Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za hišo nimam denarja, v stanovanju mi ni ok

Za hišo nimam denarja, v stanovanju mi ni ok

Realnost je taka: želim si živeti v hiši, ampak denarja za nakup in vzdrževanje hiše pač nimam.

Živim v stanovanju, ampak to ni to. Pogrešam naravo pa vse. Samo balkon mi ni ok.

V prihodnosti bi si rada kupila kaj boljšega. Kaj vem, v roku 15 let recimo. Pač prodala stanovanje, kaj našparala in kupila. Ampak ja, tudi takrat itak ne bom imela dovolj za hišo. Tako, da to itak odpade. Z eno plačo oz. mogoče takrat že penzijo pač ne moreš vzdrževat hiše.

Ideje kako do nečesa boljšega?

Čekirala sem vse mogoče variante, ko je stanovanje v hiši oz manjšem bloku pa ima vrt ali pa atrijska stanovanja, vse noro drago. Ni šlo. Našla sem sicer ene tri objekte, kjer so bila 4 stanovanja notri pa zraven nekaj vrta, ampak vse v razpadajočem stanju. Kar je bilo pa ok pa občutno predrago.

Pa nujno mi je, da je avtobus blizu. Ker pač imam že sedaj izkušnje kako je, če ne moreš avta voziti, moraš pa parkrat na teden k zdravniku.

Ideje?

Super bi bilo recimo nabavit hišo, dvostanovanjsko in eno stanovanje oddajat. Ampak, itak nimam šans. Tudi v roku 15 let ne.

Bivalni vikendi niso primerni. Tako, da ne mi to pisat.

Očitno najmlajša nisi. Financ, da bi vzdrževala hišo nimaš, ko boš v penziji, jih bo seveda še manj. Razmisli, če je res vredno zdaj se odrekat vsemu in šparat, da boš mogoče (ali pa tudi ne) nekoč na stara leta kupila hišo, ki ti bo samo v breme. Je res vredno?

In iščeš v Piranu ali v Beltincih?

Bivalni vikend pa ni primeren, ker?

ne moremo vsi vse imeti. Nismo vsi lepi in pametni. Tudi jaz bi imela svojo hišo z vrtnarjem in bazenom.

Jao, pa saj sem napisala, da ne hiša, ker nimam financ zanjo?

Bivalni vikend: že 100x napisano – slabe fasade, veliki stroški ogrevanja, da ne omenjam, da so spalnice zgoraj, WCji pa spodaj.

Če si tako želiš vrta, pa vzemi v najem kakšen kos zemlje, ti jo dajo zastonj, brez najemnine.

Če nimaš denarja, si nimaš kaj pomagati. Ne kupuj kakšne stare hiše, s čim jo boš pa obnovila? Če ni denarja, si nimaš kaj pomagati. Žal.

…koliko si vešča delati.   Manjša pritlična hiša  je nekaj popolnoma drugega za vzdrževanje kot npr  visoka hiša.      Res pa  da moraš kaj znati naredit, tudi kot ženska. In delo in stvari za popravilo tudi videt .  Da za vsak drek nekoga kličeš  ne boš vzdrževala ne stanovanja kam šele hišo.   +  da delo ni samo  šminkanje okolice  z rožcami in penzlanje ograje.    Da si omisliš dvostanovanjsko zato da boš eno stanovanje oddajala…   ja v neki vukojebini, kamor boš fasala take brez denarja s kupom frocovja s katerimi se boš na koncu po sodnijah vlačila da jih boš ven spravila.

Glede na finance katere imaš.   Moj nasvet.   Tam  štajerska  vukojebina  ala haloze so za take,  iz štale narediš apartma in oddajaš.  Folk hodi povsod tud tam.   Boš imela  boljš dohodek kot z najemniki.  Kakega desca tam tudi dobiš za kakšna bolj moška dela.  K dohtarju pa  obstaja v sklopu občin  prostofer.   Ali pa kakšnga uhaklaš….

Ali lahko napišeš vsaj lokacijo, da bi ti lažje svetovali?

sidrarka je danes v elementu,. odprla že petnajst novih tem. pri 50+ brez službe, sedaj bi na kar hišo.

vrtičakrca

05.05.2025 ob 20:40

Bivalni vikend: že 100x napisano – slabe fasade, veliki stroški ogrevanja, da ne omenjam, da so spalnice zgoraj, WCji pa spodaj.

Kaj točno bi rada slišala? Če nimaš denarja za željeno, tega pač ne moreš imeti. Nihče od nas (verjetno) nima vsega, a ne?

Bajta ne, ker nimaš denarja. Atrijska stanovanja ne, ker nimaš denarja. Bivalnega vikenda ne bi. Denarja nimaš ne za nakup, ne za obnovo, ne za vzdrževanje. Prevoza in/ali zdravja očitno nimaš, torej v neko lovsko kočo sredi ničesar ne moreš.

Kaj zdaj hočeš? Nehaj travmirat in si življenje osmisli s tem, kar imaš in kar si lahko privoščiš.

Ne bluzi in se spusti na realna tla. sprijazni se da s fantaziranjem še noben ni prišel do hiše. Pišeš bedarije in če ti 100 ljudi predlaga sprejemljive opcije, boš vedno našla razlog, zakaj nekaj ni okej. Tipični jamrač ki bi mel vse, za to pa ni pripravljen naredit nič. BV!

