Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za kosilo: juha iz krompirja, zelja in hrenovke

Za kosilo: juha iz krompirja, zelja in hrenovke

Danes sem si za kosilo skuhala enolončnico iz belega zelja, krompirja in hrenovk, z dodatkom primernih začimb. Ok, hrenovke res niso najbolj zdrave, ampak sicer je pa super jed, nasitna, okusna, razen hrenovk ni iz predelane hrane in predvsem zelo poceni, zelje je polno vitaminov … Res ne vem, zakaj bi se zmrdovali nad takšno hrano.

Kdo se pa zmrduje? Sploh ne vem, kaj hočeš povedat? Kar si skuhala je lahko čisto ok, ampak o kakšnih vitaminih pa ni prav veliko govora, veš. Zelje se prekuha, krompir in hrenovke, ki so vse prej kot zdrave. Kaj bi torej rada povedala?

da je skuhala kosilo za socialce

Meni hrenovke, zakuhane v juhe, niso všeč. Raje brez.
Jaz tako jed naredim s svinjskim mesom, zelje, krompir, korenček, čebula, začimbe in njami. Lahko tudi samo zelje.

Nekoč (še 10 let nazaj zagotovo) je bila to jed, ki so jo postregli v eni od OŠ v Sloveniji in se ni nad njo zmrdoval nihče.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Mi vedno jemo kosila za socialce. Zelenjavne mineštre, testenine/rižote z zelenjavo, solate in kruh, pa tudi hrenovke z krompirjevo solato, polento in jajca/mleko… redkeje meso.

Vsi zadovoljni, tudi otroci.

mi bi tole z veseljem pojedli

krompir zdrav ali nezdrav – obstajajo zelo nasprotujoča stališča http://www.dailymail.co.uk/health/article-1206765/Why-potatoes-suprising-health-benefit-key-lasting-weight-loss.html

hrenovka – namesto, da jo skuhaš, nareži na kolobarčke, popraži in na koncu dodaj v juho

Mi to stalno jemo, samo da ne rečemo juha iz zelja in krompirja, temveč zelenjavna juha ali enolončnica. Hrenovka pa je, ali pa tudi ne, bolje ne, ker meni ni dobra, zraven postrežem palačinke, štrudelj, rižev narastek….

jaz to kuham pogosto in imajo vsi radi, samo da jaz dam ponavadi kakšne žličnike namesto henovk, ker če dam hrenovke se mi zdi preslano…

Pri nas pa skuham hrenovke posebi, ker jih 2 od treh ne jevi in si jih potem ta tretja v juho nareže.

Pri nas se temu reče govnač s hrenovko. Poližejo vsi.

New Report

Close