za fante
Ja, treba se je poučiti! 🙂
Zanimive so tudi knjige, kjer so glavne osebe fantje, posebno če so prvoosebni pripovedovalci. Takih pa ni prav veliko. Na misel mi pride žalostna zgodba Baronov mlajši brat (Mal).
Za najstnike po mojem mnenju manjka knjig. Za najstnice jih je vseeno malo več. In meni najbolj zanimive mladinske knjige (recimo tiste malo starejšega datuma, kot so Ta glavna Urša, Najstnica Tina …) mojega najstnika seveda ne pritegnejo, zato iščem pomoč.
No, pa Pregl je še fajn, ko ima tudi nekaj “fantovskih”, kot so Spričevalo, Srebro iz modre špilje, Odprava zelenega zmaja, Geniji …
V romanu Zlati zob Tadeja Goloba fantje plezajo in še kaj zelo razburljivega se zgodi, v Zvezde vabijo Mihe Mazzinija si eden od glavnih junakov sam naredi domači fitnes – ni to glavna tema romana, se pa bere napeto in ga požreš na dušek. Glavna junakinja je tekačica v knjigi Nikoli ne reci, da te je strah Giussepeja Catozzele (temtika drugače begunstvo). Fantje v glavnih vlogah: obe knjigi Kevina Brooksa – IBoy in Dnevnik iz bunkerja, Trinajst razlogov Jayja Asherja, vse knjige Johna Greena, mularija jih požira, Melvin Burgess je tudi en avtor, ki je zanimiv za fante – se kaj najde se 🙂