Za izkušene z IPL odstranjevalci
A tale tvoja mašina ni imela priloženih navodil, pa na spletu, na Youtube tudi nič zanj ne najdeš – how to?
Imam Braunovega – dlake je treba pristriči, skrajšati na nekaj par milimetrov za čimboljši učinek -da cela dlaka ne posrka svetlobe, ampak minimalni del, da gre večina potem do korenine v globino, ne pa v dlako nad “zemljo”….
A tale tvoja mašina ni imela priloženih navodil, pa na spletu, na Youtube tudi nič zanj ne najdeš – how to?
Imam Braunovega – dlake je treba pristriči, skrajšati na nekaj par milimetrov za čimboljši učinek -da cela dlaka ne posrka svetlobe, ampak minimalni del, da gre večina potem do korenine v globino, ne pa v dlako nad “zemljo”….
[/quote]
Hvala – nisem še kupila, se še odločam, zato navodil še nimam v roki Kaj pa poleti, se to sme?
[/quote]
Hvala – nisem še kupila, se še odločam, zato navodil še nimam v roki Kaj pa poleti, se to sme?
[/quote]
Seveda se sme. Pa itak, kljub pisarijam, zadeva ni trajna, zato je treba po prvih bolj frekventnih terapija, postopek ponavljati po mojih izkušnjah vsak najmanj mesec, četudi pišejo na 8 tednov.
Imam philipsovega. Dlake moraš pobrit. Letni čas ni pomemben, saj ne naredi opeklin.
Postopek moraš ponavljati toliko časa, da dlaka ne zraste več. Pri meni trajno niso zrasle več (aparat imam ene 5 let).
Samo ti za domačo uporabo so premajhni za npr. cele noge. Najlepše primejo pri temnih dlakah na svetli koži.
Na kaj pa moraš biti pozoren pri nakupu. Ok ena pravi da ti za domačo rabo niso uporabni za celo nogo. Kakšnega pa naj bi si potem človek kupi.
Jaz imam zelo temne dlake in tudi veliko jih je. Sedaj jih pulim pod nogami z epilatorjem nad kolenom pa jih brijem se mi zdi da bi me preveč bolelo.
Ampak to ponavljanje mi gre na živce, vsak teden z epilatorjem. Jaz se v cca 10 letih nisem navadila.
kakšen je vpliv tega na telo – kožo samo, in druge strukture v telesu – a ima to kakšen vpliv, lahko škodljiv? Npr. tam kjer so bezgavke, okolica rodil itd… ima to kakšen vpliv?
[/quote]
A si že slišala za google?
Ti verjetno tudi redno uporabljaš avto, pa najbrž ne znaš razložit, kako deluje motor z notranjim izgorevanjem in koliko plinov spustiš v zrak med povprečno vožnjo, a ne da ne?
kakšen je vpliv tega na telo – kožo samo, in druge strukture v telesu – a ima to kakšen vpliv, lahko škodljiv? Npr. tam kjer so bezgavke, okolica rodil itd… ima to kakšen vpliv?
[/quote]
Ti verjetno tudi redno uporabljaš avto, pa najbrž ne znaš razložit, kako deluje motor z notranjim izgorevanjem in koliko plinov spustiš v zrak med povprečno vožnjo, a ne da ne?
[/quote]
če nimaš odgovora, ti cinična in zajedljiva ni potrebno biti, lahko se vzdržiš. sem lepo kulturno vprašala, svoj egotrip lahko greš znašat drugam. In ja, glede mojega telesa in tistega kar počnem z njim sem precej bolj odgovorna in zavzeta za poznavanje, kot pa glede stvari, ki mi pomagajo služiti in opravljati določene stvari v življenju – ala priti od točke a do točke b.
če pa je tebi vseeno in te zanima in ti je pomembno zgolj in samo lepota, brez poznavanja vpliva in cene, ki jo zato plača tvoje telo, pač tvoj problem oz. tvoja izbira. Samo zato, ti še ni potrebno biti nesramna do ostalih.
[/quote]
če nimaš odgovora, ti cinična in zajedljiva ni potrebno biti, lahko se vzdržiš. sem lepo kulturno vprašala, svoj egotrip lahko greš znašat drugam. In ja, glede mojega telesa in tistega kar počnem z njim sem precej bolj odgovorna in zavzeta za poznavanje, kot pa glede stvari, ki mi pomagajo služiti in opravljati določene stvari v življenju – ala priti od točke a do točke b.
če pa je tebi vseeno in te zanima in ti je pomembno zgolj in samo lepota, brez poznavanja vpliva in cene, ki jo zato plača tvoje telo, pač tvoj problem oz. tvoja izbira. Samo zato, ti še ni potrebno biti nesramna do ostalih.
[/quote]
Če si tolk zavedna, se pa menda ne boš zanašala na mnenje ene blesave forumašice, ki se neodgovorno cvre z neko obskurno napravo. Najmanj, kar lahko narediš je, da se sama pozanimaš, ne da informacije dobiš iz najbolj nezanesljivega vira ever.
