Najdi forum

Splash Forum Politični čvek ZA, — mml —

ZA, — mml —

Boom,

zbežal je ven in to že zdavnaj.

Moj župnik in kaplan sta razgledana tako, da bi tebe vrglo na ta zadnjo. Pa ne samo ona dva, naj te razsvetlim, če še ne veš, da so duhovniki najbolj šolirani ljudje. Cerkve pa sploh niso zatohle, naša je celo prijetno ogrevana polna življenja in verjemi, da še po sv.maši s soprogom rada posediva v njej. In potem se še družimo pred cerkvijo. Ja nikamor se nam ne mudi iz tako prijetnega kraja.
Potem do konca skuham kosilo in veselo v naravo. Brez zakajenih kafičev v velikih trgovskih centrih. Tisti kofetek, ki ga pa tako “željno” hodite srkat in se družit v hipermarkete pa spijemo potem popoldne v širšem družinskem krogu. To da hodite v hipermarkete in se tam družite s “prijatelji” pa samo dokazuje kakšne “prijatelje” imate. Če bi ti res bili to, potem bi vas povabili domov, ne pa da živijo (živite) v sterilnih stanovanjih in Bog ne daj, da kdo “neposvečen” uleti vanjga.

Predpostni čas prababi…BERI, BERI, BERI….

mina*

beri beri, jutri po maši!

PRABABI napisal:

> hroščica,
>
> tudi tebi, sem samo vračala!
>
> Poglej, kaj vse si pisala in sem te doplgo pustila pri miru.

ah,ja prababi.:)
Jaz pa v jok pa na drevo:))

Šolirani? :-))) Da so precej razgledani, to je jasno, saj vas znajo prav lepo vleči za nos in denarnice. Priznam tudi, da gre njihova razgledanost in razmišljanje zelo v globino, vendar pa za moj okus čisto preozko. Očitno pa tudi tega ne vejo, da ne hodimo vsi, ki nismo verni, ob nedeljah
v hipermarkete, vsaj sodeč po tem, kako so te poučili. Ali pa si morda to slišala od vaških opravljivk pred cerkvijo?

Res mi ni jasno kaj vas tako vleče v cerkev. Malo imam na sumu tisto kadilo. Se mi zdi, da se vam precej pozna, predvsem na dojemanju sveta okoli sebe :-))))), še posebej, ko berem benafleka.

Kar pa se mojega doma tiče, te z veseljem povabim, da se prepričaš sama kaj in kako. Bova lahko tudi skupaj študirala Marksa in podobno literaturo, da si malo razširiš obzorja.

@mina*

Dobro si še enkrat prečitaj, kaj si napisala

> Potem do konca skuham kosilo in veselo v naravo. Brez zakajenih
> kafičev v velikih trgovskih centrih. Tisti kofetek, ki ga pa
> tako “željno” hodite srkat in se družit v hipermarkete pa
> spijemo potem popoldne v širšem družinskem krogu. To da hodite
> v hipermarkete in se tam družite s “prijatelji” pa samo
> dokazuje kakšne “prijatelje” imate. Če bi ti res bili to, potem
> bi vas povabili domov, ne pa da živijo (živite) v sterilnih
> stanovanjih in Bog ne daj, da kdo “neposvečen” uleti vanjga.

To je namreč najbolj tipična značilnost bogatejših in prepotentnih ljudi, ki jih producira kapitalizem in mislijo, da so nekaj več, če imajo denar in vrednote, ki jih ti opisuješ so bolj značilne za nek bivši čas. Imaš pa seveda popolnoma prav in fajn bi bilo, če bi družba bila drugačna, a žal ni.
Seveda RKC in župniki nimajo nič s tem. Jaz ne hodim v cerkev in glede tega razmišljam podobno kot ti, sem pa precej bolj toleranten in me RKC ne moti, dokler zaradi tega, ker ne hodim k mašam, ne bom manjvreden.

mina*

BERI! BERI! BERI!
Pišeš: === “Zakaj govoriš o uri strahov prababni? /kiks) ……. itd. …. se mi pa smiliš … ” ===
ha ha, jaz se tebi smilim.:-)))
Poskrbi in uredi svoje življenje!

