Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za eno vrsto zelenjave in dve vrsti sadja me zanima, za kaj jih uporabljate?

Za eno vrsto zelenjave in dve vrsti sadja me zanima, za kaj jih uporabljate?

INGVER

AVOKADO

KOROMAČ

Ingver- dodam čaju, za kakšno pecivo ( nismo preveliki ljubitelji)
Avokado- mešana solata, gvakamole, tudi namaz
Koromač- kuhan okisan, včasih smo ga tudi delali v pečici (popečen, gratiniran), sedaj samo še v solati

Ingver uporabim za čaj ali pa ga naribam, pomešam z medom, dam v kozarček in v hladilnik, potem pa vmešam v čaj. Sin ingver uporablja za kuhanje.

Avokado meni ni nekaj wow, sin dela iz njega kreme ali pa ga uporablja za kuhanje.

Koromač imam za juhe, dodam kakšni omaki, sladkemu zelju ali pa za rižoto.

Ingver za čaj, ga kandiramo, uporabljamo v azijskih receptih, tistega v prahu pa tudi za piškote in pecivo.

Avokado mažemo na kruh in jemo na žlico, včasih namaz ali guakamole, narežemo v solato ali dodamo v sendvič, se pa ta narediti tudi odlično čokoladno kremo ali torto iz njega, a meni ga je škoda za to.

Koromač je odličen v juhi ali v smetanovi omaki z lososom, popečen in gratiniran v pečici.

Ingver, svez ali v prahu, kot zacimbo pri veliko azijskih jedeh. Svezega tudi kot dodatek limonadi in vcasih caju, suhega kot zacimbo v jabolcni in bucni piti. Vedno pa male kolicine, da ne povozi ostalih okusov.

Avokado redko, za solate, namaze in omake.

Koromac najraje v kombinaciji s krompirjem kot prilogo k ribam. Ali pa kot dodatek kaki solati, ce gre po okusu skupaj.

Ingver najpogosteje za čaj ali v korenčkovi juhi. Občasno v kakšnem azijskem receptu.
Avokado polovico avokada na žlico za malico, v solati, narezanega zraven jajc na oko, kot namaz. Za sladice ga je tudi meni škoda
Koromača ne uporabljam, ker mi nima všečnega okusa.

Ingver naribam, zraven narežem celo limono in zalijem z medom. Dobim sirup in pijem kot topli napitek.
Avokado jem tak kot je.
Koromača ne uporabljam, se priporočam za kakšen kuharski nasvet;)

Nič od tega ne uporabljamo.
Smo nabavili, preizkusili … Ostanek je šel v bio odpadke.
Nam ni všeč.

Ingver dodam azijskim jedem, naribam v sadni smoothi ali v bučno juho.

Avokado narežem in dodam v solato, zmečkam z vilicami in iz njega naredim gvakamole namaz, rezine dam na sendvič ali v wrap (super je v kombinaciji z lososom, paradižnikom, zeleno solato ali špinačo in smetanovim namazom).

Koromača ne uporabljam.

Ingver nariban v čaju.
Avokado mi ne gre po grlu..tak masten mi je.
Koronač mi ima premočan okus. Kak košček bi pasal ampak mi je škoda potem vse ostalo stran vreči.

Ingverja skoraj nikoli ne uporabljam; ko sem prehlajena si delam napitek iz vročega ingverja. Rada imam ingverjeve piškote, ampak jih delam iz suhega ingverja, ne svežega.

Avokado jem predvsem na kruhu kot namaz (zmešam z raznimi stvarmi, od zelišč do drobno nasekljane zelenjave) ali pa narežem na kocke v solate.

Koromač je pa pri nas doma in sem ga vajena jest od vedno. Nisem ljubiteljica surovega koromača, čeprav ga marsikdo je. Najraje imam dušenega na olivnem olju in česnu, včasih ga pečemo na žaru ali v pečici (kar zraven krompirja in gomojne zelenjave), v zelenjavne juhe dam, včasih ga dušim z drobtinami, enkrat sem ga celo nadevala in pekla v pečici. Perje (pri domačem koromaču je perja ogromno, preveč, da bi ga vsega kuhala zraven, v trgovini je večina odrezanega) nasekljam v solate, namaze, skuham s krompirjem v kosu (predvsem ko gre za divji koromač), ali pa ga imam v šopku na okenski polici, ker mi je lepo in diši 🙂

New Report

Close