Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za “eno pač”

za “eno pač”

“Ena pač” , ki si odgovrjala na vprašanje o tem, da is ostala doma z otroki, mene pa zanima kako si si uredila status, si prijavljena na zavodu kot gospodinja? In si plačuješ prispevke? Ti potem kao teče delovna doba ?

kako je s tem’

formalno zaposlena pri možu – sicer z eno čist majčkeno plačko, pa vendar. leta mi tečejo.

Do sedmega ali osmega leta starosti najmlajšega otroka, si lahko plačuješ delovno dobo kot mama, zdravstveno zavarovana pa si npr. po možu, kot občan…
Sicer nisem ” ena pač”, vendar ti bo mogoče v pomoč. Jaz sem si status uredila tako.

Hvala obema za pomoč. Miss, to si plačuješ prek zavoda za zaposlovanje ne? torej greš gor, se prijaviš na zavod za zaposlovanje in poveš, da se prijavljaš kot gospodinja, oz mama, samo da si plačuješ delovno dobo? Ali kje drugje?Koliko te to znese to na mesec?

hvala

Katja, tudi jaz imam tako urejeno zavarovanje za pokojninsko dobo. Urejaš na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), na izpostavi tvojega stalnega prebivališča.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close