Zakaj govorim s tem? Si spregledala, pisanje kolegice, da bo odgovor prišel ob “uri strahov”, to je že večkrat napisala. :-))
mina*, površno bereš, pa še vse pozabiš!

mina*,
sem se pa potrudila, si po dveh letih vzela čas. Prek “iskalnika” prebrala tvoje čvekanje za nekaj let nazaj. Še pred mojim prihodom na forum MON.
Že večkrat sem ti napisala, da sem prišla tukaj, zaradi tebe, ampak to ti pozabiš, zato sem te zopet opomnila.
Pojavila sem se ob 25. obletnici Titove smrti. Dobila sem sporočilo, naj pogledam, kaj se dogaja. Na tisto temo si se oglasila prva v negativnem pisanju, skočila si iz zasede, kot počneš vedno. Ves dan sem te spremljala, kaj pišeš, bedarije si čvekala, zato sem se oglasila še jaz. Ugotovila sem,
da si “nemogoča”. S pisanjem, sem se ti zamerila do konca. :-)))
mina*!
Priporočam ti, da se sprehodiš po forumu, po vseh temah, kjer si čvekala , blebetala neumnosti. Beri beri počasi in si tudi kaj zapomni! Zapomni si, kaj so ti vse napisali sodelujoči v temi, ki ste jo obravnavali.

Prišla sem tudi do stavka, ki ga je napisala ena sodelujoča v temi in se glasi:
=== “Ali otroka si pa le dobila, “revček”, je napisala”. ===
To je že dolgo nazaj, pa zgleda, da ga še nimaš. Jaz, pa kljub temu, da sem po tvoje “coprnica Uršula”, ti ga pa iz srca želim, to sem ti že tudi napisala. Tvoje grdo pisanje me ne prizadene, ker si usmiljenja vredna ti, jaz lepo skrbim zase, tudi po duhovni plati!
Kljub temu, da se prištevaš k vernim, si zelo na tleh, kdaj se te bo BOG usmilil, ne vem?????? Samo BOG, ON VE, če si sposobna vzgajati, ali NE! Premisli!!
Vzgoja in čvekanje na forumu, se ne poklapa skupaj.

mina*, pred tremi leti ti je ena napisala, da == “SVETA”, ne moreš spremeniti, spremeniš lahko le sebe. Na boljše, če se da.” ==

Kaj vse sta napisali s tvojo kolegico o Muslimanih, Džamiji, ni da bi pisala.
Očitaš “srčno” kulturo drugim, sama pa nisi nič boljša, še slabša si!
Napisano je tudi, da si mina, da si granata, pa bomba itd.
Jaz bom pa dodala, da si hujša, kot italijanska, rdeča paradajzarica, ne vem pa če si jo kdaj vedela, mogoče jo boš videla v kakšnem vojaškem muzeju, tam blizu Italije. :-)))
Mene takrat še ni bilo na forunu, šele sedaj sem prebrala, kako ste se obmetavali. Prav zato, ker me napadaš in vse lepo pišeš o meni, od coprnice naprej, sem šla brati brati brati. :-)) Ho ho ho, ubogo, nepoboljšljivo bitje si. ŽAL!

mina*, vshajaš brez kvasa, brez “Pecilnega praška”, kjer ni nobene potrebe. Predvsem v političnih temah in temah RKC-a.

Tam, kjer bi pa morala vshajati, ti pa ne pomaga ne ljubi, ne patron, ne kanon, žal, tudi minomet, NE!

Tvoj in od tebi podobnih nasvet, takim kot sem jaz, da naj gredo na OTOK in prosijo, za pamet, da jo tam deli JEZUS, mogoče bi jo kdo le dobil? Ampak ti, jo zagotovo nisi, ker se te GOG in JEZUS izogibata, ker NJIMA delaš sramoto, prav tako tudi nekaterim duhovnikom.

