Za koga naj šparam
Stara sva 38 in 40. Stanovanje imava svoje, kreditov nimava, zasluživa oba skupaj caa 4000 mesečno. Stroškov nimava dosti, sva dokaj skromna. Tako nama na mesec ostane zagotvo 2000 eur.
V službo oba rada hodiva, narediva tudi marsikatero naduro, plačano, še raje pa nadure združiva z dopustom in si privoščiva daljše potovanje.
Otrok nimava in jih ne nameravava imet, kar sva že leta nazaj povedala glasno in jasno.
Moji starši (in tudi njegovi bi najraje) mi stalno težijo za otroke in, ker po njihovo preveč zapravljava za “neumnosti”. Veliko potujeva, hodiva na vikend oddihe v spaje, hotele ipd, smučat, bordat.
A bi res morala šparat in si nič privoščit?
Oz manj delat?
Za koga pa naj šparava?
Imava samo 1 nečaka po moževi strani.
Resnično ni razloga, da bi kakorkoli drugače kot praviš da vama paše.
Edini pomislek je samo to, če sta res dobro premislila in stojita tudi podzavestno (s čustvi) za svojo odločitvijo in vama ne bo žal. Nekaj je smiselno prišparati samo za kasneje, da lahko pokriješ morebitne potrebe, ko nisi več sposoben zaslužiti.
Poznam take. Nekateri so še celo v najemu in dva na minimalcu. Vse sfrčkata, ker si morata nekaj privoščit v življenju, kaj pa bova, otrok itak ne misliva imet. Potem pa začne baba pri 40ih po umetnih letat, pri 45 pa ostane sama z minimalcem v najemu, ker ji ded zgazne, ker se je od inekcij za plodnost zredila za 50kg.
Je podobno zgodbo končala tako, da je tip vse prihranke prekanaliziral, nekega dne izjavil, da pričakuje otroka z drugo, spakiral in potem zahteval polovico premoženja. Sestra padla v depresijo, sesulo ji je imunski sistem, skoz bolniške, dobro plačane projekte je dobila sodelavka, ni bilo več stimulacij, samo še osnova pa še kredit je bilo potrebno vzet in bivšega izplačat, s preostankom plače pa hišo vzdrževat.
Ne bodi preveč glasna, ker kdor visoko leta….
Test: reci svojemu dragemu, naj gre na vazektomijo in boš takoj videla kam pes taco moli. Če bo šel, je resen v svojih namerah, če ne bo šel, lahko pričakuješ, da bo imel otroka z drugo.
Midva sva bila podobno. Skupaj od srednje šole dalje. Skupna odločitev, da ne bova imela otrok. Skoraj nikoli se nisva kregala. Življenje sva uživala z veliko žlico.
Malo pred mojim 40.letom, je en večer rekel, da ne vidi prihodnosti z mano, spakiral in odšel v prej najeto stanovanje.
Po letu in pol, sem še vedno samska, on pa z mlajšo pričakuje prvega otroka.
Pri meni je bilo podobno s tem, da se mi je zlagal, da je šel na vazektomijo, mi naštepal froca, me pustil v nosečnosti in vzel mlajšo s tremi otroki in skupaj naštepala še dva. Jaz pa se sama ubijala z vdrenim frocem, ki si ga sploh nisem želela in tudi ostala brez službe s krediti. No, ko sem se podala v eskort sem froca dala materi in od takrat uživam na polno in počnem vse, kar mi paše.
mogoče bi bilo dobro nekaj na stran dati zase za starost,
drugačem pa s potovanji ni nič narobe in s tem ,da si privoščita… vedno je pa ok imeti kakšno rezervo, sploh, če zdaj imaš toliko denarja, da si lahko privoščiš užitek in ti še ostane…
bog ne daj, recimo,da se ti kaj zgodi, ne moreš več delat, ti bo denar še kako prav prišel za zdravje, življenje…
z denarjem je treba racionalno…
ali pa za penzijo si daj kaj na stran
lahko pa tudi kakšnemu revežu daš mesečno štipendijo recimo v obliki botrstva, če ti toliko ostaja in te recimo za kaj vem 100 e manj ne bo pobralo… pa s tem narediš dobro delo
Jaz sem samska. Nimam otrok. Imam dva nečaka. Privarčevano imam za cca 1 leto življenja v primeru da izgubim službo ipd.. Varčujem za nov avto, menjavo aparatov, adaptacije ipd. še posebej. 15% dohodka varčujem za starost/penzijo. Imam tudi zavarovanja za primer invalidnosti ipd.. To je pa to. Poskrbela sem za svojo varnost. Ostalo gre za življenje, predvsem za izkušnje, ne stvari. Na to kdo bo kaj dobil ne gledam, gledam da bom jaz udobno do smrti živela. Nikomur v breme. Kar bo ostalo če bo naj si pa razdelijo.
