za malčka
Nam so zelo vsec knjige iz zbirke Moje prve podobe, ki imajo kartonaste liste in zive slike z veliko podrobnostmi. Cena ene knjige je okoli 3.000 SIT, po nasvetih mamic smo kupili najprej knjigo Clovek. Je pa res, da v teh knjigah ni dosti teksta in verjetno sestletniku, ki se ze uci brati, ne bi bile zanimive. Mi sedaj opazujemo podrobnosti na slikicah, ki v tekstu niso opisane, v njih lahko najdes iztocnice za pogovore o veliko stvareh.
Zanimive so interaktivne igre za otroke na CDjih, kjer otrok postopoma osvaja moznosti zabave, ki jih igrica ponuja in se ob tem tudi uci. Primer je igrica The egg (imela sem jo nekaj let nazaj na racunalniku, sedaj zal ne vec), kjer otrok z vedrom/barvicami/vodenimi barvicami barva pobarvanko na ekranu. Lahko za zacetek le z misko klika na razne predmete, ki se oglasajo ipd. KO pobarva stran je nagrajen (neke animacije svigajo po ekranu).Pobarvanka ima vec strani, ki oblikujejo zgodbo o jajcku. KO je ze vecji, pa se s pomocjo igrice lahko uci anglescine, saj s klikom na dolocen predmet racunalnik pove angleski izraz zanj.
Podobnih igric je verjetno se veliko.
Lp,
Ursa
Dveletniki obožujejo knjigice o Minki miški ali kužku Pikiju.
Je več knjig,(vsaka knjiga stane malo manj kot 2000 sit).
So pa zelo dobre, ker so narejene tako, da lahko otrok sodeluje.
Da so res priljubljene, je dokaz, da v vrtcu hočejo otroci brati Minko miško ali Pikija non stop (vsaj 5xna dan).
Lala
Mi smo navdušenci Krtka (se spomnite tistih čeških risank?), potem seveda Pikija in Minke, smo pa navezani tudi na Mačka Murija (še moja slikanica in kaseta), pa Muco Copatarico, pa Kužka Lužka… Krasne so tudi slikanice o Malem in Velikem medu…
Aja, pa na Sapramiško sem pozabila – kaseto zna na pamet, slikanico pa tudi skoraj… Ne smem nič izpustiti, če mu jo berem. Potem je seveda tu še zvezdica zaspanka, vendar jo raje posluša kot bere, ker mu niso všeč ilustracije – so preveč rozaste. Je pa pravi fant!
T.