Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZA: Ena Barbara

ZA: Ena Barbara

Kako se posuši pomaranče? V enem postu sem prebrala da to delate doma?

sicer nisem Ena Barbara…
če potrebuješ za okraske…jaz pomarančo narežem na tanke kolute in dam na radiator sušit; ali pač kam drugam. Enako limone in kivi….

To je to? No jaz sem pa mislila da je cel postopek. 🙂
Ali se ohrani barva?

ne … malo potemnijo … kasneje celo porjavijo … samo je lepa barva … kolutek zgleda tak starinski 🙂 … ampak vonj pa ostane.

B.

Fajn se posušijo tudi v sušilcu za sadje. Pa v cvetličarni sem videla, da jih prodajajo – 50 SIT za kolutič- pa so predrage.

Ojla, sem šele zdej na netu, pa vidim, da so ti punce dale čist fajn odgovore. Rekla bi samo to, da je res fino, kot je že rekla acjom, da jih daš sušit na toplo. Ne kar tako, nekam na zrak, ampak res nekam na toplo, pa še potem je fino, da jih čim večkrat obrneš.

Super je tudi sušilec za sadje.

Koliko debele rezine? Kaj pa vem, mogoče ene 4mm, da je potem lepa rezina. Upoštevaj, da se da na venček samo tiste manjše koleščke, oz. nalomljence, kar ti pa ostane teh posušenih pomaranč, sem pa jih pa jaz eno leto navezala na rafijo in jih spustila dol iz lustra nad jedilno mizo. Zraven sem obesla še nekaj figuric iz slame, in pa cele orehe. Res lepa božična dekoracija.

Hvala punce za odgovore!

New Report

Close