Za lastnike Geberitov
V kopalnici imamo za WC izplakovalnik Geberit.
Problem je, ker ne splakuje dobro oz. je količina vode ob pritisku na tipko res minimalna, tako da toaletni papir (in ostalo ) še vedno ostane v WC-ju.
Imamo tako kot običajno dve tipki (eno za manjšo količino vode in drugo za večjo količino oz. za veliko potrebo).
Pri obeh spusti zelo malo vode, absolutno prealo, da bi bil WC čist.
Ko sem bila še doma, smo ravno tako imeli Geberit sistem in je bilo vse ok.
Pri nas pa priteče v WC dovolj vode samo, če tipko držiš dolgo časa oziroma vseskozi. jaz bi s še navadila, problem so otroci (so še manjši) in potem te vedno čaka na stranišču presenečenje
Kolikor vem, naj bi tipke delovale tako, da jih samo na kratko pritisneš.
A se to mogoče da kako popravit, naštelat?
S tlakom to nima nobene veze in s trdoto gumbov tudi ne, saj zato pa je kotliček, ki ima večji iztok in na enkrat izpusti veliko količino vode, drugače bi lahko imeli kar navadno pipo za splakovanje! Prej je vprašanje trdote vode in količine vodnega kamna, ki se je nabral skozi leta v kotličku! Zato imamo mi za splakovalnike in pralni stroj filtrirano deževnico. Bo treba kar snet tipko in odpret kotliček pa spucat vodni kamen, ali pa še bolje poklicat mojstra da vse skupaj poštima.
Bi znal bit apnenc ja. Tukaj ga je v vodi kar precej, poleg tega so se v tem stanovanju (smo v najemu) zadnje čase kar menjavali podnajemniki in verjetno nihče ni za to skrbel tako kot bi bilo treba, ker pač ni njihovo.
Kako pa se očisti vodni kamen? A samo snamem tipko, kaj pa potem……??[/quote]
pomoje je bolj če snameš cel zgornji del…mislim da je odstranljiv
Ma samo količino vode je treba povečat. Evo navodila (kopirano iz enega drugega foruma, ker se mi ne da pisat…) http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=51&t=39204
Ko odpreš pokrov oz. snameš tipko, bi morali notri biti dve palčki z navojem. Z njima reguliraš višino dviga lopute za izpust vode iz kotlička. Višje, kot sta (ali pa vsaj ena od njiju – vsaka tipka ima svojo), več vode bo steklo v školjko.
Skratka, ko odpreš tipko (malce jo potisni navpično navzgor, da jo stakneš iz nosilca), si jo umakni stran in gledaj, kje gresta palčki navzdol v notranjosti. Vrtiš jih tako, da jih preprosto primeš z roko za glavo in obračaš. Nastavljaj si pa vsako posebej, da ne boš potem porabljal preveč vode pri mali potrebi. Za orientacijo; predvideno je nekje 3L vode za malo potrebo in 6L za veliko.
Pa veliko sreče in previdnosti, ker znajo biti določeni deli malce občutljivi, če si pregrob.