ZA Melito in vse njene njegove nicke
Res je, samo postavi se v mojo kožo in pomisli…kako vedeti da Melita* ni Melita* ???? IN potem ko se oglasiš spet kot Melita* misliš da gre za vse skupaj en velik nateg in izmišljotino in da se izmišljuješ tudi to da si izmišljuješ ???
Če bi Primož ŽIVEL od moderiranja in krotenja blesavega folka in postov bi bil danes miljonar.
Ker pa živi od drugih reči mu slednje jemlje čas in energijo …in mu ne moreš zamerit da najprej na hitro pogleda, detajle pa pusti za pozneje…
Pa kaj vam je ljudje!!!!!!! Redno vas berem, pišem pa malo manj. Ampak veliko od vas bolj zanima kako Primož IP ugotavlja, kot pa bi Meliti svetovali kako pomagati bogi deklici.
Melita jaz srčno upam, da boš v dobrobit deklice zbrala dovolj poguma in vse skupaj prijavila na CSD ali policijo. Mogoče bi bilo dobro, da malo potipaš še ostale obiskovalce žura, če je kdo pripavljen s teboj povedati isto zgodbo, ker več vas je bolj resno vas bodo vzeli. Mati, ki tako ravna s svojo hčerko pa ni vredna naziva MAMA.
Vem, kako je bilo videti in priznam, da tudi sama bi postala skeptična… ampak si videl, kako je bilo. Jaz sem napisala resnično zgodbo, nekdo drug je hotel narediti zmedo in mu je uspelo. In na ta račun sem prebrala kar nekaj krepkih.
Kako bi se počutil nekdo, ki bi nujno potreboval pomoč, pa bi 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uporabnikov ga začelo zmerjati, da zgodba ni resnična, da je bolan, itd itd, namesto da bi mu pomagali…
Če hočeva preštet VSE možne sovražne govore in ne samo do teh dveh skupin, potem smo lahko tle do noči.
In če hoče Primož na vse to odgovarjat ???
Poleg tega pa če dam na tehtnico Rome (najbrž misliš družino Stojan) pa se spet lahko vprašam KAJ človeku lahko bolj vzdigne pokrov..problemi omenjene družine, ali zloraba otroka ???
Melita, mislim, da obtožuješ napačne ljudi za svojo prizadetost.
Ljudje so te zmerjali zato, ker je nekdo zlorabil tvoj nick in napisal, da si si zgodbo izmislila. Bodi torej jezna na tistega, ki se je sposodil tvoj nick, ne na tiste forumaše, ki so upravičeno ogročeno reagirali na informacijo, da jih nekdo vleče za nos s tako resno temo.
No, čeprav sem ti jaz odgovorila na tisti temi, te po sporočilu “zgodba je izmišljena”, nisem zmerjala, ampak sem ti samo postavila vprašanje, zakaj si si zgodbo izmislila. Torej ne zagovarjam sebe, ampak druge.
Če prav razumem, potem drugega posta pod Melitinim nickom ni pisala prva Melita*, ampak nekdo drug?? Tisto o izmišljeni zgodbi.
Torej zgodba navsezadnje le ni bila plod bolne domišljije. Pr(a)va Melita*, ti pa le ravnaj po lastni vesti! Če je vse res, gre za nagravžno dejanje fajn motene mame :((( Meni gre na bruhanje :(((
Se ti opravičujem za izrečeno, a do pojava “lažne” Melite nisem rekel nič.
Zakuhalo mi je pa v bistvu to, ker so hotele nekatere kar s kriminalisti in policijo ovajat tistega ki si izmisli tako bedno zgodbo.
In mi je zavrelo, ker se pač domišljije ne da ne ovadit, ne sodit….tako se je začelo. Moja srd je bila namenjena njim.
Tebi sem pa napisal link kamor lahko prijaviš anonimno…za svojo vest.
Pa čeprav sem bil takrat ali-ali..nej verjamem ali ne.