Pri 30 ali 40 letih imaš drugačne prioritete kot pri 50 ali 55 , ko ti ziher ne boš mogla zanosit . Dokler sta enakih misli in vama dobro laufa okej , če pa si bo stari kres po 50 letu zaželel potomcev boš pa v identičnem položaju kot -Izvisela. Res žalostno , ko ti to naredi nekdo , ki si mu verjela in mu dala najlepša leta svojega življenja . Premisli tvoj čas se počasi izteka .
kreg s starši, 06.11.2023 ob 11:02
Stara sva 38 in 40. Stanovanje imava svoje, kreditov nimava, zasluživa oba skupaj caa 4000 mesečno. Stroškov nimava dosti, sva dokaj skromna. Tako nama na mesec ostane zagotvo 2000 eur.
V službo oba rada hodiva, narediva tudi marsikatero naduro, plačano, še raje pa nadure združiva z dopustom in si privoščiva daljše potovanje.
Otrok nimava in jih ne nameravava imet, kar sva že leta nazaj povedala glasno in jasno.
Moji starši (in tudi njegovi bi najraje) mi stalno težijo za otroke in, ker po njihovo preveč zapravljava za “neumnosti”. Veliko potujeva, hodiva na vikend oddihe v spaje, hotele ipd, smučat, bordat.
A bi res morala šparat in si nič privoščit?
Oz manj delat?
Za koga pa naj šparava?
Imava samo 1 nečaka po moževi strani.
SParajta za zdravje cez 5 10 let se zacne. In ce mas kes si bos lohk tud zdravje kupila.
Anonimno 2549, 06.11.2023 ob 13:53
Pri 30 ali 40 letih imaš drugačne prioritete kot pri 50 ali 55 , ko ti ziher ne boš mogla zanosit . Dokler sta enakih misli in vama dobro laufa okej , če pa si bo stari kres po 50 letu zaželel potomcev boš pa v identičnem položaju kot -Izvisela. Res žalostno , ko ti to naredi nekdo , ki si mu verjela in mu dala najlepša leta svojega življenja . Premisli tvoj čas se počasi izteka .
In kaj naj sedaj ima otroka, ki ga noče, za vsak slučaj če ga bo dedc želel čez 10 let? To vi resno? Nič ne daje ona najboljša leta mu. Uživata skupaj. Če ne bosta več za skupaj pač ne bosta. Ne bo noben otrok KI GA NOBEN OD NJIJU NOČE tega preprečil. Je pa jasno zakaj je toliko nesrečnih otrok. Koze jih imate na zalogo, za vsak slučaj, da vam ne bo dedc spizdil. Za kozlat.
Zartrose izven profila, 06.11.2023 ob 12:03
Pri meni je bilo podobno s tem, da se mi je zlagal, da je šel na vazektomijo, mi naštepal froca, me pustil v nosečnosti in vzel mlajšo s tremi otroki in skupaj naštepala še dva. Jaz pa se sama ubijala z vdrenim frocem, ki si ga sploh nisem želela in tudi ostala brez službe s krediti. No, ko sem se podala v eskort sem froca dala materi in od takrat uživam na polno in počnem vse, kar mi paše.
UBoga reva…
ne razumem, 06.11.2023 ob 14:31
In kaj naj sedaj ima otroka, ki ga noče, za vsak slučaj če ga bo dedc želel čez 10 let? To vi resno? Nič ne daje ona najboljša leta mu. Uživata skupaj. Če ne bosta več za skupaj pač ne bosta. Ne bo noben otrok KI GA NOBEN OD NJIJU NOČE tega preprečil. Je pa jasno zakaj je toliko nesrečnih otrok. Koze jih imate na zalogo, za vsak slučaj, da vam ne bo dedc spizdil. Za kozlat.
Nikakor ne morem biti koza , ker sem moški , če že potem kozel . Drugače pa imava z ženo vse pošlihtano tudi glede otrok enega odraslega že zaposlenega in enega zadnje leto OŠ . Imamo nekaj izkušenj ne se bat sva oba 50 pa deco se dela in vzgaja v mladih letih , ko imaš energijo zanje .
Anonimno 2549, 06.11.2023 ob 15:29
Nikakor ne morem biti koza , ker sem moški , če že potem kozel . Drugače pa imava z ženo vse pošlihtano tudi glede otrok enega odraslega že zaposlenega in enega zadnje leto OŠ . Imamo nekaj izkušenj ne se bat sva oba 50 pa deco se dela in vzgaja v mladih letih , ko imaš energijo zanje .
Jebemte dete tvoje nepismeno.