Najdi forum

Za Klemenaxx

Pozdravljen!

Pri clean disku se mi pokažejo (imam WinXP Pro) med drugim tudi Compress old files. Ker jih je za cca 500 MB bi rada videla katere datoteke so to, ker ne bi rada kaj brisala – da si ne sesujem mašine.
Sem že spraševala nekoga, ki ima narejen MCP za WinXP, pa se že nekaj dni muči z iskanjem – sploh mu ni jasno kaj bi to bilo.
Ali mogoče ti veš kje bi te datoteke našla, da jih pregledam pred brisanjem.

Hvala lepa,
Natasha

Če smem, čeprav je strogo za Klemenxxa:) Old files nimaš nekje na kupu ampak so razmetane po celem disku. Da bi jih dobila na kup lahko uporabiš iskanje po datumu, za keriterij iskanja pa vse datoteke (*.*).

Zdravo!

Huh, s temi zadevami so križi in težave.
Namreč nad Opcijo Compress Old Folders uporabnik, niti administratorji nimajo
sploh kontrole.

In je to zopet neka divja Microsoftova pogruntavščina.

Ok na kratko:
Rešitev za odstranjevanje Compress Old Folders

– Odpreš Regedit (start – run Regedit)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Compress Old Files

Najprej naredi Export tega ključa (key), v slučaju problemov lahko narediš restore
Key-a.
V polju: Compress Old Files POBRIŠI VSE vrednosti
in na koncu pobriši še ključ Compress Old Files ..Da onemogočiš WIndows XP
sistemu, da izkorišča to “bedarijo”.

V bistvu resno nihče nima kontrole nad temi zadevami.
Če jo pobrišeš s tem ne izgubiš čisto nič.
Prej bi dejal, da pridobiš na prostoru na disku in seveda posredno tudi na
hitrosti stroja samega.

Pravniški Mumbling Jumbling:
————————————————–
Jaz Klemenxx (saj itak skoraj nihče ne ve kdo sem hehe), javno izjavljam, da so
zgoraj napisane informacije točne in pri meni delajo.
Vendar pa ne odgovarjam za nikakršne posledice uporabe tega nasveta.
Če bo pričel padati dež jaz nisem kriv. Če se bo proti večeru pričelo mračiti jaz tudi nisem kriv.
Če bo kava mrzla, sem si pa kriv, kaj pa pišem tukaj..

lp

Na žalost sem prej spal, pač pomanjkanje kofeina.

Hja, teh datotek ne moreš videti.
To so neke prastare datoteke, ki so razsejane po celem disku, v stilu Microsofta
malo tukaj, malo tam in nikjer nič.

Ampak raje odstrani tisti ključ v Registry-ju, pa jih ne bo več.

lp

No, saj to gre za to, da bi mi mašina malo hitreje delala. Imam namreč “manijo”, da redno delam defragmentacijo diska – tako da ravno nimam “razmetane” ene datoteke po celem disku. Mi je pa zadnje čase začel računalnik malo preveč “ružiti”, pa sem pogledala disk cleanup. No in tukaj smo jih našli!!!
Po “spremembah” v registry-ju je zdaj velikost 0 KB.

Verjetno je res MS finta, da se teh datotek ne da videti – prepričana sem, da je to komercialna fora – da bodo lažje prodajali novo verzijo.

Najlepša hvala,

Natasha

PS: V zvezi s Pravniškim Mumbling Jumbling-om:
Podpiram te v vseh “privacy policy-jih”!
Če boš pa pil mrzlo kavo, boš pa lepši – pravijo!!!!!
Tako, da nekaj boš pa le potegnil od sedenja pred računalnikom.
;-))

Zdravo.

In – nisi napisala, ali sem pa spregledal kaj piše (hja kava ne drži dolgo).
Si odstranila v Registry-u tiste čire-čare.
In je sedaj kaj bolje, si dobila več prostora na disku ??
Ti dela kaj hitreje ??
Defrag verjetno samo še skoči čez.

Čeprav mi ni jasno čisto za kaj defrag.
Načeloma pri teh današnjih hitrih diskih, kako naj se izrazim – “klinc gleda” defrag.
Če defrag premakne kako datoteko, ki je npr. zaščitna datoteka za kak program, seveda zadeva ne dela več in počasi začne glava bolet !!

Jaz osebno se distanciram od defraga (moje osebno mnenje sicer).

Tiste moje Orivatne Muble Jumble, ki jih občasno napišem in to samo zato, ker sem pač napisal tako informacijo s pomočjo katere lahko uporabnik ob nepravilnem delu izgubi vse podatke.

Zaradi sedenja se pa ne sekiraj preveč, saj do bifeja, kjer imajo kavo – moram pač peš hodit, ker imamo prepočasno dvigalo..

lp

Pojma nimam, kaj se je zgodilo – ključev nismo brisali – samo spremenili smo permission-e v registry-ju, zato, da se lahko dostopa do enega share-a s PC-ja, ki ima win2000.

V glavnem, datoteka je prazna, na disku je 500 MB več placa in dela – kje je končalo teh 500 MB – mogoče bi Billy vedel, mi ne!

Aja, defragmentacija – jaz jo uporabljam zato, ker datoteke “obdelujem” eno danes, eno jutri, prvo pojutrišnjem … No, pa jih defragmentacija malo pospravi na kup. Pospravlja pa tako ali tako samo “premične datoteke”, vse kar je zaščitnega – pusti tam kjer je.

V računalništvu ni logike!

Natasha

hehe.. Tell me about..

Vidiš zato pa jaz doma uporabljam GNU/Linux okolje.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close