Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za fibra – ženska psiha

za fibra – ženska psiha

Ne vem, če sem kompetenta za odgovor, saj nimam otrok.
Vendar bom vseeno poskusila:

1. Otroštvo sem preživela v družini, kjer sta mi oče in mati ves čas (nezavedno) dajala vedeti, da sta skupaj zaradi mene, misleč, da mi s tem delata dobro, kajti v resnici sta me oba imela neizmerno rada. V nesrečnem zakonu svojih staršev sem trpela in si včasih nisem želela nič drugega kot to, da bi se starša ločila.

2. S sedanjim partnerjem sva skupaj deseto leto, ljubiva se in navkljub vsem željam, trudu in ljubezni, otro(č)ka v najinem domu ni.

3. Ljubezni se ne da izsiliti:
Kot študentka sem hodila s fantom, ki je takrat končal medicino in začel delati kot zdravnik in vsi so govorili – dobra partija (kot da sem z njim zato!?) – tudi zaprosil me je, a sem ga zapustila zaradi drugega, v katerega sem bila brezumno zaljubljena še od prej, t.j. še preden sem začela hoditi z “medicincem”, čeprav sem razumsko vedela, da me ta drugi niti ne ljubi, niti mi ne nudi kakršnihkoli “ugodnosti”. Z “medicincem” sem hodila cca pol do tričert leta (tako dolgo, kot ti živiš s to drugo) in se trudila pozabiti prejšnjega. In ves ta čas me je neznosno bolelo in sem trpela, zavedajoč se, da nekdo brezupno ljubi mene in da nekoga drugega brezupno ljubim jaz. Bilo mi je zelo hudo.
To je bilo pred leti.

p.s. Nikogar ne gre obsojati. Oba zaslužita srečo. Skupaj ali pa narazen.

lp

Moram priznat, da mi je točka 1. precej precej misliti. Še posebej, ker sem to nekje že slišal in že takrat je seglo precej globoko, ko se pa stvar ponovi, pa se to res zasidra – Hvala Ti.

Pod točko 2 nimam kaj pametnega povedat in tudi ne bom nadpameten, da še poskušajta (tudi poskušanje ni slaba reč-oprosti za neumestno), Vama pa želim, da bi se vama želja uresničila.

pod 3. Mi je jasno, da se ljubezni ne da izsiliti in tudi poroke in zveze iz prereačunljivosti so slaba naložba – mimogrede ostariš, dobiš lepe denarce, ostaneš pa brez ljubezni. Te pa z denarjem ni moč kupiti al ne.

Hvala za odgovor

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close