Boš v stanovanju.Na situacijo glej realno.Finančno ne gre več kot stanovanje. Sprijazni sed s tem in ne sanjari. Prej ko boš to naredila/saprejela, lažje bo.

Jaz bi na tvojem mestu iskala na lokaciji, kjer si želiš biti, eno mini zemljišče (zazidljivo). Nato pa bi gor postavila eno mini pritlično hiško. Za eno osebo je 40-50 kvadratov vrh čez glavo – npr. modularni objekt. Ti ga naredijo v tovarni, ti pripraviš papirje in ploščo, kamor se zadeva postavi. Pridejo, ti postavijo in imaš. Vnaprej vse dogovorjeno – od oken, izolacije, notranjosti (vtičnice, itd). Ker je zelo majhna kvadratura (in ne gre za klasično gradnjo), je tudi bistveno manj denarja potrebno kot investcijo.

To imam jaz v mislih za naju z možem, ko bova otroke spravila do kruha in bova rabila manj kvadratov.

ta takšno hišo ima vsak Slovenec denar 🫡

.https://youtu.be/SL0l1rDKF6Y

išči manjše zemljišče, zanimiva ideja. Bom to počekirala. Itak zdaj še iščem ideje. To bi bilo čez 15, 20 let. Ampak nepremičnine so itak dolgoročni projekt.

A nismo nekaj podobnega že brali?

Najbolj realno pa se mi zdi, da pač nekoč kupim stanovanje v hiši. Cele hiše itak ne. Mogoče pol al pa tretjino hiše. Našla sem objekti, kjer so notri po 4 stanovanja, vrt. Samo v slabem stanju. Upam, da našparam in najdem kaj takega, samo, da bo v ok stanju.

Odgovor na objavo uporabnika
nočna izmena, 05.05.2025 ob 21:12

ta takšno hišo ima vsak Slovenec denar 🫡

.https://youtu.be/SL0l1rDKF6Y

Koliko denarja rabiš za to? Zemljišče, priklop elektrike, vode, kanalizacije, taka hiška in oprema. Zna kdo izračunat?

Hja, za samsko osebo, če nimaš neke hude plače, bo težka. Sploh v penziji.

Bloki so pač za rajo. Kaj češ.

Bi tudi ostali radi uživali v lepi okolici, realnost za velik del ljudi je pač stanovanje v bloku. Eni pa še tega nimajo.

Itak je to že super, da imaš kot samska oseba vsaj stanovanje v bloku. Koliko samskih oseb to zmore?

Odgovor na objavo uporabnika
vrtičakrca, 05.05.2025 ob 20:40

Ce si b Lj , si raje najami vrticek od Mol-a. Tistega, ki ima lastno uto

Pa kaj boš vrtičkala, če že zdaj ne moreš prilezt gor po štengah v spalnico ? Pa imet eno kahlo gor no. Al pa v pritličju v dnevni spat, da maš hajzl pri riti, pardon, pri roki ? Čez 15 let boš še bolj švoh. Ti bi pa šparala, namesto, da uživaš zdaj, si ozeleniš balkon. Zakleneš vrata in greš na sprehod v naravo, namesto, da moraš kar naprej nekaj kosit, okapat, šraufat, ruvat plevel, menjavat streho itn.

Ne, nisem iz LJ. Pa tudi ne zanima me to, da imaš vrt nekje daleč stran od stanovanja. Jaz si želim tako, da stopiš ven in imaš takoj naravo, travo, kamor se lahko vržeš in bereš knjigo. Da imaš takoj gozd v bližini. Ne to, da živiš v mestu, par km stran pa imaš nek vrt. To ni to.

Ne mislim ogromnega vrta, ampak vrtiček, malce trave, da lahko vržeš gor ležalnik, v miru bereš knjigo. Pa kako solato pa kako rožo imaš.

Tisti, ki vam je čudno imet WC v isti etaži kot spalnico: kako pa vi živite, v kaki objektih, da morate ponoči iz postelje do WCja po stopnicah? Da vam je tak način tako normalen*?

Xyz359, v kakšni luknji to živiš, da imaš WC v drugi etaži kot spalnico? Da nimaš mogoče celo WC na štrbunk, da take bebavosti klobasaš?

Mestni pač ne razumete, da tisti, ki smo s podeželja pač pogrešamo naravo. Se ne počutimo ok v mestu.

Oprosti, jaz živim v hiši sredi narave, dva WCja, zgoraj in spodaj. Ampak, imam denar za takšno bivanje. Ti ga nimaš. Če ga recimo jaz ne bi imela, bi bila srečna v stanovanju z balkonom, pa tudi z vikendico. Sem bila vedno z malim zadovoljna, pa mi je življenje namenilo veliko. Tako pač je.

Xyz359, hu, 2 WCja imaš. In ti se potem čudiš, da drugi pričakujemo WC v istem nadstropju kot spalnico?

Če ti je vse tako super v življenju, zakaj pa si tako zlobna in strupena do ljudi, ki jih ne poznaš? Močno dvomi v tvoje super življenje. Ljudje, ki jim gre fajn, ne bodo na moni zlivali svojega strupa po drugih ljudeh. Zadovoljni ljudje pač ne zganjajo zlobe, ti jo pač zganjaš. Zlobo ja, koristnega pa ne znaš nič napisat.

New Report

Close