Danes, sem poslušala, na valu 202, godpoda duhovnika, službojočega v Berlinu, Dorija Pečovnika, že velikokrat sem ga. Pred 12 leti so ga premestili.
Verjetno njegovo zgodbo poznaš, jaz jo in rada ga poslušam. Dori, Srečno!
Pa še veliko takih Dorijev sem poznala, ki jih več ni, nekaj jih pa še poznam.

Napisala sem ti le, kar si si zaslužila s tvojim lepim pisanjem o meni. :-))) Mogoče ti bom še kaj? Držim se reka, kar lahko danes storiš, ne odlašaj na jutri.
Zloba in tudi dobrota, je povezana z bumerangom.

Lep preostanek pustne nedelje ti želim.

mina*

ne bo nič? Nihče se te ni usmilil.

Poišči kolega, pojdita v Cerkno v paru. Ti boš “coprnica” Uršula, on pa tvoj spremljevalec “Laufar”, ki je v Cerknem doma.

Odgovori in vprašanja tukaj počakajo, boš lahko jutri odgovarjala.

Pa še tole si oglej:

Klikni fotografije,
klikni pust 2006.

mina*

MOLI! MOLI! MOLI! + BERI! BERI! BERI!

Še malo za duhovnost:

Če hočeš nekaj biti,
če hočeš uspeti,
če hočeš večno živeti, moli!!!!!
(se nadaljuje!)
===

Pa še iz molitvenika:

“DUŠNA PAŠA”
za kristjane, ki žele v duhu in resnici moliti BOGA.

Spisal:
FRIDERIK BARAGA

Molitvenik tiskan leta 1905.

JUTRANJA MOLITEV
Ljubi moj kristjan, če hočeš svoje dni na zemlji srečno in v milosti božji preživeti, moraš vsak dan z molitvijo začeti. Nikdar zato ne opusti jutranje molitve. Če včasih ne utegneš veliko moliti, pa vsaj toliko pobožno moli, kolikor moreš. ( se nadaljuje!!

MOLITEV!
Pred in po delu.

Preljubi moj kristjan, povzdigni tudi večkrat čez dan svoje srce k BOGU in ga nikdar ne pozabi.
Večkrat pomisli, da te BOG vedno in povsod vidi in sliši.
In da ve, tudi tvoje najskrivnejše misli!!!
Glej, tako bodeš dopolnil zapoved JEZUSOVO, ki pravi, da moramo vedno moliti.

Preden začneš kako delo, moli tako:

O moj Bog, to delo začnem v tvojem svetem imenu;
tebi je darujem in te ponižno prosim, daj mi milost,
da jo prav opravim, tebi na čast in svoji duši v zveličanje. Amen.
=====

mina*, v katrem svetem imenu pišeš “kozlarije”? Tukaj?
Tukaj začneš pisati takoj zgodaj zjutraj!

BOG, ti tega zagotovo ni dovolil!!!!

Poboljšaj SE! Nimaš nobene SVETE knjižice?? Po kaj hodiš v Cerkev? Za zabavo? Ali kaj?
====
TRI PROŠNJE ZA POGLAVITNE KRŠČANSKE ČEDNOSTI

Prva prošnja za pravo ponižnost.
Druga prošnja za krščansko potrpežljivost.
Tretja prošnja za sveto pokorščino.

TRI BOŽJE ČEDNOSTI

Vera.
Upanje.
Ljubezen.
====

Mina*, vse lepo ti želim! Vedi pa, da nisem nobena coprnica!! Vračati pa znam!!

Spodnji link je za vse, ki se bojijo za moje zdravje in tudi žolč. :-)))

Ravno prej sem brskala po reviji, zato, “NEOBVEZNO” lahko pa, pobrskajte tudi vi.

Pokukajte v Revijo “UTRIP SRCA”. Mogoče bo kateremu, prav prišla, ali ga bo pa vsaj malo pomirilo. :-))))

Kar 44 strani se bo obrnilo, prijetno branje želim.

Da ne bo koga preveč skrbelo, sem na REVIJO naročena, že od začetka.

