Za koga naj šparam
Zartrose izven profila, 06.11.2023 ob 12:03
Pri meni je bilo podobno s tem, da se mi je zlagal, da je šel na vazektomijo, mi naštepal froca, me pustil v nosečnosti in vzel mlajšo s tremi otroki in skupaj naštepala še dva. Jaz pa se sama ubijala z vdrenim frocem, ki si ga sploh nisem želela in tudi ostala brez službe s krediti. No, ko sem se podala v eskort sem froca dala materi in od takrat uživam na polno in počnem vse, kar mi paše.
Froca dala materi???? A ti nisi MAMA 😢😢😢😢
kreg s starši, 06.11.2023 ob 11:02
Stara sva 38 in 40. Stanovanje imava svoje, kreditov nimava, zasluživa oba skupaj caa 4000 mesečno. Stroškov nimava dosti, sva dokaj skromna. Tako nama na mesec ostane zagotvo 2000 eur.
V službo oba rada hodiva, narediva tudi marsikatero naduro, plačano, še raje pa nadure združiva z dopustom in si privoščiva daljše potovanje.
Otrok nimava in jih ne nameravava imet, kar sva že leta nazaj povedala glasno in jasno.
Moji starši (in tudi njegovi bi najraje) mi stalno težijo za otroke in, ker po njihovo preveč zapravljava za “neumnosti”. Veliko potujeva, hodiva na vikend oddihe v spaje, hotele ipd, smučat, bordat.
A bi res morala šparat in si nič privoščit?
Oz manj delat?
Za koga pa naj šparava?
Imava samo 1 nečaka po moževi strani.
Ma briga te kaj blodijo. To je vajino zivljenje.
Izvisela, 06.11.2023 ob 11:56
Test: reci svojemu dragemu, naj gre na vazektomijo in boš takoj videla kam pes taco moli. Če bo šel, je resen v svojih namerah, če ne bo šel, lahko pričakuješ, da bo imel otroka z drugo.
Midva sva bila podobno. Skupaj od srednje šole dalje. Skupna odločitev, da ne bova imela otrok. Skoraj nikoli se nisva kregala. Življenje sva uživala z veliko žlico.
Malo pred mojim 40.letom, je en večer rekel, da ne vidi prihodnosti z mano, spakiral in odšel v prej najeto stanovanje.
Po letu in pol, sem še vedno samska, on pa z mlajšo pričakuje prvega otroka.
Za iz visela…
Ja, dobro jutro… otrok je krona ljubezni, ko se imata dva resnično rada si želita nekaj kar ostane za njima. In to je lahko samo potomstvo. Če z ene strani tega ni je pa to bluzenje, midva si ne želiva otrok. Ja vidva, ker mu ti nič ne pomeniš, z drugo, ki mu diši pa takoj…
Maja V, 09.11.2023 ob 10:52
Sreda_05072023, 06.11.2023 ob 12:58
Kakšno sebično življenje pa je to brez otrok?
Imam 3 otroke in v svetu v kakršnem smo ne vem če ni bolj sebično iz naše strani ki otroke imamo pot pa od tistih, ki otrok nimajo.
Pa imam moje otroke neskončno rada jih nebi zamenjala za nič na svetu. Samo razumem pa ljudi, ki se odločijo, da otrok pač ne bodo imeli. In me je kar groza v kakšen svet se moji otroci podajajo.
Za maja v
Kakšen pa je ta tako grozen svet? Svet je tak, kot si ga naredimo. Pa pač vzgojimo otroke tako, da bodo naredili svet boljši. Pa prav nič grozen ni
Oooo saj nemorem verjet kaksni komentarji, zakaj sebicno zivljenje? Sebicno je od ljudi, ki otrok ne zelijo, da jih imajo, ker jih v vecini primerov nimajo radi, kaj sele da bi se do njih obnasali clovesko.. prevec je takih.. tut sama sem otrok takega starsa, ki me nikoli ni imel rad ce pa ze pa na svoj zloben in izkoriscevalski nacin, edini otrok sem pa mi je kr celo placo pobral (ces sem pa vsa leta tvojega otrostva vlagal v hiso, ki je itak njegova in kupoval mesanico za kosilnico itd.), za vsako figo me je tepel, zapiral doma, se do babice nisem smela pri 26.letu sli pa do trgovine, ker je tezil in me kaznoval, ker se potepam itd. Zal lahko ma zdaj vsak butl otroke, js tega nebi dovolila potem pa veliko takih kozlov otroke ima zaradi takih kozlic kot ste vi, ki tule pametujete s takimi in imajo ljudje zaradi vas potem otroke, da se ne pocutijo cudni.. kk lazje bi blo ce bi se vsi brigali za sebe verjetn tut niste popolni ane? Kako na zivce mi gre slovenski folk, ki misli vedno da ima pravico vse sodit pa komentirat pa kdo ste no.. 🤦♀️
Imava podobno z novo partnerico.
Sam imam novo hišo in veliko stanovanje ki ga oddajam v najem.
Tudi midva s partnerko 50 let se privosčiva greva na draga potovanja in letovanja.
Imam novo hišo in veliko stanovanje ki ga oddajam v najem.
Jaz imam plače 2300 €ona pa prav tako 2300 €najemnino dobiva 900 €
Ona je že vsa leta pred menoj potovala in si privoščila veliko dragih potovanj in letovanj .
- Prišparala je pa toliko da kupi lahko vsake štiri leta lahko nov avto okoli vrednosti 25000€.
Tukaj tvega samo źenska. Kar vidim vaju, imata dobri sluźbi, ki vaju izpopolnjujeta, morda sta v znanosti, morda v medicini, farmaciji, kongrese poveźeta s počitnicami. Sliši se sanjsko. Kolege tudi imata. Kreditov ni. Zdi se vam, da zasluźita dovolj. Ok, za brez otrok zasluźita dovolj, za druźino pa niti ne. 4000 ni tako velika plaća!
Potem po 40. ali 45. pa klikne v glavi, lahko njemu, lahko njej, pride kriza identitete, ki jo zdaj še ne obćuti nobeden od vaju. Prelomnica.
Me prav zanima, kaj se bo zgodilo pri vaju. Najboljši scenarij je umetna oploditev in uspešen porod pri 43. letu. Potem bosta ostala skupaj. Slabši scenarij je ločitev, on si najde mlajšo sodelavko in pri 50. bo imel otroka.
Vi boste ostala sama.
Glede na to, kako ste samozavestna in pametna in ste vse razmislili, ste pozabili na eno pomembno zadevo, sprememba okolišċin, recimo, druga ljubezen, huda bolezen ali izguba zaposlitve. To je zelo pogosto po 45. ali 50. letu.
Nikar ne mislite, da je bilo pri drugih mladih uspešnih ljudeh kaj drugače kot pri vama. Veliko jih je šlo čez to zgodbo življenja. Po 40. letu se vse obrne na glavo.
Previdno! Da ne boste vi draga damica padli s sedla!
Tudi, če nimate otrok je vedno dobro imeti par deset tisoč EUR na zalogi za hude čase Nikoli ne veste, kaj vam bo prineslo življenje.
- Mogoče bomo imeli hudo gospodarsko krizo!
Mogoče vam poplavi hiši
Mogoče se ločite
Mogoče bodo vaši starši zboleli in potrebovali veliko nege
Mogoče na stara leta sploh ne bomo imeli penzijo!