Za koga naj šparam
Anonimno 2549, 06.11.2023 ob 15:29
ne razumem, 06.11.2023 ob 14:31
Anonimno 2549, 06.11.2023 ob 13:53
Pri 30 ali 40 letih imaš drugačne prioritete kot pri 50 ali 55 , ko ti ziher ne boš mogla zanosit . Dokler sta enakih misli in vama dobro laufa okej , če pa si bo stari kres po 50 letu zaželel potomcev boš pa v identičnem položaju kot -Izvisela. Res žalostno , ko ti to naredi nekdo , ki si mu verjela in mu dala najlepša leta svojega življenja . Premisli tvoj čas se počasi izteka .
In kaj naj sedaj ima otroka, ki ga noče, za vsak slučaj če ga bo dedc želel čez 10 let? To vi resno? Nič ne daje ona najboljša leta mu. Uživata skupaj. Če ne bosta več za skupaj pač ne bosta. Ne bo noben otrok KI GA NOBEN OD NJIJU NOČE tega preprečil. Je pa jasno zakaj je toliko nesrečnih otrok. Koze jih imate na zalogo, za vsak slučaj, da vam ne bo dedc spizdil. Za kozlat.
Nikakor ne morem biti koza , ker sem moški , če že potem kozel . Drugače pa imava z ženo vse pošlihtano tudi glede otrok enega odraslega že zaposlenega in enega zadnje leto OŠ . Imamo nekaj izkušenj ne se bat sva oba 50 pa deco se dela in vzgaja v mladih letih , ko imaš energijo zanje .
Otroke se dela kadar si jih želi! Onadva si jih ne. Kaj za vraga tu ni jasno? Naj imata otroka KI GA NOČETA zato ker ti france iz rovt misliš da jih rabita met? Ti si mel svoje zato ker ti je lojze iz sosednjih rovt povedal da jih moraš met? Ste resno vsi malo prikrajšani v glavi tu?
Mi smo jih imeli , ker smo se sami odločli , če pa morajo koga drugi nagovarjati pa morda boljše , da jih nima. Malo je čudno zagovarjati temo proti otrokom , ko pa vsak dan k nam silijo trume beguncev , ker se avtohtona populacija majnša. Mi , ki imamo otroke sigurno nosimo majnši del krivde kot nekdo , ki si poje slavospev , ker noče imeti otrok . Kdo je tu butast se vprašajte ? Pa lep dan naprej .
Anonimno 2549, 06.11.2023 ob 16:16
Mi smo jih imeli , ker smo se sami odločli , če pa morajo koga drugi nagovarjati pa morda boljše , da jih nima. Malo je čudno zagovarjati temo proti otrokom , ko pa vsak dan k nam silijo trume beguncev , ker se avtohtona populacija majnša. Mi , ki imamo otroke sigurno nosimo majnši del krivde kot nekdo , ki si poje slavospev , ker noče imeti otrok . Kdo je tu butast se vprašajte ? Pa lep dan naprej .
Ja zaradi ljudi, ki nimajo otrok trume tujcev sem hodijo. Ne zato ker vaši sončki raje na socialni in doma do 40+ visijo 🙂
Predstavljajta si oskrbovano stanovanje v starosti. Nego. Svojcev ne bosta imela, tudi jih nimamo zaradi tega… Ampak toliko le dajta na stran.
Plus res vsak svoj črni fond, kajti (pre)mnogi imamo slabo izkušnjo, kako se lajf čez noč spremeni!!
Plus trajnik projektu Botrstvo, pa zapreta vsem usta, da poskrbita za tiste otroke, za katere drugi ne zmorejo!
Uživajta! Da se le ne bi naveličala!
Zgodbica je lahko izmišljena ali ne. Moj nasvet:
1. Safety FIRST: že ničkolikrat videno: glava sivi, tič nori. Če tvoj dobro zgleda, si brez problema najde 10 ali 15 let mlajšo in glej glej – kar naenkrat bo očka:) – to se bo zgodilo v 90% primerov.
2. Investirajta. Ne v stanovanje, ampak v kripto, zlato, nepremičnine. Slej ko prej, če bosta skupaj ali narazen – se vama bo obrestovalo. Jurja na mesec bi dal jaz pri vama na stran samo za investicije.
3. Uživajta, ampak TI imej svoj rezervni fond, ker se bo v 90% zgodila točka 1.
Ker ženska z leti postaja vse manj atraktivna, moški pa če skrbi zase, vedno bolj.
Zartrose izven profila, 06.11.2023 ob 12:03
Pri meni je bilo podobno s tem, da se mi je zlagal, da je šel na vazektomijo, mi naštepal froca, me pustil v nosečnosti in vzel mlajšo s tremi otroki in skupaj naštepala še dva. Jaz pa se sama ubijala z vdrenim frocem, ki si ga sploh nisem želela in tudi ostala brez službe s krediti. No, ko sem se podala v eskort sem froca dala materi in od takrat uživam na polno in počnem vse, kar mi paše.
Upam,da je vaš komentar samo provokacija. 🤮
Ja, to je res. Vidim eno sosedo, ko se ji bliža penzija in je že sedaj v depresiji. Mislila je, da bo večno mlada in bo samo potovala.Zdaj se ji nič več ne da. Pri nas je polna hiša življenja, obiski, prijatelji otrok, smeh, otroka odlična v šoli, seveda so tudi skrbi. Ona dva pa sedita cel popoldne pred hišo vsa osamljena, depresivna, skoraj se ne pogovarjata in opazujeta naskrivaj. Jima ne gre čas naprej.( tudi ona si ni želela otrok) Jaz pa že sanjam o vnukih. Včasih mi je prav hudo za njiju.
Sreda_05072023, 06.11.2023 ob 12:58
Kakšno sebično življenje pa je to brez otrok?
Imam 3 otroke in v svetu v kakršnem smo ne vem če ni bolj sebično iz naše strani ki otroke imamo pot pa od tistih, ki otrok nimajo.
Pa imam moje otroke neskončno rada jih nebi zamenjala za nič na svetu. Samo razumem pa ljudi, ki se odločijo, da otrok pač ne bodo imeli. In me je kar groza v kakšen svet se moji otroci podajajo.
kreg s starši, 06.11.2023 ob 11:02
Stara sva 38 in 40. Stanovanje imava svoje, kreditov nimava, zasluživa oba skupaj caa 4000 mesečno. Stroškov nimava dosti, sva dokaj skromna. Tako nama na mesec ostane zagotvo 2000 eur.
V službo oba rada hodiva, narediva tudi marsikatero naduro, plačano, še raje pa nadure združiva z dopustom in si privoščiva daljše potovanje.
Otrok nimava in jih ne nameravava imet, kar sva že leta nazaj povedala glasno in jasno.
Moji starši (in tudi njegovi bi najraje) mi stalno težijo za otroke in, ker po njihovo preveč zapravljava za “neumnosti”. Veliko potujeva, hodiva na vikend oddihe v spaje, hotele ipd, smučat, bordat.
A bi res morala šparat in si nič privoščit?
Oz manj delat?
Za koga pa naj šparava?
Imava samo 1 nečaka po moževi strani.
Pač sta se tako odločila in če je vama to super ne vidim potrebe po tem da bi se zagovarjala kakorkoli.
Bi vama pa vseeno predlagala, da tudi dolgoročno varčujeta, za svojo starost, ne vem vsak 20% in to vsak na svoj račun. Nikoli ne veš kaj se zgodi v prihodnje. Pač bolezni, razhodi,… Če ne drugega pa gresta lahko prej v pokoj in uživata v pokoju .