za Lenko-nakup preko spleta
Živjo,
na spletni strani
sem našla obleko, ki sem si jo zaželela na svoj 2. poročni dan.
Misliš, da jo je varno naročit preko spleta? Skupaj s poštnino naj bi me prišla okoli 105 EUR. Malo cincam….ali jo naj raje dam naredit šivilji….
Kako pa je s temi številkami? Hlače imam trenutno številko 40, majice 38…..malo me begajo mere….
Hvala za nasvet in lepo se imej!
devetka
Živjo, devetica.
Malo sem pregledala link od izbrane obleke…
Obleka sama je krasna in resnično dobra izbira za tvojo obliko poroke. Če se ne motim, bosta z možem obnovila zaobljube? Torej je krasno, da je obleka lepa, svečana, te loči od preostalih, hkrati pa je manj tipično poročna kot prvič. 🙂
Malo sem pogledala tudi naročanje na tej spletni strani. Všeč mi je, da nudijo plačilo s PayPalom, ki je manj tvegano, saj številke svoje kreditne kartice ne deliš kar slepo naokoli, ampak jo ima preverjeno podjetje, PayPal, ki mu zaupajo mnogi.
http://www.dailymoda.com/en/FAQs/payment/what_is_your_paypal_account.html
Všeč mi je tudi, da imajo tako natančno razloženo, kako se izmeriš.
http://www.dailymoda.com/en/FAQs/how_to_measure/
Jaz bi za pomoč pri tem zagotovo prosila kakšno šivilijo, ker sem bolj nerodna s šiviljskim metrom. 😉
Če sem prav razumela, obstajata dva načina izbire velikosti:
– standardna velikost (se izmeriš, poiščeš v tabeli, izbereš konfekcijsko velikost, to pride v poštev, če si po JUS-u ;))
– velikost po meri (custom size), kjer mere obleke prilagodijo tvojim meram čez prsi, v pasu in čez boke.
Meni bi pri tej spletni strani skrbeli pogoji vračila blaga. V Sloveniji velja, da lahko pri nakupu preko interneta, pošte ipd. v 15 dneh od dne nakupa vrneš izdelek, če ti ne ustreza.
Tale spletna stran pa pravi, da izdelkov nimajo na zalogi, ampak jih sešijejo, ko dobijo tvoje naročilo. Če prav razumem, izdelkov, ki niso poškodovani, ne jemljejo nazaj. Še več, tudi poškodovane izdelke popravijo in ti jih vrnejo. Če obleka prispe in ti preprosto ne bo všeč, torej nimaš kaj.
“It’s customers’ responsibility to order the right size, color, style since all sales are final. Because all dresses are made to order and manufacturers start making your dress at time of order, they do not keep inventory of any dresses. So we don’t accept returns or exchanges if there are no quality problems.”
http://www.dailymoda.com/shippinginfo.html
Razmisli malo o tem…
Lep dan želim!
lp,
Lenka
Upam, da se bo devetica oglasila in razložila, kako je s poštnino. Tudi jaz sem našla znesek poštnine samo za hitro dostavo.
Morda jim pišeš na [email protected] in povprašaš, bo najbolj zanesljiva informacija.
lp,
Lenka
Evo povem vam s prve roke glede poštnine,plačil…..
Jz sem obleko naročila ,plačala prek PayPala.Obleka je bila 80 eur poštnina 99 eur.Ker z obleko nisem bila zadovoljna materjal je bil tak kot od moje babice zavese sem se odločila da jo pošljem nazaj.Za poštnino nazaj sem dala 46 eur.Stroške ki so mi jih po 30 dneh vrnili so bili samo cena obleke poštnine ne vračajo tako da sem jaz nazaj na kartico dobila 34 eur.Ker so obleke tako poceni in v primeru vračila so se pač tako zaščitili da ti vrnejo samo denar za obleko poštnina pa niti približno ne pride toliko kot jo navedejo oni ker v tej ceni pokrivajo razliko v ceni za obleko.Vglavnem vse je en velik nateg.
Ko jo je naročila mojo prijateljica je klicala njihovo hitro pošto na Kitajsko in hotela da poštnino plača direktno njim a se s tem prodajalec ni strinjal.Po vseh pogovorih je zvedela,da je dejanska cena poštnine od njih do nas 34 eur.
Bistvo vsega je da karkoli bo z obleko narobe dobite nazaj samo znesek za obleko.
Vsi prodajalci pa vam bojo rekli cena hitre pošte tudi če jo bojo poslali navadno.
Po vsem veselju da ste dobile poceni obleko pa zraven prištejte še carino na Brniku ki znaša tam med 20-50 eur.
Potem pa naj vsaka razmisli,če se ji splača.Meni se ni in sem še danes jezna zaradi tega.
Ni pri vseh tako. Večina prodajalcev ponuja obleke z zastonj poštnino in v primeru, da je karkoli narobe, ti torej vrnejo celoten znesek. Tako deluje sistem na ebayu… Je pa veliko takih, ki pa služijo ravno na poštnini, zato je vedno potrebno pazljivo pregledati ponudbe… predvsem se naučiti nakupovati prek ebaya in brati!
Pozdravljeni!
Mislim da sem prišla na prav forum. 🙂 In sicer zanima me kje bi lahko naročila oblekico črno ali vijolično za svečano priložnost ampak ne predrago.. Lahko je tudi coctail ali party obleka. Rada pa bi jo naročila v Sloveniji, saj jo 20.5.2012 že potrebujem 🙂
Hvala za odgovore, če mi boste kakorkoli lahko pomagale.
Živjo,
pri 3 Suisses imajo recimo tole:
v barvi fuksije in v črni.
Je sicer tudi tale, ampak v manj koktejl stilu:
Nekateri zelo pohvalijo By American iz BTC-ja. Meni osebno take obleke niso všeč, a marsikdo tam najde to, kar išče.
http://www.zorga-tradecompany.si/cocktail_obleke_kratke.html
Kakšen Orsay je tudi znal kdaj imeti take obleke.
Sicer pa kaka šivilija ali kreatorka, ampak do 20. 05. vprašanje, če bi šlo.
Čeprav ni iz Slovenije, poglej malo ASOS. Ogromno izbire, navadno ti dostavijo v 6 dneh, za dodatek 6 funtov pa v 3 dneh. To je tudi ekspres. Pri nas se pa samo zmeniš z eno šivilijo, če bi rabila kakšne popravke.
Pa dobro izberi!
LP,
Lenka