Janis, vem, da bi morala biti jezna samo na tistega, ki je izrabil moj nick, da je naredil štalo. Vseeno pa sem jezna tudi na nekatere druge, ker velikokrat prehitro označijo nekatero zgodbo za izmišljeno, s tem pa naredijo več škode kot koristi. Lahko bi bili vsaj tiho, če ne verjamejo, ne pa da še udrihajo.
Prej sem se pogovorila po telefonu s Primožem, ki mi je razložil nekaj stvari. Med temi je bil tudi primer zgodbe, ki jo je napisala ženska, da hoče narediti samomor. Zgodba je bila resnična, edino ženska na koncu ni naredila samomora. Koliko ljudi pa je napisalo, da zgodbi ne verjamejo, zraven pa še izlivalo žolč? Kakšne posledice bi lahko ti imelo na že tako nestabilni osebi?
Kdo je definiral da gre za sovražni govor ? Kakšna ustanova ali ti kot uporabnica, ki te to moti ? To je lahko dvorezen meč…sovražen govor se je pojavljal tudi do domačinov, tistih ki so šli na barikade….in pri takih rečeh je vedno moč pričakovati, da se narod pokrega, spljuva in obklada…najbrž pa je prav da imata obe strani uravnotežen nastop in možnost podaje mnenj.
Mene sicer STRAŠNO in VSAKODNEVNO zapopade da bi se poslužil sovražnega govora ko naletim na teme kot…ali ima Jasmina iz BBja menstro ali je nima, ali je H&M boljši v Celovcu ali oni v BTC, kakšna je plaža v Barbarigi in če je kej sence in če so borovci za otroke ipd….
…pa se skušam zadržat.
Kdo pa je napisal, da sem žrtev te zgodbe jaz? Sploh ne. Je pa razlika, da me kdo obtoži po krivem, ampak to je druga zgodba.
Ne vem, zakaj bi morali biti po tvojem kazensko ovadeni vsi prisotni. Ali misliš, da sem jaz bila navdušena nad striptizom? Kaj pa bi se zgodilo, če bi šla do mize in potegnila malo dol? Dvomim, da bi bila mama vesela.
Če pa bi videla, da se kdo punčke dotika, potem bi sigurno reagirala drugače.
Melita, tudi če CSD ne bo ukrepal, je stvar treba prijavit. Morda je že kaj bilo in so otroka že obravnavali, morda bo tvoja prijava prva in se bo čez čas oglasila še učiteljica te punčke, morda še kdo drug, pa bodo potem ukrepali. Dokler pa ne bo nihče prijavil ničesar, je z družino vse v redu, kar se tiče institucij. Pomoč ti je ponudil tudi Primož, če imaš za sabo nekoga, ki se zna pogovarjati z uradi, je veliko lažje, kot če si čisto sam. Morda bi ti pomagali tudi na zaupnih telefonih (recimo Tom in SOS, kot sem že napisala v prvotni temi). Glede na to, kako se je obnašala deklica, bi rekla, da se kaj takšnega ni zgodilo prvič.
Ni ti vseeno in imaš priložnost, da narediš, kar je v tvoji moči – da zadevo prijaviš. Preverjali bodo drugi.
“Ne vem, zakaj bi morali biti po tvojem kazensko ovadeni vsi prisotni”
ne polagaj mi pod prste besede, ki jih nisem napisala
“Ali misliš, da sem jaz bila navdušena nad striptizom?”
men se zdi, da se dejanje šteje za kaznivo, če je tako definirano v kazenskem zakoniku, in to ne glede, koliko je storilec kaznivega dejanja pri tem užival in bil navdušen
kazenskega zakonika ne poznam. bi mi blo pa čudn, če se ne bi štelo za kaznivo dejanje prisostvo otroškemu striptizu
“Kaj pa bi se zgodilo, če bi šla do mize in potegnila malo dol? Dvomim, da bi bila mama vesela.”
pa tud to ne vem, če je tale izgovor lahko olajševalna okoliščina