâęč.
#BÇŕőîäč íŕ ńŕéň, #Bđĺăčńňđčđóéń˙, #Bńęŕ÷čâŕé âńĺ ÷ňî #Bçŕőî÷ĺřü č #Bíŕńëŕćäŕéń˙ ďđîńěîňđîě âčäĺî íŕ ĘĎĘ, iPOD Video, PSP!
Çŕőîäčňĺ http://pocket-video.net
Hi!
ALLDAY.RU – Íîâűé ńŕéň äë˙ äčçŕéíĺđîâ ó íŕń řđčôňű.
Ó íŕń âű âű ěîćĺňĺ ńęŕ÷ŕňü âń˙ęčĺ
čęîíęčńîâĺđřĺííî áĺńďëŕňíî.
Ńŕéň îáíîâë˙ĺňń˙ ęŕćäűé ÷ŕń č íŕďîëí˙ĺňń˙ čńęëţ÷čňĺëüíî ńŕěűěč ëó÷řčěč
ęŕđňčíęŕěč.
Îňëč÷íŕ˙ íŕâčăŕöč˙ ďî ńŕéňó ďîçâîëčň íŕéňč âŕě ňî ÷ňî âű čůčňĺ
ęŕđňčíęč, íĺîáőîäčěűĺ äčçŕéíĺđŕě äë˙ đŕáîňű!