Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za Kitty – o sinusih

Za Kitty – o sinusih

Živjo,

v eni temi par dni nazaj, v zvei s sinusi, si omenila, da si pri vnetjih sinusov pomagaš in pozdraviš s inhalatorjem. Prosim, če malo več napišeš o načinu uporabe (kolikokrat na dan, koliko FR, kateri nastavek uporabiš za sinuse).

Meni so ga svetovali zaradi ponavljajočih bronhitisov in vnetij sinusov, doma imam inhalator Medel, ki ima tudi več nastavkov. A mi mora to splošni zdravnik predpisat?

Hvala in še kakšen nasvet drugih je seveda tudi dobrodošel,

LP,
Nataša

Jaz imam drugo znamko ma predvidevam, da je to ista stvar.
Jaz za sinuse uporabljam nastavek, ki gre direkt v nos. Tako se mi zdi da gre najdlje pa še najmanj neprijetno mi je.

Tekočine pa kupim v trstu v lekarni. Pri nas ne vem kaj imajo. Imajo pa zelo različne proizvode glede na težave. Je vse v prosti prodaji in ne potrebuješ zdravnika. Do zdravnika pa seveda moraš, če je hudo in bi recimo potrebovala antibiotik. Inhalacije je treba uporabit takoj, ko začutiš da se kaj začenja sicer zna biti potem prepozno. Pomagajo pa seveda tudi, če piješ antibiotike in tako skrajšaš čas zdravljenja.

Jaz največ uporabljam ene naravne, ki so v bistvu pripravljena morska voda. To recimo priporočajo tudi za dojenčke. V nosečnosti sem uporabljala to in fiziološko.
Kadar je pa hudo pa tudi kaj bolj agresivnega, tako da sinuse res odpre v najkrajšem možnem času.

Ni to pri nas Sterimar?

Kar kupim jaz je prav za aerosol. Te pa ne vem če jih lahko za inhalacije uporabiš.

Kitty, hvala za odgovor.

Antibiotike že imam, najprej Amoksiklav (10 dni), sedaj še Sumamed (bolj zaradi bronhitisa). Bolečin v sinusih pa nimam, večja težava je neprehoden nos in zelen izcedek. Operil pa že tako predolgo uporabljam. No sedaj je na srečo bolje, na ORL sem naročena konec aprila in upam, da ne bo treba na drenažo

Meni so svetovali fiziološko razstopino, ne vem pa kolikokrat na dan in koliko naj jo dam v inhalator – če mogoče katera ve???

Ker tudi Tanč spremlja ta forum bi bilo dobrodošlo, če bi se vmešala:)

Lep dan,
N

Fiziološka je podobno kot Sterimar. Če kaj vem od otrok, jo lahlo uporabljaš v neomejenih količinah. Po potrebi pač.

Za fioziološko ni omejitev. Samo kadar je tako hudo obstaja precej boljših proizvodov, ki veliko prej odprejo nos in jih lahko skupaj z antibiotiki uporabljaš.
operil pa kar se da omeji saj ti čisto uniči sluznico. Jaz ga uporabim če je res hudo le za spat.

Punce jaz bi se mal vmešala v vašo debato :))
Že v soboto sem opisala svojo izkušnjo s sinusi, ki se mi zdravijo že cele 4 tedne, spodnji temi.
Zdej me pa neki zanima, če morda katera pozna odgovor na moj problem.. Po dveh rundah Hiconcila, so mi prejšnji petek delali drenažo, zvečer sem kravela predvidevam da zaradi tega posega. Dobila sem antibiotike Betaklav za en teden. V soboto (pred dvema dnevoma) pa sem zopat začela opažati v izpljunku kri. Problem je ker imam nos prehoden, suh in nič ne gre ven. Vse kar se sčisti, se preko tega da sluz izpljunem, vendar pa je ta sluz vsak dan zelo krvava. Zjutraj črna kri, čez dan rdečkasto-rjava… Sicer sem jutri zopet naročena na ORLju, ker mi je bilo rečeno, da naj pridem nazaj, če ne bo v redu.
Mogoče samo katera ve kaj bi bil vzrok tem kravavitvam, da se psihično pripravim na jutrišnji dan 😉 Ne tako kot zadnjič, ko nisem vedela, da drenaža sploh obstaja in sem jim skoraj s stola ušla, ker tako boli. Kljub temu, da vmes govoriš “tika-taka” imaš oziroma sem imela vseeno čas tulit 🙂
Aja, jaz drugače uporabljam razpršilo Aqa Maris, mi je bilo rečeno, da vsako uro v vsako nosnico po en izpih in pa razpršilo Nasonex, ki pa se dobi samo na recept.

New Report

Close