[/quote]
Če si tolk zavedna, se pa menda ne boš zanašala na mnenje ene blesave forumašice, ki se neodgovorno cvre z neko obskurno napravo. Najmanj, kar lahko narediš je, da se sama pozanimaš, ne da informacije dobiš iz najbolj nezanesljivega vira ever.
[/quote]
kaj ti ne paše – vprašala sem za izkušnje in če ima mogoče kdo kakšne informacije o tem…ne samo tebe, ampak kogarkoli, ki kaj ve o tem… kaj te toliko moti, da si tako naelektrena in sikaš naokoli ob normalnem vprašanju… če nimaš kaj za povedati in odgovoriti na to – tudi ok, samo sikati in napadati ti ni treba non stop no.
tole sem našla na netu in dermatologinja govori tudi o najstnicah, ki jim svetuje,da se počaka do konca pubertete.
http://m.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/varno-do-gladke-koze
tole sem našla na netu in dermatologinja govori tudi o najstnicah, ki jim svetuje,da se počaka do konca pubertete.
Hvala, samo nasveti v nekih kvazistrokovnim reklamnih člankih iz Slovenskih novic me res ne zanimajo
[/quote]
Hvala, samo nasveti v nekih kvazistrokovnim reklamnih člankih iz Slovenskih novic me res ne zanimajo
[/quote]
[/quote]
mogoče je res medij tak, ampak odgovarjala je pa dermatologinja.
Po 40. bodo itak same začele izginjati, jaz jih nimam skoraj nič več.
Sem si jih pa brila tudi nad koleni in se navadiš. Ne vem, mene je bolj bolelo spodaj, spredaj na kosti, kjer je samo koža in nič mesa.
[/quote]
Hvala za compliment ampak sem že 40+ pa nič ne zgleda da bi same pobegnile. Kar hitro zrastejo nazaj. Se mi zdi da je vsako leto slabše. Da po pred parimi leti po uporabi epilatorja rasle počasneje sedaj pa se stalno goste in zresejo zelo hitro. Sja pravim cca na 7-10 sem moram z epilatorjem.
Zato bi želela nekaj malo bolj trajnega če pa bod še bolj redke pa sploh super.
Jaz sem ga kupila pred dvemi meseci. Pred uporabo je potrebno dlake obriti. Je kar težko po nogah, ker iste točke ne smeš dvakrat in sledenje mestom, kjer si že osvetlila je težko. Zato grem jaz počasi, raje spustim in bom naslednjič zadela, kot nekje dvakrat. V navodilih piše, da se po tretmaju ne smeš sončit in da se je dobro še en teden izogibati soncu. Zato ga bom jaz letos še enkrat uporabila, potem pa spet jeseni. Na nekaterih mestih dlačic ni več Vsekakor priporočam! Bo pa seveda treba delati obnovitve, a vsaj nič ne bolijo.
Uporabljam Philips Lumeo 8 mesecev in kar se mene tiče lahko rečem, da je bila vredna nakupa. Prej sem se morala briti na vsake 2 do 3 dni, oziroma depilirati vsaj enkrat na teden, zdaj pa pobrijem samo kakšno dlako sem in tja, ki sem jo z IPL-jem mogoče zgrešila. Tretma na celotnih nogah, pazduhah in bikini delu ponavljam na dva do tri tedne, čez celo leto, zgolj zato, da imam v vmesnem času mir, sicer bi bilo britje bolj pogosto. Ker je težko slediti katere dele si že osvetlil in katerih ne, si pomagam z belim črtalom za oči, tako da zarišem trakove v širini okenčka na aparatu in potem samo drsim po začrtanih delih. Ni nobenih vraščenih dlak, kar je bilo pri depilatorju stalnica. Efekt pri meni je boljši po nogah, kot pri pazduhah in bikini predelu. Tu še vedno nisem dosegla, da bi lahko opustila tedensko britje tako kot sem ga na nogah. So pa dlake vseeno bistveno redkejše in rast počasnejša, kar je zame več kot dovolj.
Tudi jaz imam tako izkušnjo s philipsom lum
Bikini predel najmanjši učinek, na nogah največji. Nisem pa iz navodil razumela, da se ne sme dvakrat na isto mesto. Spomnim se samo, da je pisalo, da učinek ni večji če dvakrat osvetlil isto mesto. Jaz nisem posebej pozorna na to, v prihodnje bom pa pazila. Lp.
Sama se sicer trudim, da istega mesta ne osvetlim dvakrat, ampak tudi če ga, nimam kakšnih problemov zaradi tega.
Piše pa na njihovi strani http://www.philips.si/c-m-pe/odstranjevanje-dlak/lumea pod razdelkom “Kako uporabljati Lumeo”: Aparat Lumea med osvetljevanjem počasi pomikajte po predelu za odstranjevanje. Istega mesta ne osvetljujte večkrat.