ZA Melito in vse njene njegove nicke
Melita, za božjo voljo – daj razumi že, da ljudje v virtuali ne morejo vohat, kdaj pop nickom melita* pišeš ti, kdaj pa nekdo čisto drug.
Ljudje te niso kar sami od sebe obtožili, da lažeš. Podatek, da je zgodba izmišljena, je napisal tvoj lastni nick.
In oprosti, je malo razlike, če jaz nekomu, ki ima recimo nick solata in napiše neko zgodbo, kar sama od sebe napišem, da njeni zgodbi ne verjamem, kot pa, če solata sama napiše post “v bistvu sem vas malo zajebavala”.
Manana, nima smisla takole obtoževati. Res je, da bi odgovoren, trezen in razsoden človek dejanje preprečil, toda zadeva ni tako enostavna. Treba je vzeti v ozir, da mame in njene hčerke ni poznala, da Melita verjetno nima izkušnje z otroki in da se je prvič znašla v taki situaciji, kjer bi bilo treba ukrepati. Poleg tega so bili vsi skupaj očitno malo okajeni in niso bili zmožni treznega razmisleka. Če se skušam preleviti v njeno kožo: npr. da sem stara nekaj čez 20 let, tista ženska jih ima 40 in že zato me je strah, da bi se kar vtikala v njeno vzgojo, posebej ker je sploh ne poznam. Vem, da ne postopa prav, toda punčka ne zgleda kot bi jo bilo strah in je kar sama od sebe začela plesati striptiz (ker sem premalo izkušena, ne vem, da je tako zato, ker je že od prej navajena takega plesa, saj jo je k njemu očitno spodbujala mama). Vse skupaj mi je čudno, nenavadno in me odbija, toda nekateri drugi se smejijo, torej morda le ne gre za nič takega. Morda pretiravam, zato bom vprašala za mnenja na forumu.
Treba je torej vzeti v ozir, da je Melita mlada in neizkušena pri teh stvareh, zato ni prav, da se jo tako napada, sploh ker se je izpostavila in skušala pomagati. Za nas, ki tole prebiramo takole črno na belem, se zdi samo po sebi umevno, da bi takle striptiz preprečili. Pa me zanima, če bi se znašli v taki situaciji, ali bi nas res večina potegnila deklico dol in ženski povedala par krepkih. Verjetno bi to naredili samo tisti bolj samozavestni, starejši in z več izkušnjami. Če bi bila jaz stara 24 let, močno dvomim, da bi si upala to narediti.
Hvala za tale post. Od kar sem objavila zgodbo, imam neprestano občutek, da se moram zagovarjati, da nisem ničesar zagrešila. Na koncu pa sem že začela razmišljati, da sem tudi jaz odgovorna, da nisem že na kraju kaj ukrepala.
Kot sem že rekla, ukrepala bom, poskusila bom prepričati še koga z zabave, da bi potrdil, kar se je zgodilo, pa priimek te ženske moram zvedeti, ker brez tega ne morem nič.
Xxy, res hvala… sedaj se počutim bolje, prej sem se počutila že kar pošteno krivo.
Kratko poročilo:
Zgodba je kot kaže resnična. Šele ko se je prva zgodba močno zapletla, sem dobil opozorilo in šel pogledati. Temo takoj skril in ugotavljal identiteto. Da bi delal samo to, nimam časa in komi je Melita napisala mail in pustila svoj gsm sem ji odpisal, tako sem šel ugotavljati, da je bila tudi ena Melita*, ki je bila lažna in se je zafrkavala na račun zgodbe. Seveda pa so bili IP ji zeo podobni in vsi iz SIOL-a in še to iz ADSL ja, sem moram bolj natančno preveriti če je to res ena in ista oseba. No preveriti mi ni bilo treba,ker sem dobil mail in pravo Melito poklical.
Razložil sem ji svoje stališče mnenje in zaenkrat vse kaže, da je zgodba resnična. Obljubila je, da bo dala prijavo in jaz ji bom pri tem pomagal.
ZA ostale odgovore, pa pripravljam poseben prispevek, ki ga boste lahko vsi kadarkoli videli, kadar bo prišlo do takšne situacije, ko se namesto o bistvu, pogovarjamo popolnoma o drugih zadevah.
Samo toliko o registraciji, ki jo nekateri vstrajno zagovarjajo. Če bi bila potrebna registracija, mi povejte, kdo bi še napisal takšno zgodbo, ker bi želel ostati anonimen?
In tako bi marsikater resničen problem preprosto porilnili pod preprogo, zakaj ker je treba za neregistracijo veliko več truda, to pomeni nadzar, preverjanje in ostalo. Večina bi raje, da vse probleme reši tehnika. Če bi bila tehnika taka, potem vi sploh ne bi videli pravih problemov, in bi živeli v čisti matrici.
NO in še in še bi lahko našteval, ampak bom pripravil poseben prispevek,
Primož
Primož in ostali!
Meni nekaj pri vsej stvari ni jasno.
Kako je lahko neka melita* uporabljala nick melita*???
V kolikor se želim naprimer jaz sedaj prijaviti kot melita* mi to niti slučajno ne bo uspelo, ker se ko želiš posleti sporočilo izpiše da se ne moreš prijaviti pod tem imenom, ker je to ime že v uporabi druge osebe, in, če ste to vi se registrirajte.
Zato sem skoraj prepričana, da je melita* in melita* ena in ista oseba.
No, prosim, razložite mi, kako je to možno, da bi bili na forumu istočasno dve enaki meliti*???
Na “sosednjem” forumu (da ne bom delala reklame) imajo to rešeno tako, da je za pisanje obvezna prijava (ne anonimna).
Anonimna prijava je možna le na dveh pod-forumih – s tem, da moderatorji še vedno vidijo, kdo je uporabnik, ki je pisal sporočilo, bralci foruma pa ne.
Pisat sporočil, ne da bi bil prijavljen z uporabniškim imenom in geslom, se ne da. In mislim, da je tako še najbolj prav.
Primož, razmisli malo o tem…
na mnogih forumih je možno pisati samo, če se registriraš – pa si kljub temu anonimen … pa daj primož, malce dvigni nivo, svoj in foruma … matrica, pajade – še vedno je tole samo virtualnost, veš, pravo življenje se odvija drugje! in ja, razočarana sem nad mnogimi tvojimi odzivi, ker se spuščaš na prenizek nivo. žal.