E, jej PRABABI, res si “taprava” PRABABICA…
Da se z takšnimi brezveznimi stvarmi danes na pustno nedeljo obremenjuješ z mino* je zelo žalostno. Pojdi z vnučki malo na zrak upssssssssss je že pozna ura. Ti kar piši, ker črni duhovi trenutno mirujejo oz. že spijo ti pa z pozitivno energijo pišeš:))))
Joj, babi, kje so tvoja leta??????????:)))

Se ti vidi, da cerkve ne vidiš od znotraj, če ne bi vedel kdaj se uporblja kadilo.
Hvala na povabilu, vendar se mi zdi, da bi moral ti še kaj drugega prebrati razen Marksa, kajti če bi bil bolj razgledan ne bi kvasil takih neumnosti.

Bogatejših ljudi od kod ti pa to? Za to, da greš v naravo, kofe pa spiješ doma, pa res ni treba biti bogat. Več moraš imeti pod palcem tisti, ki hodi vsako nedeljo v hiopermarkete, to, da pa ti ne hodiš k maši pa mene ne obremenjuje. Vsk bo za sebe dajal odgovor.

Vidim, da niti povedanega ne razumeš, očitno sizif dela svoje.

LP

Ups, Sizif z veliko.

mina*
Malo manj v pušco pa boš morda tudi ti lahko šla v hipermarket na kavo (po nedeljski maši seveda)

Bolano!

mina*
Kateri del pušca ali hipermarket??????

.

mml,

zapisal:
****** “Po sili razmer pač nisem mogel preskočiti … hooooooopla” *****

Si morda pretežak??? Shujšaj!!! Meni priporočaš, naj poskrbim za zdravje, verjetno tudi tebi ne bi škodilo, če bi poskrbel za svoje zdravje.

Več hodi in manj mlati. Kdor ne skrbi za zdravje, ga kmalu pobere. Želim ti, da bi dočakal več let, kot jih imam jaz sedaj. :-)))))

mml mml mml mmlatenje tukaj nikomur ne koristi!

Wild,

zakaj me bereš, če me ne razumeš?? Imaš možnost, da me preskočiš, jaz ne odpiram vseh postov.

V zgornjem postu, si pa res nakladala ti, napisala vse zmešano.
Ni ti jasno, kaj se je dogajalo v ljubljanski in kaj v mariboski pokrajini.
Res boš morala razčistiti, kakšno sodelovanje domačinov je bilo v omenjenih pokrajinah z italijanskim in nemškim okupatorjem, v času 41 – 45, da ne boš nakladala.

Wild,
nihče ti ni kriv za tvoje težave, jaz gotovo ne, veš kakor si postelješ, tako ležiš. Tudi ti si bi lahko bolje, če bi bila na preiskušnji, kakor priporočaš drugim, da bi MORALI biti. Upam, da “kapiš” razumeš, kaj mislim. Sem te čitala, ne tukaj. Želim ti še veliko dni preostanka življenja.
Jaz sem si postlala preostanek skupnega življenja, že prek 60 let.
Lepo se imej.

????? !!!!!!!,

vprašajšek klicajček zapisal:

=== “Pojdi z vnučki malo na zrak”===
=== “joj, babi, kje so tvoja leta?????????? :))” ===

E, ti vprašajček klicajček, vidim, da ne ločiš, kaj je PRABABI in ne kaj je babi. No, potrudi se.
Veš, moji vnuki, hodijo na sprehod in zrak, že s svojimi otroci, z mojimi pravnuki. Ja, tudi jaz grem včasih z njimi, na sprehod. Moji pravnuki so že veliki, hodijo tudi sami, saj obiskujejo že OŠ, od tretjega razreda naprej.

Kje so moja leta?? Želim ti, da jih dočakaš vsaj toliko, kot jih imam sedaj jaz. Pa srečno!

Ooooooo, Prababi, a so te vnučki in pravnučki končno spet spustili pred računalnik? Ali so ti končno spet priklopili nazaj elektriko oziroma internet? Ts,ts, ts, ts… moraš plačevati račune, ti poredna Prababi…

Čudovit dan ti želim.

New Report

Close